Επιλογές
Ιστορικό
Όργανα Διοίκησης
Μέλη
Συνέδρια
Κλαδική Σύμβαση
Καταστατικό
Νόμοι
Πρακτικά Υποδείγματα
Φωτογραφικό Αρχείο

----------------------
----------------------

Πληροφορίες

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων

Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης

Καπετάν Άγρα 1,

591 00 Βέροια

Tηλ: 2331020530,
Fax: 2331020180,
e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Νέα - Ανακοινώσεις
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
14.07.21
 

ΠΑΝΔΗΜΙΑ - COVID 19

Μοναδικά μας όπλα: Ενημέρωση και γνώση 

Εμβολιασμός  και Αλληλεγγύη        

 

Οι ανησυχητικές εξελίξεις στο μέτωπο του αγώνα εναντίον της πανδημίας - ενόψει του 4ου “κύματος”,  λόγω της μετάλλαξης Δ- μας υποχρεώνουν όλους τους φορείς εκπροσώπησης των κοινωνικών δυνάμεων, να αναλάβουμε δράσεις ενημέρωσης και πρωτοβουλίας για να προχωρήσει στα επιθυμητά - σύμφωνα με τους υπολογισμούς των επιστημόνων- επίπεδα ο εμβολιασμός των συμπολιτών μας, ώστε να επιτευχθεί το “τείχος προστασίας”.

        Πρέπει να κάνουμε ότι είναι δυνατόν ώστε να αποτραπούν οι δυσοίωνες προβλέψεις για το μέγεθος και την δυνατότητα του 4ου κύματος της πανδημίας.

        Ούτε η κοινωνία, ούτε η οικονομία αντέχουν νέες καραντίνες, εκατόμβες νεκρών από τις μολύνσεις και χιλιάδων νέων και φτωχών εξαιτίας μιας ασύμμετρης αντίδρασης της πανδημίας στις κοινωνικές δυνάμεις.

Η πανδημία προφανώς δεν είναι ταξική, καθώς πλήττει τους πάντες,  όμως η κοινωνικοοικονομική της επίπτωση  είναι ασύμμετρη, καθώς πλήττει τον καθημερινό αγώνα επιβίωσης εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων και εργαζομένων.

        Οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε ώστε να ενημερωθούν και να πειστούν οι συμπολίτες μας για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού.

Καλούμε τα σωματεία εργαζομένων στις ΔΕΥΑ

  • να πρωτοστατήσουν χωρίς αστερίσκους και “... ναι μεν αλλά…” για την ενημέρωση των εργαζομένων με επιχειρήματα και πειθώ
  • να συνεργαστούν σε καμπάνιες ενημέρωσης και δράσεων
  • να μην επιστρέψουμε με επαμφοτερίζουσες ρητορικές και συμπεριφορές να χτίζονται “καριέρες” πάνω στο θάνατο και την κοινωνική ερήμωση. 

ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΛΟΥΜΕ:

- τις ΔΕΥΑ

  • να γενικεύσουν τις καλές πρακτικές πολλών και σοβαρών επιχειρήσεων που με ενημέρωση και κίνητρα βοηθούν σημαντικά στον εμβολιασμό των εργαζομένων.  Είμαστε έτοιμοι και ζητάμε να συναντηθούμε και να συζητήσουμε κοινές δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

 - την Κυβέρνηση

  •  να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να λαμβάνει μέτρα χωρίς δεύτερες σκέψεις και κοντόφθαλμους υπολογισμούς πολιτικού κόστους.

 - όλα τα Κόμματα 

  •  να καθίσουν στο τραπέζι της εθνικής και κοινωνικής συνεννόησης για μια εθνική στρατηγική και τακτική που θα οδηγήσει στο πολυπόθητο “τείχος ανοσίας”.

 Ούτε κοινωνικοί αγώνες, ούτε πολιτική αντιπαράθεση έχουν μέλλον αν αγνοούν την ανθρώπινη ζωή και τις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες. 

 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
23.06.21

Λόγω του καλοκαιριού και των αυξημένων θερμοκρασιών που προβλέπονται για τις επόμενες ημέρες η ΓΣΕΕ εξέδωσε δελτίο τύπου για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων, στηριζόμενη στην εγκύκλιο (Αρ. πρωτ. 41935/22-6-2021) του Υπουργείου Εργασίας και της υφιστάμενης νομοθεσίας.

Σημαντικό ρόλο στην τήρηση της νομοθεσίας έχουν οι Επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας, ο Γιατρός Εργασίας και ο Τεχνικός Ασφαλείας των ΔΕΥΑ. Σημαντικός είναι επίσης ο ρόλος των αρμόδιων Επιθεωρητών Υγείας και Ασφάλειας της εργασίας οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την διενέργεια προληπτικών ελέγχων εφαρμογής των μέτρων για τη μείωση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων.

Για να διαβάσετε το δελτίο τύπου της ΓΣΕΕ πατήστε ΕΔΩ.


 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 5 - 6 από 454