Επιλογές
Ιστορικό
Όργανα Διοίκησης
Μέλη
Συνέδρια
Κλαδική Σύμβαση
Καταστατικό
Νόμοι
Πρακτικά Υποδείγματα
Φωτογραφικό Αρχείο
Πληροφορίες

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων

Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης

Καπετάν Άγρα 1,

591 00 Βέροια

Tηλ: 2331020530,
Fax: 2331020180,
e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Νέα - Ανακοινώσεις
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
12.08.10

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης εκφράζει την οργή της και την έντονη δυσαρέσκεια των εργαζομένων για τις αυθαίρετες απαντήσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για τις περικοπές των αποδοχών στα ερωτήματα που διατυπώθηκαν από την ΕΔΕΥΑ και την ΠΟΕ-ΔΕΥΑ.

Τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, σύμφωνα με το νόμο 1876/90, μπορούν να τις ερμηνεύσουν μόνο αυτοί που τις υπογράφουν. Αν υπάρξει διαφωνία τότε μόνο μπορεί να παρέμβει το Υπουργείο Απασχόλησης.

Στην περίπτωση μας, η ΕΔΕΥΑ και η ΠΟΕ-ΔΕΥΑ με τους νομικούς συμβούλους τους συμφωνούν στην ερμηνεία της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας για ποια επιδόματα εξαιρούνται των περικοπών σύμφωνα με το νόμο 3833/2010.

Συμφωνούν ότι το επίδομα ειδικών συνθηκών και ηλεκτρονικού υπολογιστή είναι στα συνδεόμενα με το ανθυγιεινό επίδομα και εξαιρούνται των περικοπών. Η αιτιολογική έκθεση που κατέθεσε η Ομοσπονδία στην πρώτη κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας που ίσχυσε με διαιτητική απόφαση το 1996, είχε τα 2 επιδόματα στην κατηγορία επιδομάτων ανθυγιεινής εργασίας. Γι’ αυτό το λόγω έγιναν δεκτά και εντάχθηκαν στην κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 8.7.2010
05.07.10

Η Ομοσπονδία συμμετέχει στη νέα 24ωρη γενική απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ  την Πέμπτη 8 Ιουλίου ημέρα ψήφισης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή.

Οι εργαζόμενοι απορρίπτουν το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και τις ρυθμίσεις για τα εργασιακά και επαναλαμβάνουν ότι δε θα δεχθούν καμία ρύθμιση που οδηγεί εκ νέου σε άδικα και δυσβάσταχτα μέτρα κατά των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Απαιτούμε:

Να αποσυρθεί το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και να σταματήσει η κυβέρνηση να νομοθετεί υπέρ των εργοδοτών.

Να μην αμφισβητηθεί ο ρόλος του ΟΜΕΔ και να ισχύσει ο θεσμός της διαιτησίας

Σύσσωμο το συνδικαλιστικό κίνημα έχει χαρακτηρίσει τις ανατροπές στο ασφαλιστικό και στις εργασιακές σχέσεις ως άδικες, αντικοινωνικές και αντισυνταγματικές. Θεωρούμε απαράδεκτη την κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης. Οι επικουρικές συντάξεις είναι τμήμα της κοινωνικής ασφάλισης και πρέπει το κράτος να εγγυηθεί γι αυτές.

Όλοι στην απεργία.

Όλοι στις συγκεντρώσεις των εργατικών κέντρων.

 

 
<< Αρχική < Προηγ. 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 369 - 370 από 387