Επιλογές
Ιστορικό
Όργανα Διοίκησης
Μέλη
Συνέδρια
Κλαδική Σύμβαση
Καταστατικό
Νόμοι
Πρακτικά Υποδείγματα
Φωτογραφικό Αρχείο

----------------------
----------------------

Πληροφορίες

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων

Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης

Καπετάν Άγρα 1,

591 00 Βέροια

Tηλ: 2331020530,
Fax: 2331020180,
e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Νέα - Ανακοινώσεις
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
05.07.10

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της ΕΔΕΥΑ αναφορικά με την υλοποίηση του νόμου 3833/2010 για το προσωπικό των ΔΕΥΑ, το γενικό λογιστήριο του κράτους χωρίς να γνωρίζει την κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ, χωρίς να γνωρίζει την αιτιολογική έκθεση για τα επιδόματα που εντάχθηκαν στη σύμβαση, παίρνει θέση η οποία είναι διαφορετική από τη θέση των δύο πλευρών που υπογράφουν τη σύμβαση (ΠΟΕ-ΔΕΥΑ και ΕΔΕΥΑ).

Σύμφωνα με το νόμο 1876/90 τις συλλογικές συμβάσεις τις ερμηνεύουν αυτοί που τις υπογράφουν.

Στην πρώτη του απάντηση το γενικό λογιστήριο του κράτους αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑ εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου 3833/2010 και εξαιρούνται από τις παρακρατήσεις τα επιδόματα: γάμου, παιδιών, επίδομα χρόνου υπηρεσίας, ευδόκιμου υπηρεσίας και μεταπτυχιακό.

Μετά από τηλεφωνική παρέμβαση του Προέδρου της Ομοσπονδίας επανήλθε το γενικό λογιστήριο του κράτους με ορθή επανάληψη που προσθέτει στα εξαιρέσιμα επιδόματα και το ανθυγιεινό

Μετά από αυτή την επιστολή το προεδρείο της Ομοσπονδίας συναντήθηκε με υψηλόβαθμους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου και τους κατέθεσε υπόμνημα με τις θέσεις της Ομοσπονδίας και της ΕΔΕΥΑ όπως αυτές διατυπώνονται στις γνωμοδοτήσεις των κ.κ. Μητρόπουλο και Ζυγούρη.

Υπήρξε έντονος προβληματισμός και η υπόσχεση των υπηρεσιακών παραγόντων ότι θα επανεξετάσουν τις θέσεις και τις προτάσεις τους με νέα επιστολή που θα αποσταλεί σύντομα.

Η ομοσπονδία και τα σωματεία επιμένουν στις θέσεις τους. Σε περίπτωση υπαγωγής στο νόμο 3833/10 (τα δικαστήρια θα αποφανθούν σχετικά) θα εξαιρεθούν από τις περικοπές οι αποδοχές και τα επιδόματα που η γνωμοδότηση του κ. Μητρόπουλου αναφέρει.

Σε αντίθετη περίπτωση και για αυτό το θέμα θα γίνουν προσφυγές στα δικαστήρια.

Διαβάστε περισσότερα...
 
24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
21.06.10

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας συνεδρίασε στις 17-6-2010 και αποφάσισε να πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην Αθήνα ενάντια:

  • Των απολύσεων στη ΔΕΥΑ Μεγάρων
  • Στα οικονομικά μέτρα που πλήττουν τους εργαζόμενους
  • Του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση για ψήφιση
  • Των αλλαγών στις εργασιακές σχέσεις

Η απεργία και το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί στις 29-6-2010, ημέρα γενικής απεργίας που κήρυξε η ΓΣΕΕ.

Θα επιδιωχθεί συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και Οικονομικών για να τους παραδώσουμε ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Οι εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα κλιμακώνουν τις αντιδράσεις και τις κινητοποιήσεις τους για να αποκρούσουν τις απολύσεις, τις αντεργατικές, αντιασφαλιστικές νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

 
<< Αρχική < Προηγ. 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 423 - 424 από 439