Επιλογές
Ιστορικό
Όργανα Διοίκησης
Μέλη
Συνέδρια
Κλαδική Σύμβαση
Καταστατικό
Νόμοι
Πρακτικά Υποδείγματα
Φωτογραφικό Αρχείο

----------------------
----------------------

Πληροφορίες

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων

Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης

Καπετάν Άγρα 1,

591 00 Βέροια

Tηλ: 2331020530,
Fax: 2331020180,
e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Νέα - Ανακοινώσεις
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
04.11.20
 

Όπως είναι γνωστό με το νόμο 4735/2020, άρθρο 25, επιτρέπονται οι αμοιβαίες μετατάξεις υπαλλήλων ΔΕΥΑ μετά από αίτηση των ενδιαφερόμενων υπαλλήλων, σε κενή θέση και, εφόσον δεν υπάρχει, με μεταφορά της θέσης, με την προϋπόθεση να ανήκουν στην ίδια εκπαιδευτική βαθμίδα και ειδικότητα, με απόφαση των αρμόδιων προς διορισμό οργάνων των φορέων προέλευσης και υποδοχής, που εκδίδεται ύστερα από γνώμη των διοικητικών συμβουλίων των επιχειρήσεων.

Οι αμοιβαίες μετατάξεις, οι αποσπάσεις για σοβαρούς λόγους υγείας και αποσπάσεις λόγω συνυπηρέτησης εξαιρούνται από τους περιορισμούς του άρθρου 74 του ν. 4674/2020 που απαγορεύει τις μετατάξεις και αποσπάσεις εργαζομένων που προσελήφθησαν με την 3Κ.

Πολλοί συνάδελφοι ενδιαφέρονται για αμοιβαία μετάταξη. Για δική τους διευκόλυνση μπορούν να επικοινωνήσουν με το γραφείο της Ομοσπονδίας ή να στείλουν mail με πλήρη στοιχεία (ονοματεπώνυμο-τηλέφωνο-ειδικότητα) καθώς και τις ΔΕΥΑ που επιθυμούν να μεταταχθούν.

Στις περιπτώσεις που θα υπάρχει αμοιβαίο ενδιαφέρον για μετάταξη θα ενημερώνονται άμεσα από την ομοσπονδία.

Στις 25-7-2016 η ΠΟΕ-ΔΕΥΑ με επιστολή προς τα σωματεία έκανε γνωστή την εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών για την κατάταξη σε μισθολογικά κλιμάκια υπαλλήλων Δ.Ε. χωρίς απολυτήριο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Με την Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ του έτους 2011 οι τεχνίτες χωρίς πτυχίο, χειριστές μηχανημάτων και οδηγοί κατατάσσονται στα κλιμάκια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Το ενιαίο μισθολόγιο (4354/2015) τοποθετούσε αυτή την κατηγορία εργαζομένων σύμφωνα με τα τυπικά τους προσόντα και μόνο. Με το νόμο 4405/2016, άρθρο 2, παρ. 1, εντάσσονται στα κλιμάκια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στις περιπτώσεις που δεν έχει πραγματοποιηθεί η αλλαγή πρέπει να γίνει με αναδρομική ισχύ.

 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
03.11.20

Η πανδημία τελικά αποδεικνύεται η μεγάλη ευκαιρία της κυβέρνησης και των εργοδοτών. Παρόλο που η χώρα είναι ένα βήμα από το γενικό lockdown, με την επιδημία να σαρώνει σε συνθήκες όπου το δημόσιο σύστημα υγείας έχει φθάσει στα όρια του, στην κυβέρνηση ετοιμάζονται να αποτελειώσουν τα εργασιακά δικαιώματα. Δε φθάνει ο πτωχευτικός νόμος, που δίνει τη δυνατότητα στις τράπεζες να πτωχεύσουν όποιον θέλουν και να χάνουν οι εργαζόμενοι τα σπίτια τους. Δε φθάνει που περικόπτουν τις παροχές της εργατικής τάξης από τον ΟΑΕΔ, μειώνοντας τη χρηματοδότηση του στο ένα τρίτο. Δε φτάνει που επιδιώκουν να βάλουν τις διαδηλώσεις στο γύψο. Θέλουν να τελειώνουν με το 8ωρο και τον σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς, τις Συλλογικές Συμβάσεις, τις υπερωρίες, τις απεργίες, και κάθε δυνατότητα συνδικαλιστικής δράσης.

Πιο συγκεκριμένα το νομοσχέδιο που κατατίθεται περιλαμβάνει:

Προσωπικό ασφαλείας στις απεργίες το 40% των εργαζομένων όταν πρόκειται για κοινή ωφέλεια

10ωρη εργασία χωρίς πρόσθετη αμοιβή με αντάλλαγμα ρεπό ή μείωση ωραρίου εντός 6μήνου

Προσθήκη επιχειρήσεων και εργασιών στη λίστα που ήδη επιτρέπει την εργασία την Κυριακή

Οι συμφιλιωτικές τριμερείς συλλογικές διαφορές αφαιρούνται από την Επιθεώρηση Εργασίας και μεταβιβάζονται στον ΟΜΕΔ

Δικαίωμα συλλογικής διαπραγμάτευσης ή συνδικαλιστικής δράσης θα έχουν μόνο οι οργανώσεις που έχουν εγγραφεί στα νομοθετημένα ψηφιακά Μητρώα που θα έχει η κυβέρνηση, δηλαδή μόνο σε όσες συνδικαλιστικές οργανώσεις αποδεχτούν το φακέλωμα.

Καταργείται επί της ουσίας η Γενική Συνέλευση ως ανώτερο όργανο των συνδικάτων. Η απεργία απαιτεί ηλεκτρονική ψηφοφορία άνω του 50% των μελών, όπως προβλέπει ο νόμος της προηγούμενης κυβέρνησης, και επαναφέρει το λοκ άουτ νομιμοποιώντας την απεργοσπασία και ποινικοποιώντας τη συνδικαλιστική δράση.

Αυτά είναι τα πρώτα μέτρα που είδαν το φως της δημοσιότητας και αναμένεται άμεσα η κατάθεση του νομοσχεδίου. Αντιλαμβανόμαστε ότι πρόκειται για ένα ακόμη χτύπημα στους εργαζόμενους και στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Η ΠΟΕ-ΔΕΥΑ προειδοποιεί ότι οι εργαζόμενοι φορούν μάσκες αλλά έχουν φωνή. Η κυβέρνηση δεν πρέπει να προχωρήσει σε ένα αντεργατικό νομοσχέδιο. Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα τους θα αντιδράσουν και με σεβασμό στην υγεία των πολιτών, δε θα επιτρέψουν την πλήρη αποδιάρθρωση των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Καλούμε όλα τα σωματεία εργαζομένων στις ΔΕΥΑ σε απεργιακή προετοιμασία.

 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 5 - 6 από 436