Επιλογές
Ιστορικό
Όργανα Διοίκησης
Μέλη
Συνέδρια
Κλαδική Σύμβαση
Καταστατικό
Νόμοι
Πρακτικά Υποδείγματα
Φωτογραφικό Αρχείο

----------------------
----------------------

Πληροφορίες

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων

Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης

Καπετάν Άγρα 1,

591 00 Βέροια

Tηλ: 2331020530,
Fax: 2331020180,
e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Νέα - Ανακοινώσεις
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
27.04.20
 

28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020: Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία.

Η 28η Απριλίου 2020 έχει καθιερωθεί από την Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ILO), ως η Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια των εργαζομένων, έλκοντας την καταγωγή της από την Διεθνή Ημέρα των Εργατών (1984) που ορίζεται και ως μέρα πένθους ή μνήμης για τα θύματα των εργατικών ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών.

Η ημέρα αυτή αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα σήμερα, λόγω της πανδημίας του COVID-19, όπου όλοι οι άνθρωποι, ιδιαίτερα στους χώρους εργασίας, θα πρέπει να λαμβάνουν ακόμη πιο αυστηρά μέτρα για την Υγεία και την Ασφάλεια των ιδίων, αλλά και των διπλανών, των συναδέλφων τους.

Οι δε κυβερνήσεις, οι Οργανώσεις και οι Φορείς των εργαζομένων που τιμούν κάθε χρόνο την Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις μνήμης υπέρ των πεσόντων εργαζομένων, θα πρέπει να σταματήσουν τα ευχολόγια, τα κροκοδείλια δάκρυα και να λάβουν μέτρα για την προστασία της Υγείας και της Ασφάλειας των ανθρώπων που πασχίζουν για το μεροκάματο και διακινδυνεύουν το πολυτιμότερο αγαθό, την υγεία και τη ζωής τους. Το βλέπουμε σήμερα στα Δημόσια Νοσοκομεία, το βλέπουμε στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως και σε άλλους κλάδους «πρώτης γραμμής» για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Παγκόσμια και εθνικά η πανδημία του COVID-19 έδειξε με δραματικό τρόπο, ότι χρειαζόμαστε επιπλέον ειδικά μέτρα για την προστασία των εργαζομένων όχι μόνο στον τομέα της υγείας αλλά και όλων αυτών των εργαζομένων που διακινδυνεύουν την ατομική τους υγεία καθημερινά όντας στη «πρώτη γραμμή» κατά της διασποράς του νέου κορωνοϊού.

Δυστυχώς δεν έχει γίνει ακόμη κατανοητό ότι στη προάσπιση της Δημόσιας Υγείας δεν χρειάζονται μόνον οι επαγγελματίες υγείας αλλά και όσοι μοχθούν καθημερινά σε αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες, μεριμνώντας για την αποχέτευση και ύδρευση των πόλεων μας, για την λειτουργία των μονάδων επεξεργασίας λυμάτων.

Είναι γνωστό ότι αρκετοί συνάδελφοι μας υπήρξαν θύματα σοβαρών ατυχημάτων, με κόστος πλην των σοβαρών τραυματισμών και την απώλεια της ίδιας τους της ζωής.

Η ΠΟΕ-ΔΕΥΑ επισημαίνει την αναγκαιότητα αυστηρής τήρησης των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων στις ΔΕΥΑ. Στην εποχή του κορωνοϊού δεν είναι πολυτέλεια η τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, όπως κάποιοι πιστεύουν, αλλά αντίθετα αναγκαιότητα και πράξη ευθύνης για την Πολιτεία και τις ΔΕΥΑ.

 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
24.04.20

Σας ενημερώνουμε ότι  με την Κ.Υ.Α. 16135/499/23-04-2020 η άδεια ειδικού παρατείνεται μέχρι και την 10η Μαΐου 2020. Είναι γνωστό ότι την άδεια ειδικού σκοπού την δικαιούνται και οι εργαζόμενοι των ΔΕΥΑ που καλύπτουν τις προϋποθέσεις (αναφέρονται σε προηγούμενες ανακοινώσεις).

Την Κοινή Υπουργική Απόφαση θα την βρείτε ΕΔΩ.


 
<< Αρχική < Προηγ. 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 21 - 22 από 439