Επιλογές
Ιστορικό
Όργανα Διοίκησης
Μέλη
Συνέδρια
Κλαδική Σύμβαση
Καταστατικό
Νόμοι
Πρακτικά Υποδείγματα
Φωτογραφικό Αρχείο
Πληροφορίες

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων

Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης

Μ. Καρακωστή 15,

591 00 Βέροια

Tηλ: 2331020530,
Fax: 2331020180,
e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Νέα - Ανακοινώσεις
ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΜΑΙΟΥ 2017
15.05.17

Η ΠΟΕ-ΔΕΥΑ στηρίζει και συμμετέχει στην 24ωρη Γενική Απεργία που πραγματοποιούν από κοινού ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη 17 Μαΐου, ημέρα συζήτησης στη Βουλή του 4ου Μνημονίου που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Μετά το 3ο Μνημόνιο, έρχεται νέο πακέτο σκληρών και βάρβαρων μέτρων για να καταστρέψουν ότι έχει απομείνει από τις κατακτήσεις των εργαζομένων. Μέτρα που θα πλήξουν περαιτέρω τα εργασιακά και τις συντάξεις ενώ θα μειωθούν επιπλέον το αφορολόγητο και τα κοινωνικά επιδόματα.

Το νέο αυτό μνημόνιο εμπεριέχει μεταξύ άλλων:

  1. Μείωση των συντάξεων κύριων και επικουρικών έως και 18%.
  2. Μείωση του αφορολογήτου από το επίπεδο των 8.636 ευρώ στα 5.681 ευρώ.
  3. Διατηρείται το αποσαρθρωμένο πλαίσιο των κλαδικών Σ.Σ.Ε.
  4. Απελευθερώνονται οι ομαδικές απολύσεις.
  5. Βάζουν χέρι στα συνδικαλιστικά δικαιώματα (1264/82), διαλύοντας έτσι κάθε έννοια δημοκρατίας.
  6. Ξεπουλιέται και ιδιωτικοποιείται κάθε δημόσια επιχείρηση.  

ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Απαραίτητος είναι ο συντονισμένος αγώνας των εργαζομένων με όλα τα πληττόμενα τμήματα της κοινωνίας που δέχονται την επίθεση αυτής της καταστροφικής πολιτικής.

Καλούμε όλα τα σωματεία μέλη μας να δώσουν δυναμικό παρών στην 24ωρη Γενική Απεργία της 17ης Μαΐου στις συγκεντρώσεις των εργατικών κέντρων

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ
09.05.17
 

Η ΓΣΕΕ με τη σύμφωνη γνώμη της ΑΔΕΔΥ και εκπροσώπων κοινωνικών και επιστημονικών φορέων αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης Γενικής Απεργίας για την Τετάρτη 17 Μαΐου, ημερομηνία απεργιακής κινητοποίησης που θα τροποποιηθεί άμεσα σε περίπτωση που η Κυβέρνηση επισπεύσει τις διαδικασίες κατάθεσης των μέτρων στη βουλή.

Η Συγκυβέρνηση που εμπορεύτηκε την ελπίδα και ήλθε στην εξουσία ακουμπώντας στους αγώνες των εργαζομένων και του μαζικού λαϊκού Κινήματος, αφού εφάρμοσε με θρησκευτική ευλάβεια το Γ’ μνημόνιο που υπέγραψε, τώρα φέρνει το 4ο Μνημόνιο, απειλώντας με ισοπέδωση την Κοινωνία και ταυτόχρονα γκρεμίζοντας ότι έχει απομείνει, από τις κατακτήσεις του λαϊκού κινήματος.

Πρωτοτυπώντας μάλιστα, καταλήγει να υπογράφει ένα 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ, παίρνοντας νέα μέτρα χωρίς νέα χρηματοδότηση!

Προχωρούν ακάθεκτοι στην πλήρη αποδόμηση του κοινωνικού κράτους, της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης. Καθημερινά αποδομούνται οι εργασιακές σχέσεις και η χώρα βυθίζεται σε καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα. 

Αντί η Κυβέρνηση να προτάξει την ΑΝΑΠΤΥΞΗ και την ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ, τον ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ της Δημόσιας Διοίκησης και την ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ της χώρας, συνεχίζει τον δρόμο της Λιτότητας, της Ύφεσης και της Ανεργίας, που οδηγεί σε οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο.

Απέναντι σ' αυτή τη πολιτική, το Συνδικαλιστικό Κίνημα θα συνεχίσει να ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ.

Η Ομοσπονδία θα συμμετέχει στην 24ωρη Γενική Απεργία στις 17 Μαΐου που κήρυξε η ΓΣΕΕ, αντιδρώντας στις πολιτικές που δοκιμάστηκαν και απέτυχαν όλα τα προηγούμενα χρόνια.

 
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 7 - 8 από 336