Επιλογές
Ιστορικό
Όργανα Διοίκησης
Μέλη
Συνέδρια
Κλαδική Σύμβαση
Καταστατικό
Νόμοι
Πρακτικά Υποδείγματα
Φωτογραφικό Αρχείο

----------------------
----------------------

Πληροφορίες

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων

Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης

Καπετάν Άγρα 1,

591 00 Βέροια

Tηλ: 2331020530,
Fax: 2331020180,
e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Νέα - Ανακοινώσεις
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
15.02.11

Στο Γενικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 28-1-11 στη Βέροια αποφασίσθηκε να πραγματοποιήσουμε καμπάνια ενημέρωσης για τη διεθνή αρνητική εμπειρία από την ιδιωτικοποίηση του νερού.

Σας αποστέλλουμε άρθρο το οποίο να κοινοποιήσετε πρώτα σε όλους τους εργαζόμενους καθώς επίσης στις τοπικές εφημερίδες για να δημοσιευθεί.

Επίσης αποφασίστηκε να αναδείξουμε το ρόλο και το έργο των ΔΕΥΑ από κοινού με την ΕΔΕΥΑ. Η προσπάθεια ξεκίνησε από την ημερίδα που θα πραγματοποιήσει η ΕΔΕΥΑ στις 14-2-2011 στη Θεσσαλονίκη στο ξενοδοχείο «MAKEDONIA PALACE».

Η πρόσκληση απευθύνεται κατά προτεραιότητα στους νεοεκλεγμένους δημάρχους οι οποίοι έχουν άλλη άποψη για τις ΔΕΥΑ.

Το σωματείο εργαζομένων ΔΕΥΑ Τρικάλων με επιστολή του την οποία ζητά να κοινοποιήσουμε στα σωματεία, ζητά την οικονομική συμπαράσταση σε οικογένεια θανόντα συναδέλφου. Παρακαλούμε να συνεισφέρετε με όποιο ποσό μπορείτε στην οικογένεια του θανόντα συναδέλφου μας.

Με το άρθρο 141, παρ. 2 , του ν.3655/08 οι εισφορές του κλάδου κύριας σύνταξης με τις οποίες  επιβαρύνονται οι γυναίκες ασφαλισμένες στο ΙΚΑ μειώνονται 50% κατά το δωδεκάμηνο απασχόλησης που ακολουθεί το μήνα του τοκετού. Επειδή το νόμο δεν τον γνωρίζουν σε πολλές ΔΕΥΑ πραγματοποιούσαν εισφορές χωρίς μείωση 50% όπως αναφέρει ο νόμος. Ενημερώστε τις συναδέλφισσες εργαζόμενες που πήραν άδεια τοκετού μετά την ψήφιση του παραπάνω νόμου να απαιτήσουν επιστροφή των κρατήσεων του ΙΚΑ.

 Όπως γνωρίζετε τα οικονομικά της Ομοσπονδίας είναι σε άσχημη κατάσταση. Τα μέλη του Δ.Σ. μετακινούνται για υποθέσεις της Ομοσπονδίας εδώ και 5 μήνες χωρίς να καλύπτονται τα έξοδα τους. Επίσης πάγια έξοδα προς τρίτους δεν καλύπτονται εδώ και μήνες.

Στις αρχές Δεκέμβρη ζητήθηκε από τα σωματεία να καταβάλλουν τη συνδρομή του δεύτερου εξαμήνου του 2010. Επειδή η ανταπόκριση δεν είναι ικανοποιητική παρακαλούμε να τακτοποιήσετε άμεσα την καταστατική σας υποχρέωση με το ποσό που αναγράφει η επιστολή που παραλάβατε τον Δεκέμβριο.

 
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
31.01.11

Στις 28-1-2011 πραγματοποιήθηκε στη Βέροια η σύγκλιση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας στο οποίο συμμετέχουν οι Πρόεδροι των σωματείων εργαζομένων στις ΔΕΥΑ και τα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.

Συνολικά συμμετείχαν 45 εκπρόσωποι σωματείων και τα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.

Στη συνέλευση έγινε κριτική στην ασκούμενη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, στις αλλαγές στα εργασιακά θέματα και τις αλλαγές και τα σενάρια που διαρρέουν για το μέλλον των ΔΕΥΑ.

Συζητήθηκαν επίσης τα έντονα προβλήματα βιωσιμότητας που παρουσιάζουν οι ΔΕΥΑ και η συστηματική απαξίωση τους από το κράτος.

Το Γενικό Συμβούλιο αποφάσισε για το πλαίσιο διεκδίκησης και το πρόγραμμα δράσης του κλάδου για την επόμενη περίοδο. 

Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 423 - 424 από 452