Επιλογές
Ιστορικό
Όργανα Διοίκησης
Μέλη
Συνέδρια
Κλαδική Σύμβαση
Καταστατικό
Νόμοι
Πρακτικά Υποδείγματα
Φωτογραφικό Αρχείο
Πληροφορίες

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων

Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης

Καπετάν Άγρα 1,

591 00 Βέροια

Tηλ: 2331020530,
Fax: 2331020180,
e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Νέα - Ανακοινώσεις
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
01.04.19
 

Τα σωματεία έχουν ενημερωθεί με προηγούμενες επιστολές για τη σύγκλιση του 11ου εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου που θα διεξαχθεί στις 4-5 Απριλίου 2019 στο ξενοδοχείο GRAND PALACE HOTEL στη Θεσσαλονίκη.

 Στις 16:00 την Πέμπτη ξεκινά η εγγραφή των συνέδρων και στις 18:00 η έναρξη του συνεδρίου. Την Παρασκευή στις 14:00 ξεκινούν οι ψηφοφορίες.

Επειδή υπάρχουν ερωτήματα από αντιπροσώπους για τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής σας ενημερώνουμε ότι καλύπτονται από την Ομοσπονδία.

Όποιοι αντιπρόσωποι ταξιδέψουν με αυτοκίνητο θα καλυφθούν τα καύσιμα αρκεί να προσκομιστούν τα αποκόμματα όλων των διοδίων που υπάρχουν στη διαδρομή.

Αν ταξιδέψουν με άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς (αεροπλάνο-τρένο-καράβι-ΚΤΕΛ) πρέπει να προσκομιστούν στη γραμματεία του συνεδρίου τα εισιτήρια και οι αποδείξεις πληρωμής. Αν είναι με επιστροφή, φωτοτυπία του εισιτηρίου.

Τα έξοδα μετακίνησης θα καλυφθούν τις δύο επόμενες εργάσιμες ημέρες του συνεδρίου σε ΙΒΑΝ λογαριασμό τραπέζης (κατά προτίμηση Πειραιώς ή Εθνική) που θα προσκομίσετε στη γραμματεία του συνεδρίου. Θα διευκόλυνε φωτοτυπία της σελίδας του βιβλιαρίου που αναγράφεται ο αριθμός και το όνομα.

Στη reception του ξενοδοχείου θα είναι άνθρωποι του τουριστικού γραφείου που ανέλαβε την τακτοποίηση των δωματίων.

Υπενθυμίζουμε, οι αντιπρόσωποι να έχουν μαζί τους την Αστυνομική τους Ταυτότητα και το Βιβλιάριο Υγείας.

Επίσης σας υπενθυμίζουμε ότι για να συμμετέχουν οι αντιπρόσωποι στο συνέδριο είναι απαραίτητη η οικονομική τακτοποίηση του σωματείου σας στην ομοσπονδία.

 
 
22 Μαρτίου παγκόσμια ημέρα νερού
21.03.19

Η παγκόσμια ημέρα νερού είναι για μας τους εργαζόμενους  στις ΔΕΥΑ μέρα απολογισμού, δράσης και αγώνα για την υπεράσπιση του νερού ως κοινό αγαθό τόσο των ανθρώπων όπως και όλων των έμβιων όντων του πλανήτη. Έχουμε καθήκον ως εργαζόμενοι  να ενημερώσουμε τους πολίτες για την νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται στην Ελλάδα σχετικά με το νερό.

Είναι πλέον γεγονός η ένταξη την ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο υπερταμείο για 99 χρόνια. Το νερό των μεγάλων αστικών κέντρων τις χώρας γίνεται εμπόρευμα για τις πολυεθνικές. Ενώ οι ΔΕΥΑ  εργολαβιοποιούνται και  χάνουν με γρήγορους ρυθμούς την αυτάρκεια τους και την αποτελεσματικότητα τους μέσα από ένα καθεστώς έμμεσης ιδιωτικοποίησης.

Ας θυμηθούμε λοιπόν  και να θυμίσουμε στους συμπολίτες μας, τον κοινωνικό ρόλο των τοπικών αυτών επιχειρήσεων και την προσφορά τους στις τοπικές κοινωνίες.

Οι ΔΕΥΑ είναι επιχειρήσεις ανταποδοτικού χαρακτήρα, δηλαδή μη κερδοσκοπικές.

Οι ΔΕΥΑ λειτουργούν ως πυλώνες ανάπτυξης στις τοπικές κοινωνίες μέσα από την απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων, μάλιστα σε ποσοστό ρεκόρ για τα Ελληνικά δεδομένα(95%). Είναι οι επιχειρήσεις εκείνες που διασφάλισαν την υδροδότηση και αποχέτευση απομακρυσμένων–αραιοκατοικημένων περιοχών κρατώντας ζωντανή την ύπαιθρο, αδιαφορώντας για το ισοζύγιο κόστους οφέλους. Συντελούν σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος αφού κατασκευάστηκαν και λειτούργησαν 350 βιολογικοί καθαρισμοί. Είναι δομές που προασπίζονται την δημόσια υγεία, εξασφαλίζοντας παροχή νερού με άριστα χαρακτηριστικά. Είναι επιχειρήσεις με ανθρώπινο πρόσωπο, που εφαρμόζουν κοινωνικά τιμολόγια, προστατεύοντας τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Είναι περιουσία της κάθε τοπικής κοινωνίας μια και δεν χρηματοδοτούνται από το δημόσιο. 

Τι ζητάμε :

   - Στελέχωση των επιχειρήσεων με σκοπό την αυτάρκη και αποτελεσματική  λειτουργία τους διασφαλίζοντας υψηλά στάνταρ ποιότητας σε υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης.

Η εργολαβοποίηση των ΔΕΥΑ αυξάνει το κόστος υδροδότησης και κάνει τις ΔΕΥΑ ανίκανες να αντιμετωπίζουν άμεσα τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

  -Μη εφαρμογή  της ΚΥΑ για ανάκτηση πλήρους κόστους για τις υπηρεσίες ύδατος.

Η εφαρμογή της θα δημιουργήσει αύξηση των τιμολογίων του νερού σε απομακρυσμένες , αραιοκατοικημένες περιοχές, θα επιφέρει περεταίρω ερημοποίηση της υπαίθρου και νομιμοποιεί ιδιωτικές εταιρίες να αναλαμβάνουν το έργο υδροδότησης κάποιας περιοχής όπως και την εμπορευματοποίηση υδάτινων πόρων.

- Προστασία του δημόσιου χαρακτήρα του νερού στο σύνταγμα της χώρας. 

- Δημόσιες βρύσες όπου είναι αναγκαίες ( χώροι άθλησης, πλατείες, παιδικές χαρές, δημόσια κτήρια κ.ά.) για τον περιορισμό χρήσης του εμφιαλωμένου νερού. Ένα μπουκαλάκι μισού λίτρου εμφιαλωμένου νερού κοστίζει 50 λεπτά όσο στοιχίζουν  2.000 «μπουκαλάκια» νερού ΔΕΥΑ. Για λόγους περιβαλλοντικούς  είναι χαρακτηριστικό πως ο οργανισμός Mediterranean Danger ενημερώνει πως αυτήν την στιγμή στην Μεσόγειο «κόβουν βόλτες» 250.000.000.000 πλαστικά μπουκάλια.

Γνωρίζουμε ότι το νερό δεν είναι ιδιοκτησία κανενός, είναι κληρονομιά που είμαστε υποχρεωμένοι να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές. Γνωρίζουμε καλά πως η μεγαλύτερη εξάρτηση, εξαθλίωση, υποδούλωση ενός λαού μπορεί να γίνει μέσω του νερού.  Γνωρίζουμε καλά πως το νερό είναι ζωή, είναι το κοινό μας σπίτι, είναι ανεκτίμητο και πολύτιμο.

Καλούμε όλους τους πολίτες να αναλογισθούν την σπουδαιότητα του νερού ως πανανθρώπινο αγαθό και να υψώσουμε όλοι μαζί ανθρώπινη ασπίδα προστασίας για το νερό της χώρας, τόσο σε ότι αφορά την ύδρευση αλλά και  για όλους τους υδάτινους πόρους, που είναι περιουσία αυτού του λαού. Πολύτιμη και αναντικατάστατη.

Γιατί ο αγώνας για το νερό είναι αγώνας για ζωή και δημοκρατία.


 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 19 - 20 από 408