Π.Ο.Ε. Δ.Ε.Υ.Α.

Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023 16:10

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 16.3.2023

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15-03-2023 συνάντηση του Προεδρείου  της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ  με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κ. Σκρέκα, η οποία έγινε μετά από πρόσκληση του κου Υπουργού, με αφορμή το νομοσχέδιο που συζητείται αυτές τις ημέρες στη Βουλή για την υπαγωγή των υπηρεσιών ύδατος στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), η οποία μετονομάζεται σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ).

Οι συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις ΔΕΥΑ σε όλη τη χώρα με στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, έφεραν αποτέλεσμα. Ο Υπουργός πιεζόμενος από τους βουλευτές του ιδίου κόμματος, από την αντιπολίτευση, τα δεκάδες ψηφίσματα Δημοτικών Συμβουλίων και κυρίως από τη δυναμική των κινητοποιήσεων που υποστηρίχθηκαν από το σύνολο των πολιτών, υποχρεώθηκε σε συνάντηση μαζί μας στο Υπουργείο για συζήτηση και ενημέρωση επί του επίμαχου νομοσχεδίου.

Διαπιστώθηκε ότι το νομοσχέδιο παραμένει το ίδιο χωρίς σημαντικές αλλαγές στην φιλοσοφία του, γι αυτό ζητήσαμε την απόσυρση του, για να κλείσει κάθε ανοιχτή πόρτα στην ιδιωτικοποίηση του νερού.

Εμείς από την πλευρά μας, θέσαμε υπόψη του κου Υπουργού τα υπαρκτά προβλήματα όπως οι ελλείψεις σε προσωπικό, το υψηλό κόστος του ρεύματος, η υπερβολική γραφειοκρατία κ.α. που δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας στις επιχειρήσεις μας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα και την προσπάθεια να αποσυρθεί το νομοσχέδιο. Σε συνεργασία με τους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ θα συνεχίσουμε τον αγώνα με κοινές δράσεις που πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν.