Επιλογές
Ιστορικό
Όργανα Διοίκησης
Μέλη
Συνέδρια
Κλαδική Σύμβαση
Καταστατικό
Νόμοι
Πρακτικά Υποδείγματα
Φωτογραφικό Αρχείο
Πληροφορίες

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων

Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης

Καπετάν Άγρα 1,

591 00 Βέροια

Tηλ: 2331020530,
Fax: 2331020180,
e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Νέα - Ανακοινώσεις
3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΕΥΑ
25.02.10

Τα μηνύματα που δέχεται το προεδρείο της ομοσπονδίας την τελευταία περίοδο για την πορεία των ΔΕΥΑ είναι πάρα πολύ ανησυχητικά.

Όπως γνωρίζετε με απόφαση των δημοτικών συμβουλίων της Ιεράπετρας, Μεγάρων, Αλυκών Ζακύνθου και Σερίφου κλείνουν οι αντίστοιχες ΔΕΥΑ.

Η πλειοψηφία των ΔΕΥΑ βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο.

Η κακή οικονομική πολιτική που εφάρμοσαν τα Διοικητικά Συμβούλια, η κακή διαχείριση, τα δάνεια που έχουν συνάψει, η λειτουργία με τη λογική επανεκλογής και η μείωση της κρατικής επιχορήγησης συσσώρευσαν πολλά οικονομικά προβλήματα που πλέον δεν είναι εύκολο να ξεπεραστούν.

Η οικονομική κρίση που πλήττει την ελληνική οικονομία και η σφιχτή εισοδηματική πολιτική είναι ένας ακόμα παράγοντας που επιβαρύνουν περισσότερο την ήδη κακή οικονομική κατάσταση των ΔΕΥΑ.

Η μείωση της κατανάλωσης νερού των τελευταίων διμήνων και η μείωση των συνδέσεων νέων οικοδομών στα δίκτυα έχει ως αποτέλεσμα την μείωση εσόδων 15% περίπου. Η κρατική επιχορήγηση για τις ΔΕΥΑ το 2010 θα είναι μειωμένη 30%.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
03.03.10

Η 3ωρη στάση εργασίας που κήρυξε η Ομοσπονδία στις 26-2-2010 είχε μεγάλη επιτυχία. Μεγάλη συμμετοχή είχε και η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών με κύριο αίτημα όχι στο κλείσιμο των ΔΕΥΑ Ιεράπετρας και Μεγάρων.

Επιτροπή αποτελούμενη από το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και εκπροσώπους των σωματείων Ιεράπετρας και Μεγάρων συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Ντόλιο που έχει την αρμοδιότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η επιτροπή του ζήτησε να επιλυθούν άμεσα προβλήματα του κλάδου όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί την τελευταία περίοδο. Επέμενε στην πολιτική παρέμβαση για να μη κλείσουν οι ΔΕΥΑ Ιεράπετρας και Μεγάρων, στην επίλυση οικονομικών προβλημάτων των ΔΕΥΑ και στη πλήρη κατοχύρωση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων.

Ο κ. Υφυπουργός αντιμετώπισε θετικά τα αιτήματα μας, πιστεύει πως οι ΔΕΥΑ έχουν σημαντικό ρόλο να διαδραματίσουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ιδιαίτερα με τις συνενώσεις που θα πραγματοποιηθούν με το σχέδιο Καλλικράτης.

Είναι αντίθετος με το κλείσιμο των ΔΕΥΑ, εξέφρασε την επιθυμία ενίσχυσης τους και ζήτησε από τους Νομικούς Συμβούλους την εξειδίκευση των προτάσεων.

Απαιτήσαμε οι προτάσεις μας να περάσουν άμεσα με νομοθετική ρύθμιση.

Η προσπάθεια της Ομοσπονδίας για βιώσιμες ΔΕΥΑ και πλήρη κατοχύρωση των θέσεων εργασίας θα συνεχιστούν.

Οι εργαζόμενοι με τη συμμετοχή τους στην 3ωρη στάση εργασίας και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έδειξαν αποφασισμένοι να διεκδικήσουν το μέλλον της εργασίας τους στις ΔΕΥΑ.

 
<< Αρχική < Προηγ. 201 202 203 204 205 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 405 - 406 από 409