Επιλογές
Ιστορικό
Όργανα Διοίκησης
Μέλη
Συνέδρια
Κλαδική Σύμβαση
Καταστατικό
Νόμοι
Πρακτικά Υποδείγματα
Φωτογραφικό Αρχείο
Πληροφορίες

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων

Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης

Καπετάν Άγρα 1,

591 00 Βέροια

Tηλ: 2331020530,
Fax: 2331020180,
e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Νέα - Ανακοινώσεις
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ
17.12.10

Συνάδελφοι

Ολοκληρώθηκαν στις 13/12 οι περιφερειακές συσκέψεις που πραγματοποίησε η Ομοσπονδία τις τελευταίες 20 ημέρες.

Στις συσκέψεις ενημερώθηκαν τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων για τις αλλαγές που πραγματοποιούνται εις βάρος των εργαζομένων στις εργασιακές σχέσεις καθώς και τα σενάρια που διαρρέουν για αλλαγές στις ΔΕΥΑ και τη διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Σκοπός των περιφερειακών συσκέψεων ήταν η διαμόρφωση από τη βάση, από τα σωματεία, το πλαίσιο διεκδίκησης και το πρόγραμμα δράσης που θα ακολουθήσει η Ομοσπονδία την επόμενη περίοδο ενάντια στην κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων και στις κυοφορούμενες αλλαγές στις ΔΕΥΑ.

Οι προτάσεις που κατατέθηκαν από τα σωματεία για το πλαίσιο διεκδίκησης των κινητοποιήσεων και το πρόγραμμα δράσης θα συνοψιστούν και θα προταθούν για έγκριση στη σύγκλιση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας που θα διεξαχθεί μετά τις γιορτές.

Όποια σωματεία επιθυμούν να καταθέσουν και γραπτώς τις προτάσεις τους μπορούν να τις στείλουν εντός 10 ημερών στα γραφεία της Ομοσπονδίας. Η ημερομηνία και ο τόπος διεξαγωγής του Γενικού Συμβουλίου θα γίνουν γνωστά 10 ημέρες τουλάχιστον πριν την πραγματοποίηση του.

Στο Γενικό Συμβούλιο συμμετέχουν σύμφωνα με το καταστατικό οι Πρόεδροι των σωματείων και σε περίπτωση κωλύματος οι Αντιπρόεδροι καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας. 

 

 
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 15/12/2010
14.12.10

Στις 15 Δεκέμβρη πραγματοποιούμε ΝΕΑ 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, ως συνέχεια και κλιμάκωση για την απόκρουση και ακύρωση των νέων σκληρών και άδικων μέτρων, που επιβάλλονται στους εργαζόμενους, στους συνταξιούχους, στους άνεργους και συνολικά στην κοινωνία. Αυτά τα μέτρα είναι η υλοποίηση των απαράδεκτων ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ της Τρόικας – των «τοκογλύφων δανειστών».

Με αφορμή και πρόσχημα την κρίση και τα ελλείμματα, απαιτούν την ΑΝΑΤΡΟΠΗ και ΑΚΥΡΩΣΗ των Σ.Σ. Εργασίας, της Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) και κάθε θεσμού και κατάκτησης που προστατεύει τα βασικά και θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση, μέσω των επικαιροποιήσεων του Μνημονίου δανεισμού, δεσμεύτηκε και υλοποιεί πολιτικές που ακυρώνουν και ισοπεδώνουν εργασιακά, οικονομικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, αφήνοντας στο απυρόβλητο τους μεγαλοεπιχειρηματίες, τους αεριτζήδες, τους ΕΧΟΝΤΕΣ και ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ.

Αυτοί είναι οι υπεύθυνοι της κρίσης και των ελλειμμάτων και ΑΥΤΟΙ πρέπει ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ.

Δεν προκάλεσαν την κρίση, οι Εργαζόμενοι, οι Συνταξιούχοι, οι Άνεργοι.

Η Ομοσπονδία συμμετέχει στην 24ωρη Γενική Απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ και καλεί όλους τους εργαζόμενους στις ΔΕΥΑ να συμμετέχουν μαζικά στις συγκεντρώσεις των Εργατικών Κέντρων.

 
<< Αρχική < Προηγ. 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 363 - 364 από 387