Π.Ο.Ε. Δ.Ε.Υ.Α.

Παρασκευή, 07 Ιανουαρίου 2022 11:28

Δελτίο Τύπου

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων της ΔΕΥΑ Κοζάνης για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα της επιχείρησης και η λειτουργία της τηλεθέρμανσης.

Λαμβάνοντας υπόψη την απόφαση της Κυβέρνησης που κλείνει βίαια τις λιγνιτικές μονάδες παραγωγής ρεύματος με κύρια συνέπεια την φτωχοποίηση της περιοχής και τον κίνδυνο που θα προκαλέσει στη βιωσιμότητα και την απώλεια θέσεων εργασίας στις επιχειρήσεις που διαχειρίζονται την τηλεθέρμανση, η ΠΟΕ-ΔΕΥΑ απαιτεί από την Κυβέρνηση να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα που η ίδια έχει προκαλέσει και να αναλάβει το οικονομικό κόστος των επενδυτικών έργων που θα απαιτηθούν να γίνουν, καθώς και το αυξημένο ενεργειακό κόστος.

Στο μεσοδιάστημα είναι απαραίτητη η παράταση λειτουργίας των μονάδων του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου για όσο χρόνο χρειασθεί να ολοκληρωθούν τα έργα και να προτάσσονται να είναι σε όλη την χειμερινή περίοδο δύο μονάδες της ΔΕΗ σε εικοσιτετράωρη λειτουργία για σταθερή παροχή θερμικής ενέργειας.