Επιλογές
Ιστορικό
Όργανα Διοίκησης
Μέλη
Συνέδρια
Κλαδική Σύμβαση
Καταστατικό
Νόμοι
Πρακτικά Υποδείγματα
Φωτογραφικό Αρχείο
Πληροφορίες

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων

Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης

Καπετάν Άγρα 1,

591 00 Βέροια

Tηλ: 2331020530,
Fax: 2331020180,
e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Νέα - Ανακοινώσεις
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 23-2-2011
16.02.11

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι, με ενότητα και αποφασιστικότητα δίνουν τη μάχη όχι μόνο για την απόκρουση των σκληρών νεοφιλελεύθερων πολιτικών αλλά και την εφαρμογή μιας άλλης οικονομικής πολιτικής που θα διασφαλίζει και θα διευρύνει τα εργασιακά, οικονομικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να απορρίψει τις συνταγές εξαθλίωσης των πολιτών και ενίσχυσης των κερδών και προνομίων στους εργοδότες. Είναι πολιτικές που αντιπαλεύει συντεταγμένα το συνδικαλιστικό κίνημα σε όλη την Ευρώπη.

Μόνο με ενότητα και κοινή δράση μπορούμε να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές.

Η Ομοσπονδία συμμετέχει στην 24ωρη Γενική Απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου.

Όλοι μαζί στην Απεργία.

Όλοι στις συγκεντρώσεις των εργατικών κέντρων.

 

 
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
15.02.11

Στο Γενικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 28-1-11 στη Βέροια αποφασίσθηκε να πραγματοποιήσουμε καμπάνια ενημέρωσης για τη διεθνή αρνητική εμπειρία από την ιδιωτικοποίηση του νερού.

Σας αποστέλλουμε άρθρο το οποίο να κοινοποιήσετε πρώτα σε όλους τους εργαζόμενους καθώς επίσης στις τοπικές εφημερίδες για να δημοσιευθεί.

Επίσης αποφασίστηκε να αναδείξουμε το ρόλο και το έργο των ΔΕΥΑ από κοινού με την ΕΔΕΥΑ. Η προσπάθεια ξεκίνησε από την ημερίδα που θα πραγματοποιήσει η ΕΔΕΥΑ στις 14-2-2011 στη Θεσσαλονίκη στο ξενοδοχείο «MAKEDONIA PALACE».

Η πρόσκληση απευθύνεται κατά προτεραιότητα στους νεοεκλεγμένους δημάρχους οι οποίοι έχουν άλλη άποψη για τις ΔΕΥΑ.

Το σωματείο εργαζομένων ΔΕΥΑ Τρικάλων με επιστολή του την οποία ζητά να κοινοποιήσουμε στα σωματεία, ζητά την οικονομική συμπαράσταση σε οικογένεια θανόντα συναδέλφου. Παρακαλούμε να συνεισφέρετε με όποιο ποσό μπορείτε στην οικογένεια του θανόντα συναδέλφου μας.

Με το άρθρο 141, παρ. 2 , του ν.3655/08 οι εισφορές του κλάδου κύριας σύνταξης με τις οποίες  επιβαρύνονται οι γυναίκες ασφαλισμένες στο ΙΚΑ μειώνονται 50% κατά το δωδεκάμηνο απασχόλησης που ακολουθεί το μήνα του τοκετού. Επειδή το νόμο δεν τον γνωρίζουν σε πολλές ΔΕΥΑ πραγματοποιούσαν εισφορές χωρίς μείωση 50% όπως αναφέρει ο νόμος. Ενημερώστε τις συναδέλφισσες εργαζόμενες που πήραν άδεια τοκετού μετά την ψήφιση του παραπάνω νόμου να απαιτήσουν επιστροφή των κρατήσεων του ΙΚΑ.

 Όπως γνωρίζετε τα οικονομικά της Ομοσπονδίας είναι σε άσχημη κατάσταση. Τα μέλη του Δ.Σ. μετακινούνται για υποθέσεις της Ομοσπονδίας εδώ και 5 μήνες χωρίς να καλύπτονται τα έξοδα τους. Επίσης πάγια έξοδα προς τρίτους δεν καλύπτονται εδώ και μήνες.

Στις αρχές Δεκέμβρη ζητήθηκε από τα σωματεία να καταβάλλουν τη συνδρομή του δεύτερου εξαμήνου του 2010. Επειδή η ανταπόκριση δεν είναι ικανοποιητική παρακαλούμε να τακτοποιήσετε άμεσα την καταστατική σας υποχρέωση με το ποσό που αναγράφει η επιστολή που παραλάβατε τον Δεκέμβριο.

 
<< Αρχική < Προηγ. 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 365 - 366 από 395