Επιλογές
Ιστορικό
Όργανα Διοίκησης
Μέλη
Συνέδρια
Κλαδική Σύμβαση
Καταστατικό
Νόμοι
Πρακτικά Υποδείγματα
Φωτογραφικό Αρχείο
Πληροφορίες

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων

Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης

Μ. Καρακωστή 15,

591 00 Βέροια

Tηλ: 2331020530,
Fax: 2331020180,
e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Νέα - Ανακοινώσεις
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
06.09.17

Με λύπη σας ενημερώνουμε ότι ένας ακόμα συνάδελφος ο Απόστολος Τσιβάς, Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 61 ετών.

Ενώ είχε προβλήματα υγείας αρκετό καιρό, εργαζόταν μέχρι και πριν λίγες ημέρες παραδίνοντας μαθήματα επαγγελματικής ευσυνειδησίας ήθους και εντιμότητας.

Εργαζόταν στην ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης από την ίδρυση της το 1983.

Οι συνάδελφοι της ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης αλλά και όσοι τον γνωρίσαμε από κοντά θα θυμόσαστε έναν χαμογελαστό και εργατικό άνθρωπο, έναν άνθρωπο της συμμετοχής και της προσφοράς.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΔΕΥΑ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
05.09.17
 

Η ΠΟΕ-ΔΕΥΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους στο μεγάλο εργατικό και κοινωνικό συλλαλητήριο το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη 2017 στις 18:00 στο άγαλμα του Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη και στην πορεία διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσει. 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση συνεχίζει την επίθεσή της στα δικαιώματα των εργαζομένων, συμφωνώντας με τους δα­νειστές ουσιαστικά ένα τέταρτο μνημόνιο. Εθελοτυφλώντας για τις ήδη ολέθριες συνέπειες σε βάρος της μισθωτής εργασίας, αφού εφάρμοσε με ευλάβεια το τρίτο μνημόνιο που υπέγραψε, το ενίσχυσε με νέες δεσμεύσεις για πρόσθετα σκληρά και επώδυνα μέτρα, απειλώντας την Κοινωνία με πλήρη ισοπέδωση και συλλογική αφωνία, εξουδετερώνοντας τα μέσα συλλογικής δράσης των εργαζομένων και γκρεμίζο­ντας ταυτόχρονα ό,τι έχει απομείνει από τις κατακτήσεις τους.  

Απέναντι στη νέα λαίλαπα μέτρων που υλοποιεί η κυβέρνηση, ο αγώνας είναι μονόδρομος.

Θέλουμε τώρα πίσω τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας, γιατί σε εμάς στηρίζεται το μέλλον της χώρας.

ΑΓΩΝΙΖΩΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ, ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ, ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΕΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ

 • ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΥΓΕΙΑ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ
 • ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΠΑΡΟΧΕΣ
 • ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ-ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ

Απαιτούμε  

Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών μνημονιακών δια­τάξεων που οδήγησαν στον στραγγαλισμό των εργατικών δικαιωμάτων, στην κατάργηση του κοινωνικού κράτους, στη διαρκή ομηρία των συντάξεων και των κοινωνικών παροχών.   

 • Κατάργηση των μνημονιακών δεσμεύσεων που κληροδοτούν στις νέες γενιές «κωδικοποιη­μένο» το πλήρως απορρυθμισμένο εργατικό δίκαιο ενώ παράλληλα φιμώνουν τη συλλογική δράση των εργαζομένων.
 • Άμεσα μέτρα ανατροπής των πολιτικών της ύφεσης, της αποβιομηχάνισης, των ιδιωτικοποιήσεων – εκποιήσεων του εθνικού πλούτου σε εγχώριους και διεθνείς ομίλους – θωράκιση του δημόσιου χαρακτήρα των επιχειρήσεων παροχής αγαθών και υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας και στρατηγικής σημασίας.
 • Έμπρακτη αποκατάσταση της κοινωνικής διάστασης και του κοινωνικού προσώπου που οφείλει να έχει ένα κυρίαρχο Κράτος Δικαίου και Πρόνοιας.
 • Τέλος στη φτωχοποίηση, στον αυταρχισμό, στις πολιτικές βίαιης και αντιδημοκρατικής προσβολής των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Διεκδικούμε

 • Άμεση προώθηση στη Βουλή Σχεδίου Νόμου με την υιοθέτηση των προτάσεων για την αποκατάσταση της προστασίας των εργατικών δικαιωμάτων, ατομικών και συλλογικών με όρους ισότητας.
 • Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους με ίσα δικαιώματα.
 • Κοινωνική ασφάλιση με την εγγύηση του Κράτους στη χρηματοδότηση.
 • Αποτελεσματική αντιμετώπιση της ανεργίας, επέκταση ποσού και χρόνου καταβολής επιδόματος ανεργίας.
 • Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, κατάργηση εμπλοκής Κράτους στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού/ημερομισθίου, καθολικότητα αμοιβών και όρων εργασίας ΕΓΣΣΕ, επέκταση ΣΣΕ, ολική μετενέργεια, αρχή της εύνοιας, άμεση επαναφορά των κατώτατων αμοιβών και των προσαυξήσεων προϋπηρεσίας – Κατάργηση 6ης Π.Υ.Σ.
 • Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό στην άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.
 • Ενίσχυση της προστασίας από τις απολύσεις (ατομικές και ομαδικές).
 • Προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, επέκταση των ΒΑΕ, συστηματικοί έλεγχοι.
 • Στελέχωση και ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών του ΣΕΠΕ και του πρ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ-ΕΦΚΑ.
 • Αποτροπή των πολιτικών της ύφεσης, της αποβιομηχάνισης, θωράκιση του δημόσιου χαρακτήρα των επιχειρήσεων παροχής αγαθών και υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας και στρατηγικής σημασίας. Όχι στο ξεπούλημα του νερού.
 • Επανασύσταση των φορέων εργατικής εστίας και κατοικίας.
 • Δίκαιο φορολογικό σύστημα, ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων.
 • Αποκατάσταση του Κοινωνικού Κράτους Πρόνοιας, πρόσβαση όλων σε ποιοτικές δημόσιες υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
 • Μέτρα αποτελεσματικής προστασίας της μητρότητας και της οικογένειας.
 • Προστασία του περιβάλλοντος και των φυσικών αγαθών και πόρων

 

Οι προκλήσεις και τα προβλήματα είναι τεράστια. 

Γι αυτό συνεχίζουμε αγωνιστικά και μαχητικά!

Για την κοινωνία, με την κοινωνία, στους δρόμους του αγώνα! 

Δίνουμε αγωνιστικό και δυναμικό παρών στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης

 

 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 7 - 8 από 345