Π.Ο.Ε. Δ.Ε.Υ.Α.

Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2023 16:45

Ανακοίνωση - Καταγγελία

Κατά καιρούς η Ομοσπονδία έχει ασχοληθεί με την ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας και την αναλγησία, με την οποία αντιμετωπίζει τα ζητήματα των εργαζομένων της, χωρίς διαβούλευση, χωρίς διάλογο και με μηνύσεις και αγωγές αποζημίωσης κατά των εργαζομένων.

Πρόσφατα αποδομήθηκε πλήρως το κατηγορητήριο κατά της Προέδρου των εργαζομένων στην ΔΕΥΑΗ, Κατερίνας Μονάχου, ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσπρωτίας, κατόπιν μηνύσεως της ΔΕΥΑΗ. Το ΔΣ της ΔΕΥΑΗ κατηγόρησε την Κατερίνα για απάτη επειδή τόλμησε να ζητήσει να αναγνωριστεί η ασφάλιση της για μία πενταετία, την οποία δεν είχε αναγνωρίσει η ΔΕΥΑΗ.

Ουσιαστικά, η ΔΕΥΑΗ  ποινικοποίησε μία υπόθεση διοικητικού Δικαίου, δηλαδή την αναγνώριση ή μη της ασφάλισης της προκειμένου να σύρει κατηγορούμενη για απάτη την Κατερίνα, η οποία εν τέλει αθωώθηκε ομόφωνα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσπρωτίας.

Είναι χαρακτηριστική η τακτική της ΔΕΥΑΗ να μην δίνει λύσεις και να ταλαιπωρεί τους εργαζόμενους ηθικά και οικονομικά, αγνοώντας κατ’ επιλογή ότι στους εργαζόμενους στηρίζεται η λειτουργία της Επιχείρησης της Ηγουμενίτσας.