Π.Ο.Ε. Δ.Ε.Υ.Α.

Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2022 17:12

Συλλαλητήριο Δ.Ε.Θ. - Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου

H ΠΟΕ – ΔΕΥΑ, καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου μας, στο Συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΓΣΕΕ από κοινού με το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, το ΣΑΒΒΑΤΟ 10 Σεπτέμβρη 2022 στις 18.00 στο Άγαλμα του Βενιζέλου στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και στην πορεία διαμαρτυρίας που θ’ ακολουθήσει.

Μετά από δυόμιση χρόνια πανδημίας και μετά από αρκετά χρόνια οικονομικής κρίσης και σκληρών δημοσιονομικών μέτρων οι εργαζόμενοι χρειάζονται ουσιαστική ενίσχυση των εισοδημάτων, με ενίσχυση του θεσμού των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των συμβάσεων εργασίας. Δεν πρόκειται να δεχθούμε τη συνέχιση σκληρών και επώδυνων μέτρων αντιθέτως θέλουμε πίσω τα δικαιώματά μας και τις κατακτήσεις μας..

ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ

Σταθερή και πλήρη πενθήμερη εργασία για όλους και όλες με θωράκιση του 40ωρου και ίσα δικαιώματα, αύξηση του υποχρεωτικού χρόνου ανάπαυσης, αύξηση της αμοιβής της υπερωρίας και κατάργηση όλων των ευελιξιών στο ωράριο εργασίας, προστασία της προϋπηρεσίας και των επαγγελματικών ειδικοτήτων.

Συλλογικές διαπραγματεύσεις για την κατάρτιση κλαδικών και ομοιοεπαγγελματικών ΣΣΕ με αυξήσεις στις αποδοχές, αποκατάσταση/ βελτίωση στους όρους εργασίας χωρίς εξαιρέσεις, απρόσκοπτη πρόσβαση στη διαιτησία και τη διαδικασία κήρυξης των ΣΣΕ ως γενικά υποχρεωτικών.

Επαρκή και δίκαιο κατώτατο μισθό με άμεση επαναφορά στα 751 ευρώ, ρύθμισή του μέσω της Εθνικής Γενικής ΣΣΕ και θωράκισή του με πρόσθετους οικονομικούς όρους ως καθολικά κατώτατα όρια προστασίας.

Αύξηση και επέκταση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας.

Την προστασία της υγείας και ασφάλειας στην εργασία, προσαρμοσμένα στις ανάγκες πρόληψης και τις επαγγελματικές απαιτήσεις και τα επαγγελματικά χαρακτηριστικά των εργαζομένων με διασφάλιση των επιδομάτων επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, επέκταση του θεσμού των ΒΑΕ για την κάλυψη των εργαζομένων που υφίστανται μείζονα καταπόνηση της υγείας και κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας, υποχρέωση χορήγησης Μέσων Ατομικής Προστασίας, αυστηρή (επαν)εξέταση της επάρκειας των κανονισμών εργασίας στα θέματα υγείας και ασφάλειας, εντατικοποίηση των ελέγχων συμμόρφωσης των επιχειρήσεων στις υποχρεώσεις τους, καθώς και τήρησης των μέτρων προστασίας από τη συνεχή διασπορά της πανδημίας.

Προστασία του απεργιακού δικαιώματος από πράξεις παρεμπόδισης και ποινικοποίησής του και δίωξης των εκπροσώπων των εργαζομένων.

Προστασία ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων και των προσωπικών δεδομένων των εργαζομένων κατά τη χρήση τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνιών και γενικά ψηφιακών μέσων εργασίας. Άμεση υιοθέτηση πρότασης ΓΣΕΕ για την τηλεργασία και αυστηρές κυρώσεις για την προστασία του δικαιώματος αποσύνδεσης των εργαζομένων.

Τέλος απαιτούμε από την Κυβέρνηση

όπως επιδοτεί τους παρόχους της Ηλεκτρικής ενέργειας, να επιδοτήσει και τις ΔΕΥΑ που πλήττονται από τις υπέρογκες αυξήσεις ρεύματος.

Απαιτούμε, ως το ελάχιστο που πρέπει να γίνει, την υπαγωγή των ΔΕΥΑ στα ειδικά τιμολόγια όπως αυτό των μεγάλων καταναλωτών.

Την απελευθέρωση των προσλήψεων και άμεση κάλυψη των αναγκών με προσλήψεις τακτικού προσωπικού στις ΔΕΥΑ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΔΕΘ

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022

ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 18:00

ΤΟ Δ.Σ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ανακοίνωση Απεργία - Τετάρτη 09/11/2022 »