Επιλογές
Ιστορικό
Όργανα Διοίκησης
Μέλη
Συνέδρια
Κλαδική Σύμβαση
Καταστατικό
Νόμοι
Πρακτικά Υποδείγματα
Φωτογραφικό Αρχείο

----------------------
----------------------

Πληροφορίες

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων

Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης

Καπετάν Άγρα 1,

591 00 Βέροια

Tηλ: 2331020530,
Fax: 2331020180,
e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Νέα - Ανακοινώσεις
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
15.03.10

Πρόσφατα ψηφίστηκε το νομοσχέδιο «Μέτρα για τη μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων και εισοδηματική πολιτική έτους 2010».

Το νομοσχέδιο προβλέπει μείωση αποδοχών εργαζομένων προς όφελος του κράτους, στοχεύοντας στη μείωση των ελλειμμάτων του δημόσιου τομέα.

Τίθεται το ερώτημα αν στις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου εντάσσονται και οι εργαζόμενοι  των ΔΕΥΑ.

Μέχρι να εκδοθεί ερμηνευτική εγκύκλιος από το Υπουργείο Οικονομικών, κάθε ερμηνεία του νομοσχεδίου θα είναι εντελώς αυθαίρετη.

Η Ομοσπονδία και οι εργαζόμενοι δεν θα δεχθούν περικοπή αποδοχών εκτός και αν υπάρξει ξεκάθαρη θέση του Υπουργείου για τις ΔΕΥΑ. Μέχρι τότε η μισθοδοσία παραμένει ως έχει.

Κατά την άποψη μας, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ενταχθούν στη ρύθμιση εργαζόμενοι επιχειρήσεων και υπηρεσιών του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, όπου οι ΔΕΥΑ δεν ανήκουν.

Λαμβάνοντας υπόψη την εισηγητική έκθεση και το άρθρο 1 του νομοσχεδίου συγκλίνουμε στην άποψη ότι οι  ΔΕΥΑ δεν ανήκουν στους φορείς που εμπίπτουν στις διατάξεις του νομοσχεδίου.

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 24-2-2010
17.02.10

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης καλεί όλους τους εργαζόμενους των ΔΕΥΑ να συμμετάσχουν στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που έχει προκηρύξει για την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010 η ΓΣΕΕ ενάντια στην κυβερνητική πολιτική λιτότητας και εξαθλίωσης των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Οι εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑ αγωνίζονται και αντιστέκονται στην ακρίβεια και την ασυδοσία της αγοράς, στην ανεργία και τις χιλιάδες απολύσεις, στη φτώχεια και την χρεωκοπία των πολλών προς όφελος των λίγων.

Η οικονομική κρίση έχει αιτίες και αυτές είναι, η φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι αποκρατικοποιήσεις και τα σκάνδαλα, τα κερδοσκοπικά παιχνίδια, η εξυπηρέτηση οικονομικών και επιχειρηματικών συμφερόντων.

Το λογαριασμό πρέπει να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες και όχι οι μεροκαματιάρηδες και οι συνταξιούχοι.

Οι εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑ θα δώσουν τη δική τους δυναμική, αγωνιστική και ενωτική απάντηση στην πολιτική της κυβέρνησης που ρίχνει τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους και προωθεί την κατάργηση βασικών εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων αναιρώντας τις προεκλογικές και μετεκλογικές της δεσμεύσεις.

Όλοι στις συγκεντρώσεις των Εργατικών Κέντρων.

 
<< Αρχική < Προηγ. 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 439 - 440 από 445