Επιλογές
Ιστορικό
Όργανα Διοίκησης
Μέλη
Συνέδρια
Κλαδική Σύμβαση
Καταστατικό
Νόμοι
Πρακτικά Υποδείγματα
Φωτογραφικό Αρχείο

----------------------
----------------------

Πληροφορίες

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων

Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης

Καπετάν Άγρα 1,

591 00 Βέροια

Tηλ: 2331020530,
Fax: 2331020180,
e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Νέα - Ανακοινώσεις
ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
22.10.19

Το περιβόητο «Αναπτυξιακό» Νομοσχέδιο επέλεξε η κυβέρνηση για να εντάξει την διάταξη για την εκχώρηση των Υπηρεσιών Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού και Πρασίνου σε εργολάβους και ιδιωτικά συμφέροντα. 

Μαζί με το χτύπημα στη συνδικαλιστική οργάνωση και στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, θέλει και την πλήρη ιδιωτικοποίηση βασικών αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δίνει το δικαίωμα στους Δημάρχους εκτός της υπηρεσίας καθαριότητας να εκχωρούν σε εργολάβους και τις υπηρεσίες πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού και συγκεκριμένα τη «συλλογή και μεταφορά στερεών αποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών, καθαριότητας κοινόχρηστων χώρων και Δημοτικών κτιρίων, συντήρησης χώρων πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού».  

Η κυβέρνηση αξιοποιεί ένα θεσμικό πλαίσιο που προϋπήρξε και δεν το αναίρεσε καμία κυβέρνηση και το προχωρά ακόμα παραπέρα, εντάσσοντας και άλλους τομείς που βρίσκονται στο στόχαστρο διείσδυσης των ιδιωτών.

Με τη νέα Νομοθετική ρύθμιση οι Δήμαρχοι ουσιαστικά μετατρέπονται σε μάνατζερ όπου θα φροντίζουν να διασφαλίζουν τα κέρδη των μεγαλοεργολάβων και επιχειρηματιών εκχωρώντας τους υπηρεσίες του Δήμου και μετακυλώντας βέβαια το κόστος στα ήδη υπερχρεωμένα νοικοκυριά των Δημοτών αυξάνοντας τα Δημοτικά τέλη.  

Το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε καμιά περίπτωση δεν θα δεχτούν το Νομοσχέδιο ταφόπλακα του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών τους, της κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (Σ.Σ.Ε.) και των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ Σ.Σ.Ε.  

ΚΑΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ-ΚΑΜΙΑ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ. 

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ

ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ Ο.Τ.Α.  

Το Δ.Σ. της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ αποφάσισε να προκηρύξει στάση εργασίας την Τετάρτη 23/10/2019 από της 11:00 μέχρι την λήξη του ωραρίου για συμπαράσταση στον αγώνα των συναδέλφων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.  

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
27.09.19

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 2 ΟΚΤΩΒΡΗ 2019

Η κυβέρνηση σε πλήρη σύμπραξη με τους εργοδότες φέρνει στη Βουλή προς ψήφιση ένα σαρωτικό για το συλλογικό εργατικό δίκαιο νομοσχέδιο, που προάγει την ασυδοσία και τον ακραίο ατομικισμό στους χώρους εργασίας. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, παρά τα αιτιολογικά «καμουφλάζ» του, τα οποία λειτουργούν αποπροσανατολιστικά, διατυπώθηκαν κατάλληλα από τεχνοκράτες κυρίως για να συγκαλυφθούν οι προεκτάσεις της επόμενης ημέρας.

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ:

 • Κατάργηση του ενιαίου μισθολογίου στις ΔΕΥΑ και επαναφορά στις σ.σ.ε.
 • ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΕΣ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
 • Να ληφθούν μέτρα αποτελεσματικά και όχι επικοινωνιακά για την καταπολέμηση της μαύρης, ανασφάλιστης και υποδηλωμένης εργασίας.
 • Να θεσμοθετηθεί επιτέλους υποχρέωση των εργοδοτών να τηρούν Ηλεκτρονική Κάρτα έναρξης και λήξης εργασίας σε όλους τους χώρους εργασίας.
 • Να ενισχυθεί το συνδικαλιστικό κίνημα, ως τρίτος πυλώνας της δημοκρατίας και να εμπεδωθεί περισσότερη δημοκρατική διαφάνεια στην ανάδειξη συλλογικών οργάνων, με τη θεσμοθέτηση Συνδικαλιστικού Βιβλιαρίου.
 • Όχι άλλοι νέοι πτυχιούχοι μετανάστες στο εξωτερικό! Όχι άλλα πτυχία στην κορνίζα. Εδώ και τώρα θεσμοθέτηση Minimum Εθνικού Μισθού μέσω της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
 • ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΗΡΕΙΑ - ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.
 • Να αποκατασταθεί η δυνατότητα επέκτασης/κήρυξης γενικά υποχρεωτικών κλαδικών και ομοιοεπαγγελματικών σ.σ.ε.
 • Να παραμείνει η αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης στη συρροή κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών με επιχειρησιακές σσε.
 • Να καταργηθεί η ικανότητα των ενώσεων προσώπων να συνάπτουν ειδικές επιχειρησιακές σ.σ.ε, ικανότητα και δυνατότητα που τα τελευταία χρόνια έχει χρησιμοποιηθεί ως όχημα μείωσης μισθών.
 • Οι κανονιστικοί όροι σ.σ.ε. που έληξε ή καταγγέλθηκε, να εξακολουθούν να ισχύουν για ένα εξάμηνο και να εφαρμόζονται και στους εργαζόμενους που προσλαμβάνονται στο διάστημα αυτό και να αποκατασταθεί η μετενέργεια του συνόλου των όρων της σσε στις ατομικές συμβάσεις εργασίας μετά την πάροδο του 6μήνου .
 • Να αυστηροποιηθούν οι ποινικές κυρώσεις σε εργοδότες που παραβιάζουν συλλογικές συμβάσεις εργασίας ή άλλες αναγκαστικού δικαίου συλλογικές ρυθμίσεις.
 • Να καταργηθεί ο δεύτερος βαθμός διαιτησίας και να γίνει σεβαστή η απόφαση του ΣτΕ και της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, γύρω από τα ζητήματα προσφυγής.
 • Να αρθούν όλα τα ανυπέρβλητα εμπόδια που επιχειρούν να βάλουν στις συλλογικές διαπραγματεύσεις και στην ισχύ των όρων των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Για τους παραπάνω λόγους το Δ.Σ. της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας για τις 2-10-2019 ημέρα Τετάρτη και καλεί όλους τους εργαζόμενους των ΔΕΥΑ να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν από τα εργατικά κέντρα της περιοχής τους.

 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 19 - 20 από 422