Επιλογές
Ιστορικό
Όργανα Διοίκησης
Μέλη
Συνέδρια
Κλαδική Σύμβαση
Καταστατικό
Νόμοι
Πρακτικά Υποδείγματα
Φωτογραφικό Αρχείο

----------------------
----------------------

Πληροφορίες

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων

Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης

Καπετάν Άγρα 1,

591 00 Βέροια

Tηλ: 2331020530,
Fax: 2331020180,
e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Νέα - Ανακοινώσεις
ΟΧΙ ΣΤΟΝ Ν. 3899/10, ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΝΕΟΓΑΛ ΑΕ
07.01.11

Η Ομοσπονδία, όπως και το σύνολο του συνδικαλιστικού κινήματος, καταδικάζει απερίφραστα την δήθεν ειδική επιχειρησιακή ΣΣΕ στην ΝΕΟΓΑΛ ΑΕ Δράμας, στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας».

Είναι ξεκάθαρο και δεν υπάρχει καμιά απολύτως δικαιολογία και αιτιολογική βάση, ώστε η «συμφωνία» αυτή, του επιχειρησιακού σωματείου και της εργοδοσίας της ΝΕΟΓΑΛ ΑΕ να γίνει αποδεκτή, γι’ αυτό πρέπει να ΑΚΥΡΩΘΕΙ πάραυτα.

Κανένα συνδικάτο (Ομοσπονδία, Εργ. Κέντρο & Σωματείο) δεν μπορεί και δεν πρέπει να λειτουργήσει ως «λαγός» νομιμοποίησης των εργοδοτικών εκβιαστικών απαιτήσεων και να προσυπογράψει τέτοιου είδους συμφωνίες, ανοίγοντας την «πόρτα της κολάσεως». Πολύ περισσότερο μάλιστα, όταν στην συγκεκριμένη περίπτωση γίνεται επίκληση των συνθηκών ανταγωνισμού της αγοράς ως δικαιολογία για τη μείωση μισθών!

Η θέση μας εξαρχής ήταν σαφής και παραμένει, σχετικά με το Ν 3899/10 και τις ευρύτερες, απαράδεκτες και αντεργατικές προβλέψεις του. Ιδιαίτερα όταν ουδεμία πρόνοια ή περιορισμός περιλαμβάνεται ώστε να είναι σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν αποτελεί πλαίσιο γενικού δικαίου συλλογικής διαπραγμάτευσης, αλλά έσχατο μέτρο όταν η επιχείρηση απειλείται με κλείσιμο ώστε να διασωθούν όλες οι θέσεις εργασίας.   

Η Ομοσπονδία εκφράζοντας την κατηγορηματική αντίθεσή της στο Ν.3899/10 καλεί όλα τα σωματεία να καταγγείλουν παρόμοιες προτάσεις και να ΑΡΝΗΘΟΥΝ να προσυπογράψουν τέτοιου είδους «συμφωνίες» που υπονομεύουν συνολικά τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

 

 

 
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ
17.12.10

Συνάδελφοι

Ολοκληρώθηκαν στις 13/12 οι περιφερειακές συσκέψεις που πραγματοποίησε η Ομοσπονδία τις τελευταίες 20 ημέρες.

Στις συσκέψεις ενημερώθηκαν τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων για τις αλλαγές που πραγματοποιούνται εις βάρος των εργαζομένων στις εργασιακές σχέσεις καθώς και τα σενάρια που διαρρέουν για αλλαγές στις ΔΕΥΑ και τη διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Σκοπός των περιφερειακών συσκέψεων ήταν η διαμόρφωση από τη βάση, από τα σωματεία, το πλαίσιο διεκδίκησης και το πρόγραμμα δράσης που θα ακολουθήσει η Ομοσπονδία την επόμενη περίοδο ενάντια στην κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων και στις κυοφορούμενες αλλαγές στις ΔΕΥΑ.

Οι προτάσεις που κατατέθηκαν από τα σωματεία για το πλαίσιο διεκδίκησης των κινητοποιήσεων και το πρόγραμμα δράσης θα συνοψιστούν και θα προταθούν για έγκριση στη σύγκλιση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας που θα διεξαχθεί μετά τις γιορτές.

Όποια σωματεία επιθυμούν να καταθέσουν και γραπτώς τις προτάσεις τους μπορούν να τις στείλουν εντός 10 ημερών στα γραφεία της Ομοσπονδίας. Η ημερομηνία και ο τόπος διεξαγωγής του Γενικού Συμβουλίου θα γίνουν γνωστά 10 ημέρες τουλάχιστον πριν την πραγματοποίηση του.

Στο Γενικό Συμβούλιο συμμετέχουν σύμφωνα με το καταστατικό οι Πρόεδροι των σωματείων και σε περίπτωση κωλύματος οι Αντιπρόεδροι καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας. 

 

 
<< Αρχική < Προηγ. 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 427 - 428 από 452