Επιλογές
Ιστορικό
Όργανα Διοίκησης
Μέλη
Συνέδρια
Κλαδική Σύμβαση
Καταστατικό
Νόμοι
Πρακτικά Υποδείγματα
Φωτογραφικό Αρχείο

----------------------
----------------------

Πληροφορίες

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων

Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης

Καπετάν Άγρα 1,

591 00 Βέροια

Tηλ: 2331020530,
Fax: 2331020180,
e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Νέα - Ανακοινώσεις
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
10.01.20
 

Το Προεδρείο της Ομοσπονδίας στις 8-1-2020 πραγματοποίησε συνάντηση με τους Υφυπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών κ.κ. Λιβάνιο και Σκυλακάκη.

Στον κ. Λιβάνιο τέθηκαν όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και τις ΔΕΥΑ.

Συγκεκριμένα:

 1. Επαναφορά στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας
 2. Συγκεκριμένες νομοθετικές ρυθμίσεις στις περιπτώσεις ασάφειας διατάξεων
 3. Εξαίρεση από τον Α.Ν. 173/67 για αύξηση της αποζημίωσης συνταξιοδότησης
 4. Απαλλαγή από την Ενιαία Αρχή Πληρωμής
 5. Συνέχιση των προσλήψεων
 6. Μείωση γραφειοκρατίας με απαλλαγή από το Ελεγκτικό Συνέδριο κ.α.

 Στον κ. Σκυλακάκη τέθηκαν τα αιτήματα:

 1. Επαναφορά στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας
 2. Νομοθετική ρύθμιση για ερμηνεία διατάξεων που προκαλούν προβλήματα

Οι δύο υφυπουργοί ανέθεσαν στους νομικούς τους συμβούλους τα θέματα. Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους νομικούς συμβούλους των υφυπουργών. Ανάλογα με την εξέλιξη των θεμάτων θα ενημερώνονται με ανακοινώσεις τα σωματεία.

 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
20.12.19
 

Στις 16-12-2019 πραγματοποιήθηκε σύγκλιση του Δ.Σ. της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ στη Λάρισα.

Θέματα της συνεδρίασης ήταν:

 • Εξελίξεις στα εργασιακά
 • Καταγγελία ΚΣΣΕ του 2020
 • Επιχειρησιακές Σ.Σ.Ε.
 • Ενημέρωση για τις συναντήσεις του Προεδρείου
 • Απαντήσεις σε ερωτήματα της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ
 • Αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου
 • Κανονισμός Εργασίας στις ΔΕΥΑ
 • Διάφορα θέματα

 Επειδή είναι αδύνατο να αναλυθούν σε μία ανακοίνωση όλα τα θέματα όπως συζητήθηκαν, συνάδελφοι που θέλουν ενημέρωση μπορούν να επικοινωνήσουν με το Προεδρείο της Ομοσπονδίας.

 Το Δ.Σ. συνεδρίασε στη Λάρισα για να δοθεί η ευκαιρία στα μέλη του να παρακολουθήσουν και τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της ΕΔΕΥΑ που πραγματοποιήθηκε στις 16 και 17 Δεκεμβρίου 2019 στα γραφεία της ΔΕΥΑ Λάρισας. Στη συνέλευση έκανε χαιρετισμό-τοποθέτηση ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας. Έθιξε παρουσία πολλών Δημάρχων, του Υφυπουργού Εσωτερικών, κ. Λιβάνιου, του Προέδρου της ΚΕΔΕ, κ. Παπαστεργίου και πολλών Προέδρων και μελών διοικητικών συμβουλίων ΔΕΥΑ, προβλήματα που απασχολούν τις ΔΕΥΑ και τους εργαζόμενους.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

 • Επαναφορά στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Με τις σ.σ.ε. λύθηκαν προβλήματα λειτουργίας των ΔΕΥΑ. Το ενιαίο μισθολόγιο δεν προβλέπει επιφυλακή και οι υπερωρίες αποζημιώνονται ελάχιστα. Υπάρχουν εργαζόμενοι τριών ταχυτήτων στις ΔΕΥΑ. Μόνο με σ.σ.ε. μπορούν να λυθούν αυτά τα προβλήματα.
 • Εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας. Είναι απαράδεκτο σε κάποιες ΔΕΥΑ να μην χορηγούνται τα είδη ένδυσης και ατομικής προστασίας, το γάλα και κάποιες επιπλέον άδειες που προβλέπονται στην Κ.Σ.Σ.Ε. Δεν είναι δυνατόν να διεκδικούμε τα νόμιμα στις ΔΕΥΑ. Η ΠΟΕ-ΔΕΥΑ με τα τοπικά σωματεία θα τα διεκδικήσουν με όλα τα νόμιμα μεσα.
 • Κανονισμός εργασίας. Ενώ έχει θεσμοθετηθεί για τις ΔΕΥΑ με το νόμο 4483/17 ελάχιστες έχουν εφαρμόσει. Είναι παράνομο να ρυθμίζονται οι σχέσεις εργασίας  εργαζόμενου με επιχείρηση μέσω του Ο.Ε.Υ. διότι είναι μονομερής ενέργεια. Ο κανονισμός εργασίας υπογράφεται κατόπιν συμφωνίας σωματείου εργαζομένων και επιχείρησης. Η ΠΟΕ-ΔΕΥΑ έχει επεξεργασθεί πρότυπο κανονισμό εργασίας και θα τον προωθήσει σε όλες τις ΔΕΥΑ μέσω σωματείων.
 • Οφειλές δημοτών. Σε κάποιες επιχειρήσεις έχουν φτάσει να είναι τριπλάσιες από τα έσοδα μιας χρονιάς. Αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα το μέλλον τους είναι αβέβαιο. Λύσεις υπάρχουν, πολιτική βούληση δεν υπάρχει.
 • Τοποθέτηση υδρομέτρων σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα και χρέωση με το κυβικό ώστε να υπάρχει περιορισμός στην ανεξέλεγκτη κατανάλωση που γίνεται σήμερα, με συνέπεια να είναι σχεδόν τριπλάσιο το κόστος του ρεύματος. Να χορηγηθούν βέβαια περισσότερα κυβικά στο πάγιο από αυτό των πόλεων.
 • Το κοινωνικό τιμολόγιο είναι πολύ καλός θεσμός που έγινε ρουσφετολογικός. Έχουν εντάξει στο κοινωνικό τιμολόγιο κοινωνικές ομάδες που δεν έχουν ανάγκη τα 10 ευρώ το μήνα. Σε λίγα χρόνια αν συνεχιστεί αυτή η πρακτική οι μισοί δημότες θα είναι στο κοινωνικό τιμολόγιο καθιστώντας τις ΔΕΥΑ προβληματικές.
 • Προσλήψεις προσωπικού. Σε 5-7 χρόνια θα αποχωρήσουν με συνταξιοδότηση το 50% των εργαζομένων στις ΔΕΥΑ. Πρέπει να συνεχιστούν οι προσλήψεις με αυξημένες θέσεις. Επίσης να τροποποιηθεί η προκήρυξη και να τεθεί θέμα εντοπιότητας. Παρατηρείται το φαινόμενο οι μισοί συνάδελφοι που προσελήφθησαν με την 3Κ να θέλουν να μεταταχθούν σε ΔΕΥΑ κοντά στον τόπο κατοικίας τους.
 • Γραφειοκρατία. Οι ΔΕΥΑ ιδρύθηκαν για να λειτουργούν ευέλικτα. Κατέληξαν με τις παρεμβάσεις της πολιτείας να λειτουργούν όπως οι δημόσιες υπηρεσίες. Μεγάλη η επιβάρυνση από τον έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και της Ενιαίας Αρχής Πληρωμής. Να απελευθερωθούν οι ΔΕΥΑ από αυτό τον περιττό έλεγχο. 
 
 
<< Αρχική < Προηγ. 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 21 - 22 από 428