Π.Ο.Ε. Δ.Ε.Υ.Α.

Πέμπτη, 27 Απριλίου 2023 16:23

Εργατική Πρωτομαγιά - Γενική Απεργία Δευτέρα 1η Μάη 2023

ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ, ΧΩΡΙΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΣΦΑΛΕΙΑ, ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ

Η ΠΟΕ – ΔΕΥΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους, ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΈΧΟΥΝ στην 24ωρη Γενική Απεργία για την Εργατική Πρωτομαγιά, την Δευτέρα 1η Μαΐου και στα συλλαλητήρια των εργατικών κέντρων.

Συμμετέχουμε όλοι μαζί στην παγκόσμια ημέρα αλληλεγγύης και αγώνων για τα συλλογικά και ατομικά δικαιώματα των εργαζομένων, την κοινωνική Δικαιοσύνη και την παγκόσμια Ειρήνη. Η Πρωτομαγιά του 2023 βρίσκει τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους της χώρας και του κλάδου μας  αντιμέτωπους με την ακρίβεια, την ανεργία, την κοινωνική φτώχεια, τον περιορισμό εργασιακών δικαιωμάτων, τις ανισότητες, την επισφάλεια και την ανασφάλεια στους χώρους εργασίας.

Μετά από 13 χρόνια κρίσης, οι εργαζόμενοι έχουν υποστεί τα πάνδεινα: μειώσεις μισθών, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων και αποδόμηση του εργατικού δικαίου.

Το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 57 ανθρώπους, επί το πλείστων νέα παιδιά, δεν πρέπει να ξεχαστεί. Η διερεύνηση σε βάθος και η απόδοση ευθυνών, καθώς και η λήψη μέτρων για να μη ξαναθρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές, αποτελεί κεντρικό αίτημα της κοινωνίας και βρίσκεται στο επίκεντρο και της Πρωτομαγιάτικης απεργιακής μας κινητοποίησης. Οι νεκροί συνάδελφοί μας σιδηροδρομικοί, θύματα και αυτοί της ανείπωτης τραγωδίας, με το θάνατό τους όχι μόνο αποκαλύπτουν όλα όσα επιμελώς κάποιοι απέκρυπταν διαχρονικά, δηλαδή τις ευθύνες των Κυβερνήσεων και τη συστηματική υπονόμευση των σιδηροδρομικών υποδομών, αλλά φέρνουν στο φως και το μακάβριο άθροισμα του μακρύ καταλόγου των νεκρών εργαζομένων που απώλεσαν τη ζωή τους σε εργατικά δυστυχήματα τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Σύσσωμη η ελληνική κοινωνία ζητά απαντήσεις. Κάθε ελληνική οικογένεια θρήνησε και απαιτεί να μην ξαναθρηνήσουμε άλλες ανθρώπινες ζωές.

Αυτή την ιστορική μέρα της 1ης Μάη, οι εργαζόμενοι των ΔΕΥΑ μετά από έναν μεγάλο αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των νερών, ενώνουμε την φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους της χώρας μας που παλεύουν ενάντια στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, στις αδικίες, στις διακρίσεις, στην κατακρήμνιση δημοκρατικών, εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Αγωνιζόμαστε για: ΕΙΡΗΝΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΙΣΟΤΗΤΑ, ΕΝΤΑΞΗ

Απαιτούμε:

- την κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών διατάξεων που οδηγούν στο στραγγαλισμό των συλλογικών και ατομικών εργατικών δικαιωμάτων και στην ευελιξία με σκοπό την ενίσχυση του διευθυντικού δικαιώματος και του εργοδοτικού πλουτισμού

- την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας στον κλάδο μας και διασφάλιση και διεύρυνση του θεσμού των ΒΑΕ.

- την ακύρωση του νομοσχεδίου που ιδιωτικοποιεί τα νερά. Λέμε ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση των νερών.

- την αντιμετώπιση της ανεργίας στη χώρα μας, εγγύηση της πρόσβασης όλων στο σύστημα και τις παροχές ανεργίας και σε κατάλληλες θέσεις εργασίας - κρατική εγγύηση των επιδοτούμενων θέσεων εργασίας και των θέσεων εργασίας που ήδη υπάρχουν στις επιδοτούμενες επιχειρήσεις και αυστηρές κυρώσεις/αποκλεισμός παραβατών εργοδοτών από κάθε χρηματοδότηση

- δημόσιο Κοινωνικό Ασφαλιστικό σύστημα με κρατική εγγύηση στη χρηματοδότησή του και τις κοινωνικοασφαλιστικές παροχές -επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης

- δημόσιο και καθολικό Σύστημα Υγείας, δίκαιο φορολογικό σύστημα, αποτελεσματική δημόσια και καθολική κοινωνική πολιτική.

- αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων και της εκποίησης του εθνικού πλούτου και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας

- Σύγχρονο, γρήγορο και ασφαλές σιδηροδρομικό δίκτυο που να εξυπηρετεί τις ανάγκες μετακίνησης των εργαζομένων, της νεολαίας, των φτωχών ανθρώπων με τα χαμηλά ή και ανύπαρκτα εισοδήματα. Σύγχρονα και ασφαλή Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

- προστασία του περιβάλλοντος με έμφαση στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, για μία δίκαιη μετάβαση με αξιοπρεπείς και ποιοτικές θέσεις εργασίας.


ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ! ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ!!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ.

ΤΟ Δ.Σ.