Επιλογές
Ιστορικό
Όργανα Διοίκησης
Μέλη
Συνέδρια
Κλαδική Σύμβαση
Καταστατικό
Νόμοι
Πρακτικά Υποδείγματα
Φωτογραφικό Αρχείο

----------------------
----------------------

Πληροφορίες

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων

Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης

Καπετάν Άγρα 1,

591 00 Βέροια

Tηλ: 2331020530,
Fax: 2331020180,
e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Νέα - Ανακοινώσεις
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
24.03.10

Σας είναι γνωστή η νομοθετική ρύθμιση για τη μείωση των αποδοχών των εργαζομένων προς όφελος του κράτους, με πρόθεση να μειώσει τα δημοσιονομικά ελλείμματα.

Από τη διατύπωση του νομοσχεδίου δεν προκύπτει ξεκάθαρα αν οι ΔΕΥΑ είναι στους φορείς που αναφέρονται στη ρύθμιση. Ήδη η Ομοσπονδία έχει πραγματοποιήσει επαφές με κυβερνητικούς παράγοντες του Υπουργείου Οικονομικών καταθέτοντας τη θέση της ότι το κράτος δεν θα έχει κανένα όφελος από τη μείωση των αποδοχών των εργαζομένων στις ΔΕΥΑ.

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας διαβλέποντας τον κίνδυνο να υποστούν και οι εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑ μείωση των αποδοχών τους αποφάσισε να καλέσει Πανελλαδική Σύσκεψη Προέδρων των Σωματείων για να ληφθούν αποφάσεις στην κατεύθυνση να μην συμπεριληφθούν οι εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑ σ’ αυτή τη ρύθμιση που μειώνει δραματικά τις αποδοχές τους.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΔΕΥΑ Λάρισας την Παρασκευή 26-3-2010 και ώρα 11:00.

Η παρουσία όλων των Προέδρων των σωματείων είναι απαραίτητη. Τα έξοδα τους θα καλυφθούν από τα σωματεία.

 

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
15.03.10

Πρόσφατα ψηφίστηκε το νομοσχέδιο «Μέτρα για τη μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων και εισοδηματική πολιτική έτους 2010».

Το νομοσχέδιο προβλέπει μείωση αποδοχών εργαζομένων προς όφελος του κράτους, στοχεύοντας στη μείωση των ελλειμμάτων του δημόσιου τομέα.

Τίθεται το ερώτημα αν στις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου εντάσσονται και οι εργαζόμενοι  των ΔΕΥΑ.

Μέχρι να εκδοθεί ερμηνευτική εγκύκλιος από το Υπουργείο Οικονομικών, κάθε ερμηνεία του νομοσχεδίου θα είναι εντελώς αυθαίρετη.

Η Ομοσπονδία και οι εργαζόμενοι δεν θα δεχθούν περικοπή αποδοχών εκτός και αν υπάρξει ξεκάθαρη θέση του Υπουργείου για τις ΔΕΥΑ. Μέχρι τότε η μισθοδοσία παραμένει ως έχει.

Κατά την άποψη μας, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ενταχθούν στη ρύθμιση εργαζόμενοι επιχειρήσεων και υπηρεσιών του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, όπου οι ΔΕΥΑ δεν ανήκουν.

Λαμβάνοντας υπόψη την εισηγητική έκθεση και το άρθρο 1 του νομοσχεδίου συγκλίνουμε στην άποψη ότι οι  ΔΕΥΑ δεν ανήκουν στους φορείς που εμπίπτουν στις διατάξεις του νομοσχεδίου.

 
<< Αρχική < Προηγ. 221 222 223 224 225 226 227 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 447 - 448 από 454