Επιλογές
Ιστορικό
Όργανα Διοίκησης
Μέλη
Συνέδρια
Κλαδική Σύμβαση
Καταστατικό
Νόμοι
Πρακτικά Υποδείγματα
Φωτογραφικό Αρχείο
Πληροφορίες

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων

Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης

Καπετάν Άγρα 1,

591 00 Βέροια

Tηλ: 2331020530,
Fax: 2331020180,
e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Νέα - Ανακοινώσεις
ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
19.04.11

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ αποφάσισε να πραγματοποιήσει:

  • 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ την 1η ΜΑΪΟΥ 2011 με αγωνιστικές πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις από τα εργατικά κέντρα σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας
  • 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την 11η ΜΑΪΟΥ 2011.

Η κυβέρνηση με τις προτάσεις της ανοίγει την όρεξη του μεγάλου κεφαλαίου και κατ’ εντολή των δανειστών συνεχίζει την άνιση κατανομή των βαρών με τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους άνεργους να σηκώνουν αποκλειστικά τα βάρη της κρίσης και τους έχοντες και κατέχοντες να παραμένουν ανέγγιχτοι.

Το πρόβλημα της χώρας είναι η ανισοκατανομή των εισοδημάτων και των φορολογικών βαρών, η διαφθορά, η κρίση του παραγωγικού και αναπτυξιακού μοντέλου. Τα δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας δεν ξεπερνιούνται όταν παραμένουν άθικτες οι γενεσιουργές αιτίες που τα παράγουν.

Διεκδικούμε:

  • Την υπεράσπιση του δημόσιου οικονομικού χώρου αλλά και των αδιαπραγμάτευτων κοινωνικών αγαθών (π.χ. νερό, ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, κλπ.). Το ξεπούλημα δεν αποτελεί λύση.
  • Τη λήψη άμεσων και αποτελεσματικών μέτρων για την τόνωση της ανάπτυξης και της απασχόλησης, ενίσχυση του επιδόματος ανεργίας και επέκταση του χρόνου καταβολής του. Να μπει οριστικό τέλος στις ελαστικές μορφές απασχόλησης, στη μερική απασχόληση, στην εκ περιτροπής εργασία, στην καταστρατήγηση των συλλογικών συμβάσεων.
  • Την επαναχορήγηση της 13ης και 14ης σύνταξης σε όλους με προτεραιότητα τους χαμηλοσυνταξιούχους.
  • Πάταξη της εισφοροδιαφυγής και φοροδιαφυγής. Αυτή είναι η μόνη σοβαρή και αξιόπιστη πολιτική κίνηση που θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων της χώρας.
  • Διατήρηση της λίστας των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

Το κίνημα των εργαζομένων, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις με τη ΓΣΕΕ θα συνεχίσουν και θα εντείνουν τους αγώνες.

Η Ομοσπονδία συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ.

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ
18.04.11

Κανένα εθνικό σχέδιο δεν μπορεί να έχει πιθανότητες επιτυχίας – και πολύ περισσότερο να έχει εθνική και κοινωνική στήριξη – αν συνεχιστεί η άνιση κατανομή των βαρών, η επιβάρυνση των μισθωτών και συνταξιούχων ενώ οι υπεύθυνοι, οι έχοντες και κατέχοντες, εξακολουθούν να πίνουν «στην υγειά των κορόιδων».

Ο εξορθολογισμός των δημοσίων δαπανών είναι αναγκαίος αλλά η δημοσιονομική λιτότητα, οδηγεί σε λιτότητα όλη την οικονομία της χώρας με ένταση της ύφεσης η οποία έχει άμεσο αποτέλεσμα την εκτεταμένη ανεργία και την καταστροφή του κοινωνικού ιστού.

Με στόχο την επαναφορά των αποδοχών, την ενίσχυση των ανέργων, την ανάπτυξη για την καταπολέμηση της ανεργίας, την άμεση επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης με προτεραιότητα τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους μισθωτούς που καθημερινά ζουν τον εφιάλτη της απόλυσης, των διαθεσιμοτήτων και τη μείωση του πενιχρού εισοδήματος, την υπεράσπιση του Δημόσιου οικονομικού χώρου, των δικτύων και των υποδομών αλλά και των αδιαπραγμάτευτων κοινωνικών αγαθών (πχ. Νερό, ενέργεια κ.α.), το κίνημα των εργαζόμενων, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις θα συνεχίσουν και θα εντείνουν τους αγώνες.

Ο «στενός κορσές» του μνημονίου αποδεικνύεται όχι μόνο άδικος αλλά και αναποτελεσματικός. Μόνο αν ο δημοσιονομικός εξορθολογισμός συνδυαστεί με πολιτικές που θα καταστήσουν το δημόσιο χρέος βιώσιμο και διαχειρίσιμο υπάρχει ελπίδα. Στο ζήτημα αυτό οι ευθύνες της Ευρώπης και των συντηρητικών πολιτικών της είναι δεδομένες.

 
<< Αρχική < Προηγ. 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 363 - 364 από 398