Επιλογές
Ιστορικό
Όργανα Διοίκησης
Μέλη
Συνέδρια
Κλαδική Σύμβαση
Καταστατικό
Νόμοι
Πρακτικά Υποδείγματα
Φωτογραφικό Αρχείο

----------------------
----------------------

Πληροφορίες

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων

Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης

Καπετάν Άγρα 1,

591 00 Βέροια

Tηλ: 2331020530,
Fax: 2331020180,
e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Νέα - Ανακοινώσεις
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
10.06.10

Γινόμαστε μάρτυρες καθημερινών σημαντικών αλλαγών σε βάρος της εργατικής τάξης. Αλλαγών που θα επηρεάζουν τη ζωή μας για τις επόμενες δεκαετίες.

Μετά τα σκληρά και αντικοινωνικά μέτρα που ελήφθησαν από την κυβέρνηση με επιταγή της τρόικας, σε πολλές ΔΕΥΑ άρχισαν να περικόπτουν μισθούς εργαζομένων.

Η Ομοσπονδία παρήγγειλε γνωμοδότηση από το γραφείο του γνωστού δικηγόρου κ. Μητρόπουλου την οποία και έστειλε σε όλα τα σωματεία.

Ήδη ξεκίνησαν δικαστικοί αγώνες με ασφαλιστικά μέτρα εναντίον ΔΕΥΑ που έκαναν περικοπές μισθών. Η πρώτη εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων θα πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουλίου στην Καλαμάτα η οποία θα είναι και καθοριστική και για τις υπόλοιπες προσφυγές.

Ταυτόχρονα με τις προσφυγές στα ελληνικά δικαστήρια η ΓΣΕΕ θα προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια εναντίον αυτών των μέτρων.  Γνωρίζουμε ότι οι δικαστικοί αγώνες θα διαρκέσουν χρόνια. Μέχρι τότε δεν πρέπει να δεχθεί κανένα σωματείο περικοπές μισθών διαφορετικές από αυτές που αναφέρονται στην επιστολή της Ομοσπονδίας και στην γνωμοδότηση του κ. Μητρόπουλου. Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενη επιστολή να υπογράφετε με επιφύλαξη στις αποδείξεις πληρωμής ή να γίνει εξώδικο από δικηγόρο που θα καλύπτει όλους τους εργαζόμενους.

Διαβάστε περισσότερα...
 
24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΜΑΗ
18.05.10

Στα άδικα και αντικοινωνικά δημοσιονομικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση έρχεται να προστεθεί ένα εξίσου κοινωνικά άδικο νομοσχέδιο για το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα. Ένα νομοσχέδιο που ανατρέπει τον χαρακτήρα του συστήματος και επιβάλει σκληρή λιτότητα στους συνταξιούχους της χώρας και στους μελλοντικούς συνταξιούχους μεταφέροντας μεγάλο βάρος στις νέες γενεές.

Το συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας είναι ριζικά αντίθετο στο κυβερνητικό σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό. Ένα νομοσχέδιο που αποδιαρθρώνει το χρηματοδοτικό μηχανισμό της κοινωνικής ασφάλισης, υπονομεύει, ανατρέπει, απαξιώνει τον αναδιανεμητικό του χαρακτήρα, συρρικνώνει δραματικά τους διαθέσιμους πόρους και αποσύρεται το κράτος από την ευθύνη και οικονομική υποστήριξή του με βαρύτατο τίμημα για τις νέες γενιές.

Το πάρτυ επί των αποθεματικών επί σειρά ετών, η εισφοροδιαφυγή, η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία είναι οι κυριότερες πληγές αιμορραγίας  του συστήματος οι οποίες μένουν χωρίς αποστολή λογαριασμού ενώ υπάρχει διεύθυνση και στέλνεται ο λογαριασμός στα μόνιμα θύματα: μισθωτούς, συνταξιούχους, νέους.

Τα συνδικάτα απορρίπτουν αυτό το Νομοσχέδιο και δίνουν την πρώτη αγωνιστική απάντηση με Γενική Απεργία στις 20 Μάη.

Να υπερασπίσουμε την κοινωνική ασφάλιση ως θεσμό αναδιανομής του εισοδήματος, ως θεσμό υπεράσπισης των φτωχών, των ανθρώπων του μόχθου, των ανθρώπων που κόπους μιας ζωής τους έχουν εναποθέσει στη σωστή λειτουργία του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ εκτιμώντας ότι η απάντηση πρέπει να είναι άμεση, δυναμική, καθολική και ενιαία, αποφάσισαν:

Α) Την προκήρυξη της πρώτης Γενικής απεργίας  την Πέμπτη 20/5 και την κλιμάκωση των αγωνιστικών, απεργιακών κινητοποιήσεων αμέσως μετά.

Β) Την πραγματοποίηση συλλαλητηρίων μετά από ενημερωτικές συγκεντρώσεις – συνελεύσεις Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων στις μεγάλες πόλεις της χώρας. 

Η ομοσπονδία συμμετέχει στην 24ωρη γενική απεργία της Πέμπτης 20 Μάη και σε όλες τις κινητοποιήσεις που αποφάσισαν από κοινού ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

 
<< Αρχική < Προηγ. 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 425 - 426 από 439