Π.Ο.Ε. Δ.Ε.Υ.Α.

Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022 11:25

Ανακοίνωση για Συνέδριο

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας αποφάσισε η διεξαγωγή του Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου να πραγματοποιηθεί στις 31 Μάρτη και 1 Απρίλη 2022 στη Θεσσαλονίκη.

Σωματεία που λήγει η θητεία των οργάνων διοίκησης μέχρι την παραπάνω ημερομηνία να επισπεύσουν τις εκλογές και να κοινοποιήσουν άμεσα τα δικαιολογητικά των αρχαιρεσιών στην ομοσπονδία. Σωματεία που πραγματοποίησαν τις αρχαιρεσίες τους αλλά δεν έχουν κοινοποιήσει τα δικαιολογητικά των αρχαιρεσιών να τα αποστείλουν άμεσα.

Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία για τις εκλογές των συνδικάτων  εργαζομένων πρέπει να προβλέπεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας (εξ αποστάσεως ψηφοφορία) στους αντιπροσώπους. Η ΠΟΕ-ΔΕΥΑ ομόφωνα καταδίκασε τη νομοθετική ρύθμιση για την εξ αποστάσεως ψηφοφορία. Απαξιώνει τις διαδικασίες των συνδικάτων και συμβάλει στην απομάκρυνση των εργαζομένων από αυτά. Καλούμε όλους τους αντιπροσώπους να συμμετέχουν με τη φυσική τους παρουσία για ένα ζωντανό και δημιουργικό  συνέδριο.  

Η νομοθεσία όμως επιβάλει την δυνατότητα ψήφου εξ αποστάσεως. Για το λόγο αυτό η ομοσπονδία θα συνεργαστεί με γραφείο που θα αναλάβει αυτή τη διαδικασία, άσχετα αν θα υπάρξει ή όχι αντιπρόσωπος που επιθυμεί να ψηφίσει εξ αποστάσεως. Η πλατφόρμα που χρησιμοποιείται διασφαλίζει την μυστικότητα των ψήφων και το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας.

Για τους παραπάνω λόγους είναι απαραίτητο να αποσταλούν στην ομοσπονδία τα προσωπικά email όλων των αντιπροσώπων, άσχετα αν συμμετέχουν με τη φυσική τους παρουσία ή όχι.  Όποιοι δεν έχουν άμεσα πρέπει να κάνουν. Το Δ.Σ. του κάθε σωματείου παρακαλούμε να μεριμνήσει για την συγκέντρωση και την αποστολή τους.

Τα σωματεία που είναι από τα νησιά να ενδιαφερθούν άμεσα για εξασφάλιση αεροπορικών εισιτηρίων για τους αντιπροσώπους, αν πρόκειται να ταξιδέψουν με αεροπλάνο.

Υπενθυμίζουμε ότι για να συμμετέχει το σωματείο στο συνέδριο πρέπει να είναι οικονομικά τακτοποιημένο απέναντι στην ομοσπονδία.

Για ότι νεότερο προκύψει για το συνέδριο καθώς και τα θέματα της ημερήσιας διάταξης θα ενημερωθούν τα σωματεία με νεότερη ανακοίνωση.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Δελτίο Τύπου Δελτίο Τύπου »