Επιλογές
Ιστορικό
Όργανα Διοίκησης
Μέλη
Συνέδρια
Κλαδική Σύμβαση
Καταστατικό
Νόμοι
Πρακτικά Υποδείγματα
Φωτογραφικό Αρχείο

----------------------
----------------------

Πληροφορίες

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων

Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης

Καπετάν Άγρα 1,

591 00 Βέροια

Tηλ: 2331020530,
Fax: 2331020180,
e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Νέα - Ανακοινώσεις
ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
07.01.11

Για να αποφασισθεί το πλαίσιο διεκδίκησης και το πρόγραμμα δράσης για την επόμενη περίοδο με βάση τις τοποθετήσεις των σωματείων στις περιφερειακές συσκέψεις θα πραγματοποιηθεί σύγκλιση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με το καταστατικό στο Γενικό Συμβούλιο συμμετέχουν οι Πρόεδροι των σωματείων και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας. Σε περίπτωση κωλύματος του Προέδρου συμμετέχει ο Αντιπρόεδρος του σωματείου.

Το Γενικό Συμβούλιο θα συγκληθεί στις 28/1/2011 ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:30 στη Βέροια στο ξενοδοχείο «ΑΙΓΕΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ».

 
ΟΧΙ ΣΤΟΝ Ν. 3899/10, ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΝΕΟΓΑΛ ΑΕ
07.01.11

Η Ομοσπονδία, όπως και το σύνολο του συνδικαλιστικού κινήματος, καταδικάζει απερίφραστα την δήθεν ειδική επιχειρησιακή ΣΣΕ στην ΝΕΟΓΑΛ ΑΕ Δράμας, στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας».

Είναι ξεκάθαρο και δεν υπάρχει καμιά απολύτως δικαιολογία και αιτιολογική βάση, ώστε η «συμφωνία» αυτή, του επιχειρησιακού σωματείου και της εργοδοσίας της ΝΕΟΓΑΛ ΑΕ να γίνει αποδεκτή, γι’ αυτό πρέπει να ΑΚΥΡΩΘΕΙ πάραυτα.

Κανένα συνδικάτο (Ομοσπονδία, Εργ. Κέντρο & Σωματείο) δεν μπορεί και δεν πρέπει να λειτουργήσει ως «λαγός» νομιμοποίησης των εργοδοτικών εκβιαστικών απαιτήσεων και να προσυπογράψει τέτοιου είδους συμφωνίες, ανοίγοντας την «πόρτα της κολάσεως». Πολύ περισσότερο μάλιστα, όταν στην συγκεκριμένη περίπτωση γίνεται επίκληση των συνθηκών ανταγωνισμού της αγοράς ως δικαιολογία για τη μείωση μισθών!

Η θέση μας εξαρχής ήταν σαφής και παραμένει, σχετικά με το Ν 3899/10 και τις ευρύτερες, απαράδεκτες και αντεργατικές προβλέψεις του. Ιδιαίτερα όταν ουδεμία πρόνοια ή περιορισμός περιλαμβάνεται ώστε να είναι σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν αποτελεί πλαίσιο γενικού δικαίου συλλογικής διαπραγμάτευσης, αλλά έσχατο μέτρο όταν η επιχείρηση απειλείται με κλείσιμο ώστε να διασωθούν όλες οι θέσεις εργασίας.   

Η Ομοσπονδία εκφράζοντας την κατηγορηματική αντίθεσή της στο Ν.3899/10 καλεί όλα τα σωματεία να καταγγείλουν παρόμοιες προτάσεις και να ΑΡΝΗΘΟΥΝ να προσυπογράψουν τέτοιου είδους «συμφωνίες» που υπονομεύουν συνολικά τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

 

 

 
<< Αρχική < Προηγ. 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 399 - 400 από 425