Επιλογές
Ιστορικό
Όργανα Διοίκησης
Μέλη
Συνέδρια
Κλαδική Σύμβαση
Καταστατικό
Νόμοι
Πρακτικά Υποδείγματα
Φωτογραφικό Αρχείο

----------------------
----------------------

Πληροφορίες

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων

Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης

Καπετάν Άγρα 1,

591 00 Βέροια

Tηλ: 2331020530,
Fax: 2331020180,
e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Νέα - Ανακοινώσεις
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 15/12/2010
14.12.10

Στις 15 Δεκέμβρη πραγματοποιούμε ΝΕΑ 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, ως συνέχεια και κλιμάκωση για την απόκρουση και ακύρωση των νέων σκληρών και άδικων μέτρων, που επιβάλλονται στους εργαζόμενους, στους συνταξιούχους, στους άνεργους και συνολικά στην κοινωνία. Αυτά τα μέτρα είναι η υλοποίηση των απαράδεκτων ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ της Τρόικας – των «τοκογλύφων δανειστών».

Με αφορμή και πρόσχημα την κρίση και τα ελλείμματα, απαιτούν την ΑΝΑΤΡΟΠΗ και ΑΚΥΡΩΣΗ των Σ.Σ. Εργασίας, της Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) και κάθε θεσμού και κατάκτησης που προστατεύει τα βασικά και θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση, μέσω των επικαιροποιήσεων του Μνημονίου δανεισμού, δεσμεύτηκε και υλοποιεί πολιτικές που ακυρώνουν και ισοπεδώνουν εργασιακά, οικονομικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, αφήνοντας στο απυρόβλητο τους μεγαλοεπιχειρηματίες, τους αεριτζήδες, τους ΕΧΟΝΤΕΣ και ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ.

Αυτοί είναι οι υπεύθυνοι της κρίσης και των ελλειμμάτων και ΑΥΤΟΙ πρέπει ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ.

Δεν προκάλεσαν την κρίση, οι Εργαζόμενοι, οι Συνταξιούχοι, οι Άνεργοι.

Η Ομοσπονδία συμμετέχει στην 24ωρη Γενική Απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ και καλεί όλους τους εργαζόμενους στις ΔΕΥΑ να συμμετέχουν μαζικά στις συγκεντρώσεις των Εργατικών Κέντρων.

 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ MEGA
06.12.10

 

Με μεγάλη έκπληξη ακούσαμε από το δελτίο ειδήσεων του MEGA ότι στη ΔΕΥΑ Καβάλας προσαυξάνονται οι μισθοί των εργαζομένων το 2010 κατά 31% σύμφωνα με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπογράφηκε πρόσφατα.

Είναι κακόβουλο ψέμα που στην ουσία στρέφεται εναντίον των εργαζομένων στις ΔΕΥΑ όλης της χώρας διότι η Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της ΔΕΥΑ Καβάλας είναι ίδια με την Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψε η ομοσπονδία μας.Ενημερώνουμε όλους αυτούς ότι οι εργαζόμενοι σε όλες τις ΔΕΥΑ της χώρας, όχι μόνο δεν είχαν αύξηση το 2010 αλλά αντίθετα έχουν περικοπές των μισθών τους έως 22% σύμφωνα με το νόμο 3833 και 3845 του 2010, παρόλο που η μισθοδοσία μας δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό. Η προσαύξηση που αναφέρει η επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας της ΔΕΥΑ Καβάλας είναι το επίδομα θέσης που λαμβάνουν οι διευθυντές και προϊστάμενοι. Αυτό το επίδομα δίνεται από το 1996 που υπογράφτηκε η πρώτη συλλογική σύμβαση εργασίας στις ΔΕΥΑ.

Η Ομοσπονδία καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο όλους αυτούς που πιθανόν εσκεμμένα παραπληροφορούν τους πολίτες στοχοποιώντας τους εργαζόμενους και την ΔΕΥΑΚ.

Ζητάμε από το MEGA να επανορθώσει λέγοντας την αλήθεια στους τηλεθεατές του.

 

 
<< Αρχική < Προηγ. 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 429 - 430 από 452