Π.Ο.Ε. Δ.Ε.Υ.Α.

Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2022 13:33

Ενημέρωση για το Συνέδριο

Υπενθυμίζουμε στα σωματεία κάποια σημαντικά θέματα για το 12ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας που θα διεξαχθεί 31 Μαρτίου και 1 Απριλίου.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας στις 25-1-22 αναφέρει την αλλαγή της νομοθεσίας για τις εκλογές των συνδικάτων των εργαζομένων. Πρέπει να δίνεται η δυνατότητα στους αντιπροσώπους ψήφου εξ αποστάσεως με ηλεκτρονική ψηφοφορία. Για το λόγο αυτό ζήτησε τα email των αντιπροσώπων από τα σωματεία τα οποία στην συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν κοινοποιήσει στην Ομοσπονδία. Αντιπρόσωποι που δεν θα συμμετέχουν δια ζώσης στο συνέδριο και επιθυμούν να ψηφίσουν ηλεκτρονικά εξ αποστάσεως να το δηλώσουν στο γραφείο της Ομοσπονδίας.

Υπενθυμίζουμε στους αντιπροσώπους ότι η προσέλευση θα αρχίσει την Πέμπτη 31-3-21 και ώρα 16.00 και οι εργασίες θα αρχίσουν στις 18.00. Είναι απαραίτητο για την είσοδο στο ξενοδοχείο το πιστοποιητικό εμβολιασμού η νόσησης και για τους ανεμβολίαστους αρνητικό 48ωρου rapid test.

Η Ομοσπονδία συνεργάζεται με φαρμακείο για εξέταση rapid test για τους ανεμβολίαστους την Παρασκευή 1-04-2022 το πρωί από τις 10:00 μέχρι της 11:00 στο προαύλιο του ξενοδοχείου. Όποιοι σύνεδροι εξεταστούν, κατά την είσοδο στο ξενοδοχείο να αναφέρουν το ΑΜΚΑ τους.

Οι αντιπρόσωποι που θα μετακινηθούν με αυτοκίνητο να προμηθευτούν αποδείξεις καυσίμων σύμφωνα με τα χιλιόμετρα x 0,10 ευρώ. Όσοι μετακινηθούν με μέσα μαζικής μεταφοράς πρέπει να προσκομίσουν τα παραστατικά.

Σωματεία που δεν κοινοποίησαν τα email των αντιπροσώπων να τα στείλουν άμεσα στην Ομοσπονδία. Τα email θα είναι απαραίτητα και μετά το συνέδριο για αποστολή ανακοινώσεων της Ομοσπονδίας.

Η πρόσκληση που έστειλε η Ομοσπονδία στα σωματεία με τα ονόματα των αντιπροσώπων είναι αποδεικτικό στοιχείο για τη χορήγηση συνδικαλιστικής άδειας για τη συμμετοχή στο συνέδριο.

Υπενθυμίζουμε άλλη μια φορά ότι για να καλυφθεί η αποζημίωση μετακίνησης με ΙΧ αυτοκίνητο απαραίτητη προϋπόθεση είναι να προσκομίσουν οι σύνεδροιόλες τις αποδείξεις των διοδίων.

Για να πάρουν μέρος στο συνέδριο οι αντιπρόσωποι είναι απαραίτητη η οικονομική τακτοποίηση του σωματείου στην Ομοσπονδία.