Επιλογές
Ιστορικό
Όργανα Διοίκησης
Μέλη
Συνέδρια
Κλαδική Σύμβαση
Καταστατικό
Νόμοι
Πρακτικά Υποδείγματα
Φωτογραφικό Αρχείο

----------------------
----------------------

Πληροφορίες

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων

Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης

Καπετάν Άγρα 1,

591 00 Βέροια

Tηλ: 2331020530,
Fax: 2331020180,
e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Νέα - Ανακοινώσεις
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
22.11.19
 

Την Τετάρτη 20-11-2019 με πρωτοβουλία της ομοσπονδίας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των σωματείων εργαζομένων ΔΕΥΑ Κοζάνης, Εορδαίας, Φλώρινας και εργαζομένων Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας και Αμυνταίου που ανήκουν στην δύναμη της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ, με κύριο θέμα την απολιγνιτοποίηση της περιοχής και το μέλλον των τηλεθερμάνσεων.

Οι κάτοικοι των πόλεων που προαναφέρονται (εκτός της Φλώρινας που θα γίνει σύντομα) θερμαίνονται το χειμώνα με τηλεθέρμανση, με ζεστό νερό που προμηθεύονται από τις λιγνιτικές μονάδες παραγωγής ρεύματος της ΔΕΗ. Την Τηλεθέρμανση την λειτουργούν είτε αυτόνομα επιχειρήσεις όπως στην Πτολεμαΐδα και Αμύνταιο είτε οι ΔΕΥΑ όπως Κοζάνης και Φλώρινας.

Η εξαγγελία από τον Πρωθυπουργό από το βήμα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για κλείσιμο όλων των λιγνιτικών μονάδων στη χώρα μας έως το 2028  και σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Χατζηδάκη, ότι αυτό είναι εφικτό να γίνει έως το 2023, δημιουργεί νέα δεδομένα για την λειτουργία και την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων Τηλεθέρμανσης, οι οποίες είναι άμεσα εξαρτώμενες από τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ.

 Ο λόγος που επικαλέστηκαν για το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων είναι η ασύμφορη λειτουργία τους λόγω των προστίμων που δέχεται η ΔΕΗ από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις εκπομπές ρύπων που προκαλεί η λειτουργία αυτών των μονάδων.

Το συνολικό κόστος για την περιοχή θα είναι τεράστιο αν δεν βρεθεί εναλλακτική πρόταση για τη λειτουργία των μονάδων αυτών. Η ανεργία και η φτώχεια θα προκαλέσει ερήμωση συνολικά της Δυτικής Μακεδονίας. Εξαγγελία χωρίς ισοδύναμη πρόταση για την περιοχή την οδηγεί στην απόλυτη καταστροφή.

Στη συνάντηση έγινε μια πρώτη καταγραφή του προβλήματος που θα προκληθεί στην τηλεθέρμανση καθώς και οι εναλλακτικές προτάσεις που υπάρχουν για την συνέχιση της λειτουργίας των μονάδων Τηλεθέρμανσης.

Ως πρώτη αντίδραση, αποφασίσθηκε να συμμετέχουν τα σωματεία των ΔΕΥΑ και της Τηλεθέρμανσης της Δυτικής Μακεδονίας στο συλλαλητήριο της φορέων της περιοχής την Δευτέρα 25/11/2019 και ώρα 17:00 στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας καθώς και σε κάθε άλλη κινητοποίηση ή δράση που θα αποφασισθεί τοπικά.

 Σύντομα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους συναδέλφους Διευθυντές των τοπικών ΔΕΥΑ και των επιχειρήσεων Τηλεθέρμανσης διότι έχουν ασχοληθεί και γνωρίζουν το πρόβλημα και ταυτόχρονα θα επιδιωχθεί συνάντηση με την ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Επίσης θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη περιφερειακή σύσκεψη σωματείων ΔΕΥΑ και Τηλεθέρμανσης στην κατεύθυνση ανάδειξης του προβλήματος.

Από τα αποτελέσματα των συναντήσεων θα αποφασισθούν οι ενέργειες και δράσεις που θα πραγματοποιηθούν την επόμενη περίοδο.

 
 
ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
22.10.19

Το περιβόητο «Αναπτυξιακό» Νομοσχέδιο επέλεξε η κυβέρνηση για να εντάξει την διάταξη για την εκχώρηση των Υπηρεσιών Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού και Πρασίνου σε εργολάβους και ιδιωτικά συμφέροντα. 

Μαζί με το χτύπημα στη συνδικαλιστική οργάνωση και στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, θέλει και την πλήρη ιδιωτικοποίηση βασικών αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δίνει το δικαίωμα στους Δημάρχους εκτός της υπηρεσίας καθαριότητας να εκχωρούν σε εργολάβους και τις υπηρεσίες πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού και συγκεκριμένα τη «συλλογή και μεταφορά στερεών αποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών, καθαριότητας κοινόχρηστων χώρων και Δημοτικών κτιρίων, συντήρησης χώρων πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού».  

Η κυβέρνηση αξιοποιεί ένα θεσμικό πλαίσιο που προϋπήρξε και δεν το αναίρεσε καμία κυβέρνηση και το προχωρά ακόμα παραπέρα, εντάσσοντας και άλλους τομείς που βρίσκονται στο στόχαστρο διείσδυσης των ιδιωτών.

Με τη νέα Νομοθετική ρύθμιση οι Δήμαρχοι ουσιαστικά μετατρέπονται σε μάνατζερ όπου θα φροντίζουν να διασφαλίζουν τα κέρδη των μεγαλοεργολάβων και επιχειρηματιών εκχωρώντας τους υπηρεσίες του Δήμου και μετακυλώντας βέβαια το κόστος στα ήδη υπερχρεωμένα νοικοκυριά των Δημοτών αυξάνοντας τα Δημοτικά τέλη.  

Το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε καμιά περίπτωση δεν θα δεχτούν το Νομοσχέδιο ταφόπλακα του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών τους, της κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (Σ.Σ.Ε.) και των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ Σ.Σ.Ε.  

ΚΑΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ-ΚΑΜΙΑ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ. 

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ

ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ Ο.Τ.Α.  

Το Δ.Σ. της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ αποφάσισε να προκηρύξει στάση εργασίας την Τετάρτη 23/10/2019 από της 11:00 μέχρι την λήξη του ωραρίου για συμπαράσταση στον αγώνα των συναδέλφων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.  

 
<< Αρχική < Προηγ. 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 21 - 22 από 425