Π.Ο.Ε. Δ.Ε.Υ.Α.

Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2021 16:03

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στις 10 Ιούνη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! - Να αποσυρθεί το αντεργατικό νομοσχέδιο έκτρωμα!

  Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι

 Το Εργατοϋπαλληλικό Αγωνιστικό Μέτωπο απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους στις ΔΕΥΑ.  

 Όλες και όλοι στον αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης που χτυπάει την καρδιά των εργατικών δικαιωμάτων, διαλύει το 8ωρο, επιβάλει τη μείωση της αμοιβής των υπερωριών, καταργεί την Κυριακάτικη αργία, καθιερώνει την τηλεργασία χωρίς όρια, προχωράει στην απελευθέρωση των απολύσεων, χτυπάει τη συνδικαλιστική δράση, τα σωματεία, το δικαίωμα στην απεργία! Δεν αφήνει τίποτα ανέγγιχτο!

Οι εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑ δεν εξαιρούνται από τις νέες ανατροπές γιατί δεν εξαιρέθηκαν ποτέ από κανένα αντιλαϊκό μέτρο!

 Οι εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑ έχουν υποστεί τις συνέπειες από όλες τις εργασιακές ανατροπές που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια παντού και στον Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Δεν είναι μόνο  ότι έχασαν ένα σημαντικό μέρος των δικαιωμάτων τους αλλά έχουν γίνει «μπαλάκι» αφού κατά το δοκούν τους κατατάσσουν, με κριτήριο το πόσα περισσότερα θα χάσουν!

 Ενώ αμειβόμαστε με τις μειωμένες αποδοχές του ενιαίου μισθολογίου του Δημοσίου, αφού καταργήθηκε η συλλογική μας σύμβαση ως προς τα μισθολογικά εντούτοις ως ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ δεν δικαιούμαστε την εφάπαξ αποζημίωση του Δημοσίου ενώ συνταξιοδοτικά ισχύουν δυσμενέστεροι όροι. Είμαστε υποχρεωμένοι να εκτελούμε την επιφυλακή, που δεν προβλέπεται στο Δημόσιο, αλλά πληρωνόμαστε με πετσοκομμένες αποδοχές του Δημοσίου υπερωρίες και μάλιστα με κρατήσεις ΙΚΑ! Είμαστε ιδιωτικού δικαίου αλλά δεν δικαιούμαστε τα δώρα που πετσοκομμένα έστω ισχύουν στον ιδιωτικό τομέα! Οι ΔΕΥΑ παρά τις τεράστιες ανάγκες τους δεν μπορούν να προσλάβουν προσωπικό! Εξαιρεθήκαμε από την νομοθετική ρύθμιση για την απαλλαγή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης!

 Παράλληλα συνεχίζεται το «βάθεμα» της εμπορευματικής λειτουργίας των ΔΕΥΑ με την ιδιωτικοποίηση των επιχειρήσεων και του νερού που περνά μέσα από το γενικό αντιδραστικό νομικό πλαίσιο λειτουργίας της τοπικής διοίκησης, που δεν είναι ξεκομμένο από τις γενικότερες ανατροπές. Η υποστελέχωση των υπηρεσιών, η εφαρμογή ελαστικών σχέσεων εργασίας, οι συμβάσεις παραχώρησης σε ιδιώτες εργολάβους κλπ , είναι νύχι-κρέας με το χτύπημα των εργασιακών μας δικαιωμάτων, γίνονται τροχοπέδη για παραπέρα αντιδραστικές προσαρμογές.

Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΔΙΕΥΘΕΤΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ !

 Όλα αυτά πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο σήμερα για τους εργαζόμενους, που πρέπει να οργανώσουν την πάλη τους μπροστά και στις νέες ανατροπές με το αντεργατικό νομοσχέδιο, που βάζει ταφόπλακα στα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα!

 Αυτό το έκτρωμα δεν παίρνει διορθώσεις ούτε βελτιώσεις. Απορρίπτεται από τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα. Να μην περάσει!

 Να γυρίσουν την πλάτη στον εργοδοτικό συνδικαλισμό και την πλειοψηφία της ομοσπονδίας που τόσο καιρό δεν προετοίμασε τους εργαζόμενους, καλλιεργώντας κλίμα εφησυχασμού και αυταπάτες, ότι ίσως να μην αφορούν τους εργαζόμενους των ΔΕΥΑ τα νέα μέτρα και να έχουν και θετικά!

 Είναι στην ίδια γραμμή με την υπονομευτική στάση της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, που βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία στη διάθεση της κυβέρνησης και των εργοδοτικών ενώσεων, αφού όλους αυτούς τους μήνες έχει δώσει τον καλύτερο εαυτό της για να στηρίξει τα κυβερνητικά μέτρα για να περάσει το αντεργατικό νομοσχέδιο σε συνθήκες νηνεμίας!

 Γι αυτό και καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία στον κλάδο, κάθε εργαζόμενο, να κάνουν δική τους υπόθεση την οργάνωση και συμμετοχή τους στην Απεργία στις 10 Ιούνη. Το απεργιακό κάλεσμα των να φτάσει παντού, σε όλες τις ΔΕΥΑ, σε κάθε εργασιακό χώρο! 

 Απαιτούμε:

  • Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο - τερατούργημα.
  • Να καταργηθεί όλη η αντεργατική νομοθεσία και διατάξεις που αφορούν τον εργάσιμο χρόνο, τις εργασιακές σχέσεις τα συλλογικά δικαιώματα των εργαζόμενων.
  • Κλαδική ΣΣΕ που να μας εξασφαλίζει διευρυμένα εργασιακά δικαιώματα και μισθούς που να καλύπτουν τις ανάγκες μας.
  • Μείωση του ημερήσιου χρόνου εργασίας, 5μερο – 7ωρο – 35ωρο.

  

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 10 Ιούνη, και τις Απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις!

 Σκλάβοι στον 21ο αιώνα δεν θα γίνουμε!

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ »