Π.Ο.Ε. Δ.Ε.Υ.Α.

Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024 09:41

Δελτίο Τύπου

Στις 27-1-2024 συνεδρίασε το Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ στο οποίο συμμετέχουν, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ και οι Πρόεδροι Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών.

Αποφάσισε το πρόγραμμα δράσης της Συνομοσπονδίας για το επόμενο διάστημα με κορύφωση την 24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία στις 17 Απριλίου με βασικό σύνθημα «οι αυξήσεις στο Θεό, οι μισθοί στα τάρταρα, θέλουμε αυξήσεις πραγματικές, θέλουμε πίσω τις συλλογικές μας συμβάσεις και τα θέλουμε τώρα».

Όπως γνωρίζετε, το ανώτατο όργανο διοίκησης της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ που είναι το συνέδριο των αντιπροσώπων, αποφάσισε η ομοσπονδία να συμμετέχει στις απεργίες και στις κινητοποιήσεις που κηρύσσει η Τριτοβάθμια Συνδικαλιστική Οργάνωση ΓΣΕΕ στην οποία είμαστε μέλη και όχι σε απεργίες που αποφασίζουν παρατάξεις ή άλλες δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Το ΠΑΜΕ και κάποιες συνδικαλιστικές οργανώσεις του ιδιωτικού τομέα, που ανήκουν ιδεολογικά στο ΠΑΜΕ, κήρυξαν Γενική Πανελλαδική Απεργία στις 28 Φεβρουαρίου με αιτήματα σχεδόν ίδια με αυτά της απεργίας που κήρυξε η ΓΣΕΕ. Όπως αντιλαμβανόμαστε και να μην υπήρχε η δεσμευτική απόφαση του συνεδρίου δεν θα έχουν επιτυχία δύο γενικές 24ωρες απεργίες μέσα σε 1,5 μήνα.

Για το λόγο αυτό η συντριπτική πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ αποφάσισε να συμμετέχει ο κλάδος μας στην Γενική Απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ στις 17 Απριλίου.

Όσον αφορά το θέμα συγχωνεύσεων των ΔΕΥΑ, όπως αναφέρθηκε και στο δελτίο τύπου της ομοσπονδίας στις 23-1-24, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκυλακάκης δεσμεύτηκε να δεχθεί προτάσεις της ΚΕΔΕ και ΕΔΕΥΑ από τα νέα όργανα που θα προκύψουν από τις εκλογές τους που θα διεξαχθούν μέχρι 22 Μαρτίου.

Το Δ.Σ. της ομοσπονδίας θα συνεδριάσει σύντομα και σε χρόνο που θα θεωρήσει κατάλληλο, χωρίς να ανοίξει ένα θέμα που η ίδια η Κυβέρνηση έχει παγώσει. Στη συνεδρίαση του θα αποφασίσει να πραγματοποιηθούν περιφερειακές συσκέψεις με κυρίαρχο το θέμα των συγχωνεύσεων.