Επιλογές
Ιστορικό
Όργανα Διοίκησης
Μέλη
Συνέδρια
Κλαδική Σύμβαση
Καταστατικό
Νόμοι
Πρακτικά Υποδείγματα
Φωτογραφικό Αρχείο

----------------------
----------------------

Πληροφορίες

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων

Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης

Καπετάν Άγρα 1,

591 00 Βέροια

Tηλ: 2331020530,
Fax: 2331020180,
e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Νέα - Ανακοινώσεις
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 24-2-2010
17.02.10

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης καλεί όλους τους εργαζόμενους των ΔΕΥΑ να συμμετάσχουν στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που έχει προκηρύξει για την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010 η ΓΣΕΕ ενάντια στην κυβερνητική πολιτική λιτότητας και εξαθλίωσης των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Οι εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑ αγωνίζονται και αντιστέκονται στην ακρίβεια και την ασυδοσία της αγοράς, στην ανεργία και τις χιλιάδες απολύσεις, στη φτώχεια και την χρεωκοπία των πολλών προς όφελος των λίγων.

Η οικονομική κρίση έχει αιτίες και αυτές είναι, η φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι αποκρατικοποιήσεις και τα σκάνδαλα, τα κερδοσκοπικά παιχνίδια, η εξυπηρέτηση οικονομικών και επιχειρηματικών συμφερόντων.

Το λογαριασμό πρέπει να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες και όχι οι μεροκαματιάρηδες και οι συνταξιούχοι.

Οι εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑ θα δώσουν τη δική τους δυναμική, αγωνιστική και ενωτική απάντηση στην πολιτική της κυβέρνησης που ρίχνει τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους και προωθεί την κατάργηση βασικών εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων αναιρώντας τις προεκλογικές και μετεκλογικές της δεσμεύσεις.

Όλοι στις συγκεντρώσεις των Εργατικών Κέντρων.

 
3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΕΥΑ
25.02.10

Τα μηνύματα που δέχεται το προεδρείο της ομοσπονδίας την τελευταία περίοδο για την πορεία των ΔΕΥΑ είναι πάρα πολύ ανησυχητικά.

Όπως γνωρίζετε με απόφαση των δημοτικών συμβουλίων της Ιεράπετρας, Μεγάρων, Αλυκών Ζακύνθου και Σερίφου κλείνουν οι αντίστοιχες ΔΕΥΑ.

Η πλειοψηφία των ΔΕΥΑ βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο.

Η κακή οικονομική πολιτική που εφάρμοσαν τα Διοικητικά Συμβούλια, η κακή διαχείριση, τα δάνεια που έχουν συνάψει, η λειτουργία με τη λογική επανεκλογής και η μείωση της κρατικής επιχορήγησης συσσώρευσαν πολλά οικονομικά προβλήματα που πλέον δεν είναι εύκολο να ξεπεραστούν.

Η οικονομική κρίση που πλήττει την ελληνική οικονομία και η σφιχτή εισοδηματική πολιτική είναι ένας ακόμα παράγοντας που επιβαρύνουν περισσότερο την ήδη κακή οικονομική κατάσταση των ΔΕΥΑ.

Η μείωση της κατανάλωσης νερού των τελευταίων διμήνων και η μείωση των συνδέσεων νέων οικοδομών στα δίκτυα έχει ως αποτέλεσμα την μείωση εσόδων 15% περίπου. Η κρατική επιχορήγηση για τις ΔΕΥΑ το 2010 θα είναι μειωμένη 30%.

Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 211 212 213 214 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 423 - 424 από 428