Π.Ο.Ε. Δ.Ε.Υ.Α.

Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2024 12:42

Δελτίο Τύπου 23.01.2024

Την Πέμπτη 18-01-2024 συνεδρίασε το Δ.Σ. της ΕΔΕΥΑ στην Αθήνα με κυρίαρχο θέμα τις εξελίξεις στο ζήτημα των συγχωνεύσεων των ΔΕΥΑ, με την παρουσία του Προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Κυρίζογλου. Στη συνεδρίαση συμμετείχε και ο Πρόεδρος της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ.

 Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ ενημέρωσε το Δ.Σ. της ΕΔΕΥΑ για τις συναντήσεις του με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκυλακάκη. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, να καθυστερήσει τις δικές του ενέργειες και να μη θέσει σε διαβούλευση το σχέδιο νόμου, μέχρι η ΚΕΔΕ να του καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις  ολιστικής αντιμετώπισης.

Ήδη έχει συσταθεί επιτροπή αποτελούμενη από εκπρόσωπους της ΕΔΕΥΑ, της ΚΕΔΕ και της ΕΕΤΑ η οποία θα επεξεργασθεί και θα εκπονήσει ολοκληρωμένη πρόταση προς το Υπουργείο. Την πρόταση θα τη συζητήσει με τον Υπουργό το Δ.Σ. της ΕΔΕΥΑ και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ που θα προκύψει από τις εκλογές που θα διεξαχθούν το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Εξυπακούεται ότι η ΠΟΕ-ΔΕΥΑ θα παρέμβει με προτάσεις, εφόσον βέβαια η επιτροπή κινείται σε διαφορετική κατεύθυνση από τις αρχικές προτάσεις του Υπουργού.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΔΕΥΑ συζητήθηκαν οι προτάσεις της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ για διετή κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας. Με πρόταση του Προέδρου της ΕΔΕΥΑ το Δ.Σ. αποδέχθηκε τις προτάσεις της Ομοσπονδίας. Στα σωματεία θα κοινοποιηθεί η ΚΣΣΕ του 2024 και 2025 εφόσον υπογραφτεί και κατατεθεί στο Υπουργείο Εργασίας για να πάρει πράξη κατάθεσης.

Υπενθυμίζουμε ότι η ΚΣΣΕ του έτους 2023 καθώς και οι επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις εργασίας ισχύουν μέχρι τέλος Μαρτίου λόγω της τρίμηνης μετενέργειας που προβλέπεται από την εργατική νομοθεσία.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Συνάντηση εργαζομένων ΔΕΥΑ και ΕΥΑΘ Ανακοίνωση »