Π.Ο.Ε. Δ.Ε.Υ.Α.

Δευτέρα, 04 Απριλίου 2022 14:31

24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία - Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημοτικές επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης ανακοινώνει την συμμετοχή της στην 24ωρη Πανεργατική-Πανελλαδική Απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ για την ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022, προκειμένου να μπει ένα τέλος στη συνεχιζόμενη ακρίβεια και τη φοροληστεία.

Η απεργία αυτή γίνεται στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία, ενός πολέμου που ξεκίνησε με την εισβολή της Ρωσίας στα εδάφη της γειτονικής χώρας, καταπατώντας κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου και με τίμημα το αίμα αθώων ανθρώπων. Προκαλούνται επίσης νέα κύματα προσφύγων και φτώχεια. Φτώχεια που απλώνεται σε όλον τον κόσμο, με τα βασικά κοινωνικά αγαθά να παίρνουν «φωτιά», τους εργαζόμενους να εξαθλιώνονται και το λαϊκό εισόδημα να εξανεμίζεται. Κυρίαρχο αίτημα της απεργίας λοιπόν είναι να σταματήσει αυτός ο άδικος πόλεμος, που έχει ως συνέπειες να σκοτώνεται άμαχος πληθυσμός και να «σαρώνει» η ακρίβεια.

Στην Ελλάδα, η κυβέρνηση αντί ουσιαστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας εργαλειοποιεί τον πόλεμο στην Ουκρανία, αφενός για να αποποιηθεί τις δικές της ευθύνες για την φτώχεια και την απομείωση των μισθών των εργαζομένων και αφετέρου για να συνεχίσει την αντεργατική και νεοφιλελεύθερη πολιτική της.

Κι όλα αυτά, ενώ δώδεκα (12) χρόνια τώρα, οι εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑ και γενικά στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα υφίστανται λόγω μνημονίων δραματικές μειώσεις στους μισθούς τους, κατακρεούργηση των δικαιωμάτων τους και βρίσκονται σε κατάσταση πλήρους εξαθλίωσης. Η κυβέρνηση ισχυρίζεται πώς δήθεν βγήκαμε από τα μνημόνια, αλλά συνεχίζει να στοχοποιεί τους εργαζόμενους, να κρατά «παγωμένους» τους μισθούς και να ξεπουλά την Δημόσια και Δημοτική περιουσία. Ούτε καν στο αίτημα για κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης και στο Δημόσιο, όπως συμβαίνει στον Ιδιωτικό Τομέα, δεν ανταποκρίθηκε.

Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Οι εργαζόμενοι δεν μπορεί να συνεχίζουν από τους πετσοκομμένους τους μισθούς (όσοι ακόμη έχουν δουλειές και μισθούς) να πληρώνουν τις δυσθεώρητες αυξήσεις στο ρεύμα, στα καύσιμα, στο φυσικό αέριο και στα είδη πρώτης ανάγκης για να μην θιγεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Σήμερα, με τον πληθωρισμό να κινείται πάνω από 7% (ρεκόρ 25ετίας) είναι η ώρα να διεκδικήσουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας. Είναι η ώρα να πούμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Την κρίση δεν μπορούν να πληρώνουν μονίμως οι εργαζόμενοι. Η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να λαμβάνει μέτρα… ασπιρίνες για τους εργαζόμενους. Πρέπει να πληρώσουν όλοι. Έχοντες και κατέχοντες.  

Οι εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑ εκτός των άλλων διεκδικούμε:

  • Προσλήψεις τακτικού προσωπικού
  • Επαναφορά στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας
  • Γενναίες αυξήσειςστους μισθούς και τις συντάξεις.
  • Μείωσητου τιμολογίου του ρεύματος
  • Αύξησηκαι επέκταση στο Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας – Καμία περικοπή.
  • Μείωση του Φ.Π.Α.στα είδη πρώτης ανάγκης.
  • Αποτροπή της διάλυσης και του ξεπουλήματοςυπηρεσιών και αρμοδιοτήτων των Ο.Τ.Α.
  • Να μπει τέλος στο κύμα ακρίβειαςπου εξαθλιώνει της ζωές μας.

 Η ΠΟΕ-ΔΕΥΑ καλεί τους εργαζόμενους  να συμμετάσχουν μαζικά και ενωτικά στις Συγκεντρώσεις και τα Συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν την ημέρα της 24ΩΡΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ την ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022. Είναι η ώρα να διεκδικήσουμε αξιοπρεπείς μισθούς και όχι μισθούς πείνας. Να διεκδικήσουμε την επαναφορά των δικαιωμάτων μας που καταργήθηκαν με τα μνημόνια.

 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Αποτελέσματα Εκλογών Ενημέρωση για το Συνέδριο »