Π.Ο.Ε. Δ.Ε.Υ.Α.

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2022 14:20

Συγχωνεύσεις Δ.Ε.Υ.Α.

Το ζήτημα των συγχωνεύσεων των ΔΕΥΑ επανέρχεται στην επικαιρότητα. Από το φόρουμ των Δελφών ο Γεν. Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων κ. Βερελίδης επανέλαβε με τον πιο ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο τον σχεδιασμό της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για συνενώσεις ΔΕΥΑ.

Μετά τον κ. Γραφάκο, Γεν. Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων που για πρώτη φορά σε ημερίδα στα Ιωάννινα πριν 1,5 περίπου χρόνο έθεσε θέμα συνενώσεων των ΔΕΥΑ, το θέμα επανήλθε από τον  Αρμόδιο Γεν. Γραμματέα Υδάτων κ. Βερελίδη.

Το ζήτημα παίρνει μεγάλες διαστάσεις. Δεν πρόκειται για προσωπικές απόψεις αλλά επίσημη πλέον θέση της κυβέρνησης. Χρησιμοποιεί ως λαγούς τους παραπάνω Γεν. Γραμματείς για να δουν τις αντιδράσεις για να κινηθούν ανάλογα.

Αντί η κυβέρνηση να λύσει τα σημαντικά προβλήματα που έχει προκαλέσει στις ΔΕΥΑ με την αύξηση του ενεργειακού κόστους και την άρνηση απελευθέρωσης των προσλήψεων τακτικού προσωπικού, μεθοδεύει την απαξίωση των ΔΕΥΑ με στόχο τις συγχωνεύσεις και γιγάντωση τους, προκαλώντας έτσι το ενδιαφέρον των μεγάλων πολυεθνικών.

Η Ομοσπονδία καταδικάζει τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης που γίνονται εκ του πονηρού και προτείνει την ΕΔΕΥΑ πανελλαδικές κινητοποιήσεις με τη συμμετοχή εργαζομένων και αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Συγκρότηση σε σώμα Αποτελέσματα Εκλογών »