Επιλογές
Ιστορικό
Όργανα Διοίκησης
Μέλη
Συνέδρια
Κλαδική Σύμβαση
Καταστατικό
Νόμοι
Πρακτικά Υποδείγματα
Φωτογραφικό Αρχείο
Πληροφορίες

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων

Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης

Καπετάν Άγρα 1,

591 00 Βέροια

Tηλ: 2331020530,
Fax: 2331020180,
e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Νέα - Ανακοινώσεις
22 Μαρτίου παγκόσμια ημέρα νερού
21.03.19

Η παγκόσμια ημέρα νερού είναι για μας τους εργαζόμενους  στις ΔΕΥΑ μέρα απολογισμού, δράσης και αγώνα για την υπεράσπιση του νερού ως κοινό αγαθό τόσο των ανθρώπων όπως και όλων των έμβιων όντων του πλανήτη. Έχουμε καθήκον ως εργαζόμενοι  να ενημερώσουμε τους πολίτες για την νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται στην Ελλάδα σχετικά με το νερό.

Είναι πλέον γεγονός η ένταξη την ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο υπερταμείο για 99 χρόνια. Το νερό των μεγάλων αστικών κέντρων τις χώρας γίνεται εμπόρευμα για τις πολυεθνικές. Ενώ οι ΔΕΥΑ  εργολαβιοποιούνται και  χάνουν με γρήγορους ρυθμούς την αυτάρκεια τους και την αποτελεσματικότητα τους μέσα από ένα καθεστώς έμμεσης ιδιωτικοποίησης.

Ας θυμηθούμε λοιπόν  και να θυμίσουμε στους συμπολίτες μας, τον κοινωνικό ρόλο των τοπικών αυτών επιχειρήσεων και την προσφορά τους στις τοπικές κοινωνίες.

Οι ΔΕΥΑ είναι επιχειρήσεις ανταποδοτικού χαρακτήρα, δηλαδή μη κερδοσκοπικές.

Οι ΔΕΥΑ λειτουργούν ως πυλώνες ανάπτυξης στις τοπικές κοινωνίες μέσα από την απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων, μάλιστα σε ποσοστό ρεκόρ για τα Ελληνικά δεδομένα(95%). Είναι οι επιχειρήσεις εκείνες που διασφάλισαν την υδροδότηση και αποχέτευση απομακρυσμένων–αραιοκατοικημένων περιοχών κρατώντας ζωντανή την ύπαιθρο, αδιαφορώντας για το ισοζύγιο κόστους οφέλους. Συντελούν σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος αφού κατασκευάστηκαν και λειτούργησαν 350 βιολογικοί καθαρισμοί. Είναι δομές που προασπίζονται την δημόσια υγεία, εξασφαλίζοντας παροχή νερού με άριστα χαρακτηριστικά. Είναι επιχειρήσεις με ανθρώπινο πρόσωπο, που εφαρμόζουν κοινωνικά τιμολόγια, προστατεύοντας τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Είναι περιουσία της κάθε τοπικής κοινωνίας μια και δεν χρηματοδοτούνται από το δημόσιο. 

Τι ζητάμε :

   - Στελέχωση των επιχειρήσεων με σκοπό την αυτάρκη και αποτελεσματική  λειτουργία τους διασφαλίζοντας υψηλά στάνταρ ποιότητας σε υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης.

Η εργολαβοποίηση των ΔΕΥΑ αυξάνει το κόστος υδροδότησης και κάνει τις ΔΕΥΑ ανίκανες να αντιμετωπίζουν άμεσα τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

  -Μη εφαρμογή  της ΚΥΑ για ανάκτηση πλήρους κόστους για τις υπηρεσίες ύδατος.

Η εφαρμογή της θα δημιουργήσει αύξηση των τιμολογίων του νερού σε απομακρυσμένες , αραιοκατοικημένες περιοχές, θα επιφέρει περεταίρω ερημοποίηση της υπαίθρου και νομιμοποιεί ιδιωτικές εταιρίες να αναλαμβάνουν το έργο υδροδότησης κάποιας περιοχής όπως και την εμπορευματοποίηση υδάτινων πόρων.

- Προστασία του δημόσιου χαρακτήρα του νερού στο σύνταγμα της χώρας. 

- Δημόσιες βρύσες όπου είναι αναγκαίες ( χώροι άθλησης, πλατείες, παιδικές χαρές, δημόσια κτήρια κ.ά.) για τον περιορισμό χρήσης του εμφιαλωμένου νερού. Ένα μπουκαλάκι μισού λίτρου εμφιαλωμένου νερού κοστίζει 50 λεπτά όσο στοιχίζουν  2.000 «μπουκαλάκια» νερού ΔΕΥΑ. Για λόγους περιβαλλοντικούς  είναι χαρακτηριστικό πως ο οργανισμός Mediterranean Danger ενημερώνει πως αυτήν την στιγμή στην Μεσόγειο «κόβουν βόλτες» 250.000.000.000 πλαστικά μπουκάλια.

Γνωρίζουμε ότι το νερό δεν είναι ιδιοκτησία κανενός, είναι κληρονομιά που είμαστε υποχρεωμένοι να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές. Γνωρίζουμε καλά πως η μεγαλύτερη εξάρτηση, εξαθλίωση, υποδούλωση ενός λαού μπορεί να γίνει μέσω του νερού.  Γνωρίζουμε καλά πως το νερό είναι ζωή, είναι το κοινό μας σπίτι, είναι ανεκτίμητο και πολύτιμο.

Καλούμε όλους τους πολίτες να αναλογισθούν την σπουδαιότητα του νερού ως πανανθρώπινο αγαθό και να υψώσουμε όλοι μαζί ανθρώπινη ασπίδα προστασίας για το νερό της χώρας, τόσο σε ότι αφορά την ύδρευση αλλά και  για όλους τους υδάτινους πόρους, που είναι περιουσία αυτού του λαού. Πολύτιμη και αναντικατάστατη.

Γιατί ο αγώνας για το νερό είναι αγώνας για ζωή και δημοκρατία.


 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
19.03.19
 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Με τρεις επιστολές που ήδη στάλθηκαν στα σωματεία σας ενημερώσαμε για τις διαδικασίες του 11ου Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη 4-5 Απριλίου 2019.

Σχετικά με τις διαδικασίες σύγκλισης του Συνεδρίου, θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε τα παρακάτω και για τα οποία θα πρέπει να ενημερώσετε τους αντιπροσώπους σας:

  • Το συνέδριο θα γίνει στο ξενοδοχείο «GRAND HOTEL PALACE» και οι εργασίες του θα αρχίσουν την Πέμπτη 4 Απριλίου στις 6:00 το απόγευμα.
  •  Οι σύνεδροι θα ενημερώνονται για τη διαμονή τους από τη reception του ξενοδοχείου.
  •  Προκειμένου να μην υπάρξει καθυστέρηση στη διαδικασία τήρησης του πρωτοκόλλου παρουσίας κατά την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου, παρακαλούμε να ενημερώσετε τους αντιπροσώπους σας, ότι η παραλαβή του Δελτίου Συνέδρου και του υλικού, θα αρχίσει την Πέμπτη 4 Απριλίου από τις 4:00 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «GRAND HOTEL PALACE» με την επίδειξη της Αστυνομικής Ταυτότητας.
  •  Απαραίτητα οι Αντιπρόσωποι-Σύνεδροι, να έχουν μαζί τους την Αστυνομική Ταυτότητα και το Βιβλιάριο Υγείας.
  •  Σε περίπτωση που υπάρχουν προγραμματισμένες μεταβολές στη σύνθεση των αντιπροσώπων σας, θα πρέπει να μας τις γνωρίσετε μέχρι και τις 31 Μαρτίου υποβάλλοντας ταυτόχρονα και τα απαραίτητα επίσημα στοιχεία για τη νομιμοποίηση της συμμετοχής των αναπληρωματικών αντιπροσώπων.
  •  Επισημαίνουμε ότι για να συμμετέχουν οι αντιπρόσωποι στο συνέδριο της Ομοσπονδίας πρέπει να είναι οικονομικά τακτοποιημένα τα σωματεία. 
  •  Λόγω των κεφαλαιακών περιορισμών από τις τράπεζες δεν είναι δυνατή η ανάληψη χρημάτων ώστε να καλυφθούν τα έξοδα μετακίνησης των αντιπροσώπων στο συνέδριο. Θα καλυφθούν την επόμενη εργάσιμη ημέρα με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό. Οι αντιπρόσωποι που δικαιούνται έξοδα μετακίνησης θα καταθέσουν αριθμό και IBAN λογαριασμού στη γραμματεία του συνεδρίου.
  •  Ενημερώνουμε τους συνέδρους ότι σύμφωνα με το νόμο 1264/1982, άρθρο 17, παρ. 2δ και της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, άρθρο 6, παρ. 7 του 2009, δικαιούνται συνδικαλιστική άδεια με αποδοχές όσες ημέρες διαρκεί το συνέδριο.

Για οποιαδήποτε πληροφορία παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με το γραφείο της Ομοσπονδίας.

 
 
<< Αρχική < Προηγ. 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 21 - 22 από 409