Επιλογές
Ιστορικό
Όργανα Διοίκησης
Μέλη
Συνέδρια
Κλαδική Σύμβαση
Καταστατικό
Νόμοι
Πρακτικά Υποδείγματα
Φωτογραφικό Αρχείο

----------------------
----------------------

Πληροφορίες

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων

Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης

Καπετάν Άγρα 1,

591 00 Βέροια

Tηλ: 2331020530,
Fax: 2331020180,
e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Νέα - Ανακοινώσεις
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
03.03.10

Η 3ωρη στάση εργασίας που κήρυξε η Ομοσπονδία στις 26-2-2010 είχε μεγάλη επιτυχία. Μεγάλη συμμετοχή είχε και η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών με κύριο αίτημα όχι στο κλείσιμο των ΔΕΥΑ Ιεράπετρας και Μεγάρων.

Επιτροπή αποτελούμενη από το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και εκπροσώπους των σωματείων Ιεράπετρας και Μεγάρων συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Ντόλιο που έχει την αρμοδιότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η επιτροπή του ζήτησε να επιλυθούν άμεσα προβλήματα του κλάδου όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί την τελευταία περίοδο. Επέμενε στην πολιτική παρέμβαση για να μη κλείσουν οι ΔΕΥΑ Ιεράπετρας και Μεγάρων, στην επίλυση οικονομικών προβλημάτων των ΔΕΥΑ και στη πλήρη κατοχύρωση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων.

Ο κ. Υφυπουργός αντιμετώπισε θετικά τα αιτήματα μας, πιστεύει πως οι ΔΕΥΑ έχουν σημαντικό ρόλο να διαδραματίσουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ιδιαίτερα με τις συνενώσεις που θα πραγματοποιηθούν με το σχέδιο Καλλικράτης.

Είναι αντίθετος με το κλείσιμο των ΔΕΥΑ, εξέφρασε την επιθυμία ενίσχυσης τους και ζήτησε από τους Νομικούς Συμβούλους την εξειδίκευση των προτάσεων.

Απαιτήσαμε οι προτάσεις μας να περάσουν άμεσα με νομοθετική ρύθμιση.

Η προσπάθεια της Ομοσπονδίας για βιώσιμες ΔΕΥΑ και πλήρη κατοχύρωση των θέσεων εργασίας θα συνεχιστούν.

Οι εργαζόμενοι με τη συμμετοχή τους στην 3ωρη στάση εργασίας και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έδειξαν αποφασισμένοι να διεκδικήσουν το μέλλον της εργασίας τους στις ΔΕΥΑ.

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10-2-2010
10.02.10

Η προσπάθεια που έγινε από την Ομοσπονδία και το σωματείο εργαζομένων της ΔΕΥΑ Ιεράπετρας δεν είχε αποτέλεσμα διότι ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης υπέγραψε τελικά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Ιεράπετρας για το κλείσιμο της ΔΕΥΑΙ.

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει το Γενικό Γραμματέα γι αυτή την απόφαση διότι συντάχθηκε πλήρως με τη θέληση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας ικανοποιώντας μία παράτυπη απόφαση που σκοπό είχε την εκδίκηση των εργαζομένων.

Οι παρεμβάσεις που έγιναν από πολλές κατευθύνσεις δε στάθηκαν εμπόδιο στην ειλημμένη εκ’ των προτέρων θέληση του για αποδοχή της απόφασης.

Μ’ αυτή του την ενέργεια εκθέτει τον εαυτό του αλλά και αυτούς που τον τοποθέτησαν σ’ αυτή τη θέση γιατί συνέργησε σε μία καταδικαστέα πράξη.

Η Ομοσπονδία θα τον καταγγείλει σε όλα τα επίπεδα και θα ζητήσει ακύρωση της απόφασης και σε πολιτικό επίπεδο.

 

Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 221 222 223 224 225 226 227 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 451 - 452 από 454