Επιλογές
Ιστορικό
Όργανα Διοίκησης
Μέλη
Συνέδρια
Κλαδική Σύμβαση
Καταστατικό
Νόμοι
Πρακτικά Υποδείγματα
Φωτογραφικό Αρχείο
Πληροφορίες

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων

Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης

Μ. Καρακωστή 15,

591 00 Βέροια

Tηλ: 2331020530,
Fax: 2331020180,
e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Νέα - Ανακοινώσεις
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
20.09.10

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11/9/2010 μεγάλο Πανεργατικό Συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ στη Θεσσαλονίκη. Οι εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα, για τα άδικα και σκληρά μέτρα της Κυβέρνησης και της ΤΡΟΙΚΑΣ των δανειστών.

Χιλιάδες εργαζόμενοι απ’ όλους τους κλάδους διαδήλωσαν και απαίτησαν την αποδέσμευση της χώρας από τις «δαγκάνες» του μνημονίου και από τις Νεοφιλελεύθερες αντεργατικές και αντικοινωνικές πολιτικές, που εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και την κοινωνία, ενώ βυθίζουν τη χώρα σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση και κρίση.

Η ΑΝΕΡΓΙΑ, η ΑΚΡΙΒΕΙΑ, η ΛΙΤΟΤΗΤΑ, οι ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ και ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ήταν τα κύρια σημεία των ομιλιών.

Οι εργαζόμενοι απαίτησαν την κρίση και τα ελλείμματα (που δεν τα δημιούργησαν οι εργαζόμενοι) να τα πληρώσουν οι ένοχοι, οι έχοντες και κατέχοντες. Ιδιαίτερα τονίστηκε η απαίτηση των Συνδικάτων για την αντιμετώπιση του απαράδεκτου φαινομένου της Εργοδοτικής αυθαιρεσίας, των Απολύσεων και της Ανεργίας σ’ όλη τη χώρα, άλλα ιδιαίτερα στην βόρεια Ελλάδα που παίρνει καθημερινά εφιαλτικές διαστάσεις.

Μετά τη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε πορεία προς το «ΒΕΛΙΔΕΙΟ» Συνεδριακό Κέντρο, όπου επιδόθηκε το ψήφισμα των εργαζομένων στην Κυβέρνηση.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχε και η Ομοσπονδία με δικό της μπλοκ που αποτελούσαν τα μέλη του Δ.Σ. και συνάδελφοι των κοντινών ΔΕΥΑ. Σύνθημά μας στο πανώ της ομοσπονδίας ήταν «το νερό είναι κοινωνικό αγαθό, δεν πωλείται. Όχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού».

    

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 11-09-2010
30.08.10

Οι προτεινόμενες ανατροπές σε ότι έχει απομείνει από τα εργασιακά ασφαλιστικά δικαιώματα τις συλλογικές συμβάσεις και τις ΔΕΚΟ, προκαλούν την οργή και την αγανάκτηση των εργαζομένων.

Τα μέτρα που προωθούνται απορρίπτονται κατηγορηματικά και η απάντηση θα δοθεί αγωνιστικά αρχής γενομένης από το συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί για τις 11 Σεπτεμβρίου στην Θεσσαλονίκη στις 18:30 στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Το συνδικαλιστικό κίνημα δεν είναι διατεθειμένο να ανεχτεί την περαιτέρω συρρίκνωση βασικών και θεμελιωδών δικαιωμάτων. Η κυβέρνηση οφείλει να συμπορευθεί με τις ανάγκες των εργαζομένων και ολόκληρης της κοινωνίας και να απορρίψει τις ακραίες και νεοφιλελεύθερες συνταγές.

Η Ομοσπονδία συμμετέχει στο συλλαλητήριο και καλεί όλους τους εργαζόμενους στις ΔΕΥΑ για μαζική συμμετοχή.

 

 
<< Αρχική < Προηγ. 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 365 - 366 από 385