Επιλογές
Ιστορικό
Όργανα Διοίκησης
Μέλη
Συνέδρια
Κλαδική Σύμβαση
Καταστατικό
Νόμοι
Πρακτικά Υποδείγματα
Φωτογραφικό Αρχείο

----------------------
----------------------

Πληροφορίες

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων

Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης

Καπετάν Άγρα 1,

591 00 Βέροια

Tηλ: 2331020530,
Fax: 2331020180,
e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Νέα - Ανακοινώσεις
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 8.7.2010
05.07.10

Η Ομοσπονδία συμμετέχει στη νέα 24ωρη γενική απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ  την Πέμπτη 8 Ιουλίου ημέρα ψήφισης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή.

Οι εργαζόμενοι απορρίπτουν το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και τις ρυθμίσεις για τα εργασιακά και επαναλαμβάνουν ότι δε θα δεχθούν καμία ρύθμιση που οδηγεί εκ νέου σε άδικα και δυσβάσταχτα μέτρα κατά των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Απαιτούμε:

Να αποσυρθεί το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και να σταματήσει η κυβέρνηση να νομοθετεί υπέρ των εργοδοτών.

Να μην αμφισβητηθεί ο ρόλος του ΟΜΕΔ και να ισχύσει ο θεσμός της διαιτησίας

Σύσσωμο το συνδικαλιστικό κίνημα έχει χαρακτηρίσει τις ανατροπές στο ασφαλιστικό και στις εργασιακές σχέσεις ως άδικες, αντικοινωνικές και αντισυνταγματικές. Θεωρούμε απαράδεκτη την κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης. Οι επικουρικές συντάξεις είναι τμήμα της κοινωνικής ασφάλισης και πρέπει το κράτος να εγγυηθεί γι αυτές.

Όλοι στην απεργία.

Όλοι στις συγκεντρώσεις των εργατικών κέντρων.

 

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
05.07.10

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της ΕΔΕΥΑ αναφορικά με την υλοποίηση του νόμου 3833/2010 για το προσωπικό των ΔΕΥΑ, το γενικό λογιστήριο του κράτους χωρίς να γνωρίζει την κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ, χωρίς να γνωρίζει την αιτιολογική έκθεση για τα επιδόματα που εντάχθηκαν στη σύμβαση, παίρνει θέση η οποία είναι διαφορετική από τη θέση των δύο πλευρών που υπογράφουν τη σύμβαση (ΠΟΕ-ΔΕΥΑ και ΕΔΕΥΑ).

Σύμφωνα με το νόμο 1876/90 τις συλλογικές συμβάσεις τις ερμηνεύουν αυτοί που τις υπογράφουν.

Στην πρώτη του απάντηση το γενικό λογιστήριο του κράτους αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑ εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου 3833/2010 και εξαιρούνται από τις παρακρατήσεις τα επιδόματα: γάμου, παιδιών, επίδομα χρόνου υπηρεσίας, ευδόκιμου υπηρεσίας και μεταπτυχιακό.

Μετά από τηλεφωνική παρέμβαση του Προέδρου της Ομοσπονδίας επανήλθε το γενικό λογιστήριο του κράτους με ορθή επανάληψη που προσθέτει στα εξαιρέσιμα επιδόματα και το ανθυγιεινό

Μετά από αυτή την επιστολή το προεδρείο της Ομοσπονδίας συναντήθηκε με υψηλόβαθμους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου και τους κατέθεσε υπόμνημα με τις θέσεις της Ομοσπονδίας και της ΕΔΕΥΑ όπως αυτές διατυπώνονται στις γνωμοδοτήσεις των κ.κ. Μητρόπουλο και Ζυγούρη.

Υπήρξε έντονος προβληματισμός και η υπόσχεση των υπηρεσιακών παραγόντων ότι θα επανεξετάσουν τις θέσεις και τις προτάσεις τους με νέα επιστολή που θα αποσταλεί σύντομα.

Η ομοσπονδία και τα σωματεία επιμένουν στις θέσεις τους. Σε περίπτωση υπαγωγής στο νόμο 3833/10 (τα δικαστήρια θα αποφανθούν σχετικά) θα εξαιρεθούν από τις περικοπές οι αποδοχές και τα επιδόματα που η γνωμοδότηση του κ. Μητρόπουλου αναφέρει.

Σε αντίθετη περίπτωση και για αυτό το θέμα θα γίνουν προσφυγές στα δικαστήρια.

Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 435 - 436 από 452