Επιλογές
Ιστορικό
Όργανα Διοίκησης
Μέλη
Συνέδρια
Κλαδική Σύμβαση
Καταστατικό
Νόμοι
Πρακτικά Υποδείγματα
Φωτογραφικό Αρχείο
Πληροφορίες

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων

Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης

Μ. Καρακωστή 15,

591 00 Βέροια

Tηλ: 2331020530,
Fax: 2331020180,
e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Νέα - Ανακοινώσεις
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
08.03.18
 

Καθημερινά οι γυναίκες παγκοσμίως έρχονται αντιμέτωπες με προκλήσεις, απειλές και καταπάτηση των δικαιωμάτων τους. Αντιμετωπίζουν εκβιασμούς, διακρίσεις, απειλές, παρενοχλήσεις, διλήμματα στο εργασιακό αλλά και στο οικογενειακό περιβάλλον στο οποίο ζουν, προσφέρουν και εργάζονται. Καθημερινά αγωνίζονται, διεκδικούν και απαιτούν ισότητα στη διεύρυνση των δικαιωμάτων τους στην εργασία και στην κοινωνία.

Η ανατροπή ξεκίνησε στις 8 Μάρτη του 1857 όταν οι εργάτριες της υφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, διεκδίκησαν πρώτες, ίσα δικαιώματα και αμοιβές στην εργασία. Εν έτει 2018 και σχεδόν 160 χρόνια μετά, οι εργαζόμενες στην Ελλάδα της κρίσης υφίστανται σε μεγαλύτερο βαθμό την επίθεση στα εργασιακά τους δικαιώματα και είναι εκείνες που καλούνται να πληρώσουν το πιο βαρύ, ίσως, τίμημα των μνημονιακών πολιτικών.

Μάλιστα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε καταδεικνύεται η σκληρή καθημερινότητα που βιώνουν οι γυναίκες του μόχθου, αφού σε ποσοστό 59% εργάζονται έως 49 ώρες εβδομαδιαίως. Το 39% εργάζεται με καθεστώς μερικής απασχόλησης, το 37% δεν πληρώνεται τις υπερωρίες ενώ το 27% λαμβάνει μισθό έως 500 ευρώ, όταν το 30% των αντρών λαμβάνει μισθό έως 2.000 ευρώ.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, χαιρετίζουμε τους διαχρονικούς αγώνες των γυναικών και καλούμε τις εργαζόμενες και τις άνεργες να πυκνώσουν τις γραμμές των σωματείων και τους συλλογικούς αγώνες για έναν κόσμο ισότητας και δικαιοσύνης.

 

 

 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
06.03.18
 

Τα σωματεία έχουν ενημερωθεί πριν αρκετούς μήνες ότι το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας αποφάσισε τη χρηματοδότηση ντοκιμαντέρ για το νερό.

Στόχος είναι να αναδειχθεί μέσα από το ντοκιμαντέρ  το πρόβλημα που προέκυψε με την ιδιωτικοποίηση του πόσιμου νερού όπου πραγματοποιήθηκε αλλά και το ρόλο των ΔΕΥΑ στη βελτίωση των υποδομών, υπηρεσιών και της ποιότητας του νερού. 

Η ταινία προβλήθηκε στο απολογιστικό συνέδριο της Ομοσπονδίας που πραγματοποιήθηκε στις 20-10-2017 στην Αθήνα. Επίσης έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο και την έχουν δει χιλιάδες άνθρωποι.

Είναι ευκαιρία με τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας νερού στις 22-3-2018 να πραγματοποιηθούν μαζί με άλλους φορείς εκδηλώσεις για το νερό που να αναδεικνύουν τα παραπάνω. Η προβολή της ταινίας μπορεί να βοηθήσει στην πραγματοποίηση αυτών των εκδηλώσεων.

Το ντοκιμαντέρ υπάρχει στην ιστοσελίδα μας.

 
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 19 - 20 από 376