Επιλογές
Ιστορικό
Όργανα Διοίκησης
Μέλη
Συνέδρια
Κλαδική Σύμβαση
Καταστατικό
Νόμοι
Πρακτικά Υποδείγματα
Φωτογραφικό Αρχείο
Πληροφορίες

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων

Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης

Καπετάν Άγρα 1,

591 00 Βέροια

Tηλ: 2331020530,
Fax: 2331020180,
e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Νέα - Ανακοινώσεις
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
31.01.11

Στις 28-1-2011 πραγματοποιήθηκε στη Βέροια η σύγκλιση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας στο οποίο συμμετέχουν οι Πρόεδροι των σωματείων εργαζομένων στις ΔΕΥΑ και τα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.

Συνολικά συμμετείχαν 45 εκπρόσωποι σωματείων και τα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.

Στη συνέλευση έγινε κριτική στην ασκούμενη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, στις αλλαγές στα εργασιακά θέματα και τις αλλαγές και τα σενάρια που διαρρέουν για το μέλλον των ΔΕΥΑ.

Συζητήθηκαν επίσης τα έντονα προβλήματα βιωσιμότητας που παρουσιάζουν οι ΔΕΥΑ και η συστηματική απαξίωση τους από το κράτος.

Το Γενικό Συμβούλιο αποφάσισε για το πλαίσιο διεκδίκησης και το πρόγραμμα δράσης του κλάδου για την επόμενη περίοδο. 

Διαβάστε περισσότερα...
 
4η ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
18.01.11

 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ αποφάσισε την πραγματοποίηση 4ωρης στάσης εργασίας (8.30 έως 12.30) την Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2011, για τους εργαζόμενους που απασχολούνται με συμβάσεις στο δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Η 4ωρη στάση στόχο έχει την διευκόλυνση των συναδέλφων για την μαζική συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 9 το πρωί της Πέμπτης 20 Ιανουαρίου στον Άρειο Πάγο, καθώς συζητείται η υπόθεση των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Το βασικό πλαίσιο αιτημάτων είναι:

  • Σταθερή και με πλήρη δικαιώματα εργασία για όλους.
  • Συνολική και οριστική λύση στο εργασιακό πρόβλημα των συμβασιούχων εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
  • Προστασία των θέσεων εργασίας των συμβασιούχων και διασφάλιση, προαγωγή και ικανοποίηση των συλλογικών – εργασιακών και οικονομικών συμφερόντων της μεγάλης αυτής μερίδας εργαζομένων, που υπό καθεστώς μακρόχρονης ανασφάλειας, καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
  • Κατάργηση της νέας μορφής 12μηνης σύμβασης εργασίας, με σκοπό τη δοκιμασία του μισθωτού χωρίς δικαίωμα αποζημίωσης σε περίπτωση απόλυσης.
  • Απαγόρευση της απασχόλησης και αμοιβής με δελτίο παροχής υπηρεσιών στις περιπτώσεις που υποκρύπτεται σχέση εξαρτημένης εργασίας.

Στη στάση εργασίας συμμετέχουν μόνο οι συμβασιούχοι των ΔΕΥΑ.

 
<< Αρχική < Προηγ. 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 367 - 368 από 395