Επιλογές
Ιστορικό
Όργανα Διοίκησης
Μέλη
Συνέδρια
Κλαδική Σύμβαση
Καταστατικό
Νόμοι
Πρακτικά Υποδείγματα
Φωτογραφικό Αρχείο
Πληροφορίες

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων

Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης

Μ. Καρακωστή 15,

591 00 Βέροια

Tηλ: 2331020530,
Fax: 2331020180,
e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Νέα - Ανακοινώσεις
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
09.01.18
 

Στις 11-12-2017 η ΠΟΕ-ΔΕΥΑ κατήγγειλε την Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του 2017 και κάλεσε την ΕΔΕΥΑ σε διαπραγμάτευση για τη νέα σύμβαση του 2018.

Είναι γνωστό ότι οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας κινούνται στο περιοριστικό περιβάλλον των μνημονιακών νόμων που απαγορεύουν την διαπραγμάτευση για οικονομικά θέματα.

Για το λόγο αυτό η πρόταση μας είναι να υπογραφεί η ΚΣΣΕ όπως έχει για να διασφαλιστούν τα όποια δικαιώματα μας έχουν απομείνει και το σημαντικότερο να εξακολουθεί να υφίσταται το δικαίωμα στην διαπραγμάτευση.

Το θέμα τέθηκε στο συμβούλιο της ΕΔΕΥΑ που πραγματοποιήθηκε στις 19-12-2017 και αναβλήθηκε. Θα επανέλθει σύντομα και πιθανόν εντός του Ιανουαρίου.

Επειδή πολλοί συνάδελφοι επικοινωνούν με το γραφείο της Ομοσπονδία και με μέλη του Προεδρείου, να επαναλάβουμε ότι η ΚΣΣΕ του 2017 ισχύει με την μετενέργεια της μέχρι τέλος του Μάρτη του 2018.

Επομένως τα δικαιώματα μας παύουν να ισχύουν από τον Απρίλιο. Μέχρι τότε πιστεύουμε ότι θα έχουμε υπογράψει με την ΕΔΕΥΑ την ΚΣΣΕ του έτους 2018 με αναδρομική ισχύ από 1-1-2018. 

 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
11.12.17

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

24ωρη Γενική Απεργία την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι

Η κυβέρνηση συνεχίζοντας την ίδια αδιέξοδη πολιτική «στραγγαλίζει» ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Εφαρμόζει μια φορομπηχτική πολιτική, η οποία συνεχίζεται και αποτυπώνεται και στον νέο προϋπολογισμό, έναν προϋπολογισμό κοινωνικής ισοπέδωσης και ανακύκλωσης της ύφεσης. Πέρα από τα μέτρα του προϋπολογισμού για το 2018 (κατάργηση Ε.Κ.Α.Σ., αύξηση του Φ.Π.Α., αύξηση ασφαλιστικών εισφορών, περικοπή κοινωνικών επιδομάτων κ.λπ.) έχει ψηφιστεί η μείωση του αφορολόγητου που συνεπάγεται αφαίμαξη ενός μισθού ετησίως και η περικοπεί των κύριων και επικουρικών συντάξεων μέχρι και 25% για παλαιούς και νέους ασφαλισμένους αλλά και η έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Εφαρμόζονται πολιτικές που έχουν στόχο ακόμη και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες όπως η ευθεία παρέμβαση στο ν. 1264/82 που επιχειρήθηκε μέσα από τροπολογία. Εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε εχθρικές, αντεργατικές παρεμβάσεις κάθε είδους και απαιτούμε οριστικά και αμετάκλητα να μην υπάρξει καμία αλλαγή στο νόμο. Αρκετή καταστροφή έχει επιβληθεί στα εργασιακά δικαιώματα όλα αυτά τα χρόνια.

Το τίμημα της τρίτης αξιολόγησης θα είναι για μια ακόμη φορά πολύ βαρύ για τους εργαζόμενους και την ελληνική κοινωνία καθώς ανοίγουν και το χορό των ιδιωτικοποιήσεων με την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ και την επαπειλούμενη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ.

Όσο αυτή η πολιτική συνεχίζεται, η απάντηση των εργαζομένων θα δίνεται στους δρόμους και στον αγώνα.

Απεργούμε και απαιτούμε :

  • Να αντιμετωπίσει το νερό ως δημόσιο αγαθό και περιβαλλοντικό - φυσικό πόρο.
  • Να παραμείνει η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ στον ιδιοκτησιακό και διοικητικό έλεγχο του ευρύτερου Δημοσίου και των ΔΕΥΑ στον έλεγχο των ΟΤΑ.
  • Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις στις ΔΕΥΑ με επαναφορά του νομικού πλαισίου.
  • Να σταματήσουν όλες οι ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας.
  • Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους με ίσα δικαιώματα. Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας.
  • Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό στην άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και διασφάλιση του απεργιακού δικαιώματος.
  • Άμεση αναμόρφωση του Προϋπολογισμού έτους 2018.
  • Μόνιμη και αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας – ρητή απαγόρευση πλειστηριασμού της.
  • Δίκαιο φορολογικό σύστημα
  • Προαγωγή της Κοινωνικής Ασφάλισης με την εγγύηση του Κράτους

Η ΠΟΕ-ΔΕΥΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους, να συμμετέχουν στην 24ωρη Γενική Απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου.

 
<< Αρχική < Προηγ. 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 21 - 22 από 371