Επιλογές
Ιστορικό
Όργανα Διοίκησης
Μέλη
Συνέδρια
Κλαδική Σύμβαση
Καταστατικό
Νόμοι
Πρακτικά Υποδείγματα
Φωτογραφικό Αρχείο

----------------------
----------------------

Πληροφορίες

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων

Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης

Καπετάν Άγρα 1,

591 00 Βέροια

Tηλ: 2331020530,
Fax: 2331020180,
e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Νέα - Ανακοινώσεις
24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
21.06.10

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας συνεδρίασε στις 17-6-2010 και αποφάσισε να πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην Αθήνα ενάντια:

  • Των απολύσεων στη ΔΕΥΑ Μεγάρων
  • Στα οικονομικά μέτρα που πλήττουν τους εργαζόμενους
  • Του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση για ψήφιση
  • Των αλλαγών στις εργασιακές σχέσεις

Η απεργία και το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί στις 29-6-2010, ημέρα γενικής απεργίας που κήρυξε η ΓΣΕΕ.

Θα επιδιωχθεί συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και Οικονομικών για να τους παραδώσουμε ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Οι εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα κλιμακώνουν τις αντιδράσεις και τις κινητοποιήσεις τους για να αποκρούσουν τις απολύσεις, τις αντεργατικές, αντιασφαλιστικές νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
10.06.10

Γινόμαστε μάρτυρες καθημερινών σημαντικών αλλαγών σε βάρος της εργατικής τάξης. Αλλαγών που θα επηρεάζουν τη ζωή μας για τις επόμενες δεκαετίες.

Μετά τα σκληρά και αντικοινωνικά μέτρα που ελήφθησαν από την κυβέρνηση με επιταγή της τρόικας, σε πολλές ΔΕΥΑ άρχισαν να περικόπτουν μισθούς εργαζομένων.

Η Ομοσπονδία παρήγγειλε γνωμοδότηση από το γραφείο του γνωστού δικηγόρου κ. Μητρόπουλου την οποία και έστειλε σε όλα τα σωματεία.

Ήδη ξεκίνησαν δικαστικοί αγώνες με ασφαλιστικά μέτρα εναντίον ΔΕΥΑ που έκαναν περικοπές μισθών. Η πρώτη εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων θα πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουλίου στην Καλαμάτα η οποία θα είναι και καθοριστική και για τις υπόλοιπες προσφυγές.

Ταυτόχρονα με τις προσφυγές στα ελληνικά δικαστήρια η ΓΣΕΕ θα προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια εναντίον αυτών των μέτρων.  Γνωρίζουμε ότι οι δικαστικοί αγώνες θα διαρκέσουν χρόνια. Μέχρι τότε δεν πρέπει να δεχθεί κανένα σωματείο περικοπές μισθών διαφορετικές από αυτές που αναφέρονται στην επιστολή της Ομοσπονδίας και στην γνωμοδότηση του κ. Μητρόπουλου. Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενη επιστολή να υπογράφετε με επιφύλαξη στις αποδείξεις πληρωμής ή να γίνει εξώδικο από δικηγόρο που θα καλύπτει όλους τους εργαζόμενους.

Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 437 - 438 από 452