Επιλογές
Ιστορικό
Όργανα Διοίκησης
Μέλη
Συνέδρια
Κλαδική Σύμβαση
Καταστατικό
Νόμοι
Πρακτικά Υποδείγματα
Φωτογραφικό Αρχείο
Πληροφορίες

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων

Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης

Μ. Καρακωστή 15,

591 00 Βέροια

Tηλ: 2331020530,
Fax: 2331020180,
e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Νέα - Ανακοινώσεις
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
24.04.18
 

Στη συνέχεια της πώλησης των αεροδρομίων και λιμανιών έρχεται η σειρά και των τελευταίων δημοσίων αγαθών που έχουν απομείνει υπό το δημόσιο έλεγχο, όπως είναι η ενέργεια και το νερό της Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

 

Εφαρμόζοντας κατά γράμμα τις απαιτήσεις των δανειστών η κυβέρνηση μετά την πώληση του ΑΔΜΗΕ, έρχεται τώρα με νέο νομοσχέδιο να προχωρήσει στην πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.

 

Οι ιδιωτικοποιήσεις αυτές είναι απαιτήσεις των δανειστών τις οποίες η Κυβέρνηση δεν έχει κανένα πρόβλημα να ικανοποιήσει.

 

Ειδικά στο χώρο της ενέργειας, όπως δείχνουν οι εξελίξεις στα ΕΛΠΕ και στο φυσικό αέριο, τα επιχειρηματικά συμφέροντα είναι τεράστια και η Κυβέρνηση δεν κάνει τίποτε άλλο από το να τα διευκολύνει.

 

Η εκχώρηση - πώληση της ΔΕΗ δεν είναι μια απλή ιδιωτικοποίηση μιας οποιασδήποτε Δημόσιας Επιχείρησης.

Η πώληση της ΔΕΗ και μάλιστα με τους όρους που επιχειρείται έχει τα χαρακτηριστικά του ξεπουλήματος, αφού οι λιγνιτικές μονάδες εκχωρούνται στους ιδιώτες με χαμηλό τίμημα και μάλιστα χωρίς να προαπαιτείται ούτε επένδυση ούτε εκσυγχρονισμός σε αυτές, σε αντίθεση με όσες θα απομείνουν στην κατοχή της ΔΕΗ.

Όμως πέραν του ξεπουλήματος του αγαθού της Ενέργειας στους ιδιώτες και ότι αυτό σημαίνει για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, η ιδιωτικοποίηση των λιγνιτικών μονάδων θα διαλύσει και την ίδια τη ΔΕΗ.

Εκφράζουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους εργαζόμενους της ΔΕΗ και συντασσόμαστε με τα συνδικάτα και τους φορείς της Δυτ. Μακεδονίας και Αρκαδίας οι οποίοι αγωνίζονται ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για ξεπούλημα της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης της χώρας.

 

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ

 

ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΝΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΓΑΘΑ

 

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
17.04.18
 

Η ΠΟΕ-ΔΕΥΑ πρόκειται να αναλάβει πρωτοβουλία για το ζήτημα της  βιωσιμότητας των ΔΕΥΑ.

Τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό τα οικονομικά προβλήματα των επιχειρήσεων. Ένας από τους λόγους είναι η οικονομική κρίση που βιώνουν οι πολίτες με συνέπεια την αύξηση των ανείσπρακτων τιμολογίων.

Για να διεκδικήσουμε τη λύση των προβλημάτων που προκαλούν θέμα βιωσιμότητας ζητάμε από τα σωματεία να καταγράψουν  τα προβλήματα που πιστεύουν ότι πρέπει να λυθούν.

Στη συνέχεια θα συγκληθεί το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας εντός του επόμενου μήνα για να ιεραρχήσει και θα διεκδικήσει τα αιτήματα που θα προταθούν από τα σωματεία.

Αν είναι δυνατόν εντός 10 ημερών να σταλούν οι προτάσεις των σωματείων είτε με φαξ είτε με επιστολή στα γραφεία της Ομοσπονδίας.

 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 9 - 10 από 371