Επιλογές
Ιστορικό
Όργανα Διοίκησης
Μέλη
Συνέδρια
Κλαδική Σύμβαση
Καταστατικό
Νόμοι
Πρακτικά Υποδείγματα
Φωτογραφικό Αρχείο

----------------------
----------------------

Πληροφορίες

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων

Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης

Καπετάν Άγρα 1,

591 00 Βέροια

Tηλ: 2331020530,
Fax: 2331020180,
e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Νέα - Ανακοινώσεις
24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΜΑΗ
18.05.10

Στα άδικα και αντικοινωνικά δημοσιονομικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση έρχεται να προστεθεί ένα εξίσου κοινωνικά άδικο νομοσχέδιο για το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα. Ένα νομοσχέδιο που ανατρέπει τον χαρακτήρα του συστήματος και επιβάλει σκληρή λιτότητα στους συνταξιούχους της χώρας και στους μελλοντικούς συνταξιούχους μεταφέροντας μεγάλο βάρος στις νέες γενεές.

Το συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας είναι ριζικά αντίθετο στο κυβερνητικό σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό. Ένα νομοσχέδιο που αποδιαρθρώνει το χρηματοδοτικό μηχανισμό της κοινωνικής ασφάλισης, υπονομεύει, ανατρέπει, απαξιώνει τον αναδιανεμητικό του χαρακτήρα, συρρικνώνει δραματικά τους διαθέσιμους πόρους και αποσύρεται το κράτος από την ευθύνη και οικονομική υποστήριξή του με βαρύτατο τίμημα για τις νέες γενιές.

Το πάρτυ επί των αποθεματικών επί σειρά ετών, η εισφοροδιαφυγή, η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία είναι οι κυριότερες πληγές αιμορραγίας  του συστήματος οι οποίες μένουν χωρίς αποστολή λογαριασμού ενώ υπάρχει διεύθυνση και στέλνεται ο λογαριασμός στα μόνιμα θύματα: μισθωτούς, συνταξιούχους, νέους.

Τα συνδικάτα απορρίπτουν αυτό το Νομοσχέδιο και δίνουν την πρώτη αγωνιστική απάντηση με Γενική Απεργία στις 20 Μάη.

Να υπερασπίσουμε την κοινωνική ασφάλιση ως θεσμό αναδιανομής του εισοδήματος, ως θεσμό υπεράσπισης των φτωχών, των ανθρώπων του μόχθου, των ανθρώπων που κόπους μιας ζωής τους έχουν εναποθέσει στη σωστή λειτουργία του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ εκτιμώντας ότι η απάντηση πρέπει να είναι άμεση, δυναμική, καθολική και ενιαία, αποφάσισαν:

Α) Την προκήρυξη της πρώτης Γενικής απεργίας  την Πέμπτη 20/5 και την κλιμάκωση των αγωνιστικών, απεργιακών κινητοποιήσεων αμέσως μετά.

Β) Την πραγματοποίηση συλλαλητηρίων μετά από ενημερωτικές συγκεντρώσεις – συνελεύσεις Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων στις μεγάλες πόλεις της χώρας. 

Η ομοσπονδία συμμετέχει στην 24ωρη γενική απεργία της Πέμπτης 20 Μάη και σε όλες τις κινητοποιήσεις που αποφάσισαν από κοινού ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

 
ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ
11.05.10

 Τα οικονομικά μέτρα που πήρε η κυβέρνηση εναντίον του κόσμου της εργασίας, υπακούοντας στις εντολές της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. είναι πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα.Τα δημοσιονομικά προβλήματα που παρουσιάζει η ελληνική οικονομία δεν μειώνονται με τις περικοπές των αποδοχών των εργαζομένων. Δεν φταίνε οι εργαζόμενοι για το κατάντημα της ελληνικής οικονομίας.

Η μείωση των αποδοχών των εργαζομένων του δημόσιου, ευρύτερου δημόσιου τομέα και των ΟΤΑ θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το νόμο 3833/2010 και τις τροπολογίες του που πρόσφατα ψηφίστηκαν από την Ελληνική Βουλή.

Η Ομοσπονδία αμφισβητεί την υπαγωγή μας στις διατάξεις του νομοσχεδίου διότι από τις περικοπές των αποδοχών μας δεν ωφελείται κατά το ελάχιστο ο κρατικός προϋπολογισμός.

Για το λόγο αυτό ζητήσαμε από τον γνωστό δικηγόρο εργατολόγο κ. Μητρόπουλο γνωμοδότηση για το αν υπαγόμαστε στις διατάξεις του παραπάνω νόμου, αν ο νόμος είναι σύμφωνος με το σύνταγμα και σε περίπτωση υπαγωγής ποιες αποδοχές περικόπτονται και ποιες εξαιρούνται.

Επειδή κάποιες ΔΕΥΑ προχώρησαν ήδη σε περικοπές αποδοχών η Ομοσπονδία συζητά με την ΕΔΕΥΑ, στην περίπτωση υπαγωγής μας στο νόμο, ποιες αποδοχές θα περικοπούν και ποιες όχι.

Σύμφωνα και με την άποψη του δικηγόρου κ. Μητρόπουλου η Ομοσπονδία θέτει κόκκινη γραμμή στις περικοπές που θα γίνουν.

Ερμηνεύοντας την παρ. 5 του άρθρου 1 του νόμου 3833/2010 καθώς και την υπ΄αριθ.  2/14924/0022 εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών, σε περίπτωση υπαγωγής μας στο νόμο, εξαιρούνται από τις περικοπές τα παρακάτω:

  1. Επίδομα γάμου
  2. Επίδομα τέκνων
  3. Επίδομα ανθυγιεινής εργασίας
  4. Επίδομα ειδικών συνθηκών
  5. Επίδομα ηλεκτρονικού υπολογιστή
  6. Επίδομα χρόνου υπηρεσίας
  7. Επίδομα ευδόκιμου υπηρεσίας
  8. Εξέλιξη των κλιμακίων πάνω από τον εισαγωγικό μισθό
  9. Επίδομα μεταπτυχιακών σπουδών

Όλα τα άλλα επιδόματα και αποδοχές που δεν εξαιρούνται προσαρμόζονται στον εισαγωγικό μισθό του κάθε εργαζόμενου εφόσον είναι ποσοστιαία. Τα ποσά που θα προκύψουν μαζί με τον εισαγωγικό μισθό περικόπτονται από τον Ιανουάριο μέχρι το μήνα Μάιο 7% και από τον Ιούνιο και συνέχεια 10%.

Η γνωμοδότηση του δικηγόρου θα σταλεί σε όλα τα σωματεία. Η προσφυγή εναντίον της υπαγωγής μας στο νόμο 3833/2010 μπορεί να γίνει μόνο εφόσον γίνουν περικοπές αποδοχών. Ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του νόμου δεν μπορούν να γίνουν σύμφωνα με την άποψη των νομικών.

 

 
<< Αρχική < Προηγ. 221 222 223 224 225 226 227 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 441 - 442 από 454