Επιλογές
Ιστορικό
Όργανα Διοίκησης
Μέλη
Συνέδρια
Κλαδική Σύμβαση
Καταστατικό
Νόμοι
Πρακτικά Υποδείγματα
Φωτογραφικό Αρχείο

----------------------
----------------------

Πληροφορίες

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων

Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης

Καπετάν Άγρα 1,

591 00 Βέροια

Tηλ: 2331020530,
Fax: 2331020180,
e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Νέα - Ανακοινώσεις
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
26.06.19
 

Την τελευταία περίοδο έχουν δημιουργηθεί αρκετά προβλήματα με τους κατά τόπους Επιτρόπους. Προέκυψαν προβλήματα με τα γάλατα, τα είδη ατομικής προστασίας, την παροχή των 500€ για την απόκτηση τέκνου, τις μειώσεις των αποδοχών που έγιναν με το άρθρο 31 του ν. 4024/2011, τις δικαστικές αποφάσεις κ.α.

Ερμηνεύουν την Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ, παραβλέποντας την εργατική νομοθεσία σύμφωνα με την οποία τις συλλογικές συμβάσεις τις ερμηνεύουν αυτοί που τις υπογράφουν.

Τα θέματα αυτά προωθήθηκαν από τους Επιτρόπους στο το Ελεγκτικό Συνέδριο (Ε.Σ.), παραμένοντας σε εκκρεμότητα εδώ και πολλούς μήνες.

Η προσπάθεια και ο αγώνας μας είναι πλέον διμέτωπος. Αρχικά να πείσουμε την πολιτική ηγεσία να νομοθετήσει και στη συνέχεα να πείσουμε το Ε. Σ. να εγκρίνει.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η τακτοποίηση των συμβασιούχων. Ενώ με την καθοριστική παρέμβαση της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ έγιναν δύο τροποποιήσεις νόμου, το Ε.Σ. δεν ενέκρινε σε αρκετές ΔΕΥΑ την τακτοποίησή τους.

Το Προεδρείο της ομοσπονδίας συναντήθηκε αρκετές φορές με στελέχη και την Πρόεδρο του 7ου Τμήματος, καταθέτοντας την άποψη του κλάδου για όλα τα θέματα που εκκρεμούν.

Αν λάβουμε υπόψη ότι ξεκίνησε και ο κατασταλτικός έλεγχος σε κάποιες ΔΕΥΑ για το έτος 2011 (καθοριστική χρονιά για τις μειώσεις αποδοχών), οι παρεμβάσεις μας είναι απαραίτητες.

Μετά τις Βουλευτικές Εκλογές θα ληφθούν αρκετές αποφάσεις από το Ε.Σ. Για ότι νεότερο θα ενημερωθούν τα σωματεία.

 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
10.06.19
 

Η ανακοίνωση των οριστικών πινάκων της προκήρυξης 3Κ/2018 για την πρόσληψη 760 ατόμων τακτικού προσωπικού αορίστου χρόνου στις ΔΕΥΑ είναι γεγονός και ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ και της ΕΔΕΥΑ. Είναι γνωστή η υποστελέχωση των ΔΕΥΑ τα τελευταία χρόνια λόγω της απαγόρευσης των προσλήψεων. Οι νέες προσλήψεις θα δώσουν πνοή στις ΔΕΥΑ και θα συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό στον εκσυγχρονισμό τους και στη εξυπηρέτηση των πολιτών καθώς και στην αύξηση της απασχόλησης και μείωση της ανεργίας.

Λόγω της προκήρυξης των βουλευτικών εκλογών θα καθυστερήσει η νέα προκήρυξη για τις ΔΕΥΑ που δεν είχαν προλάβει να ζητήσουν προσωπικό με την 3Κ.

Η ΠΟΕ-ΔΕΥΑ θα συνεχίζει την προσπάθεια για νέες προσλήψεις που είναι απαραίτητες στην λειτουργία των ΔΕΥΑ. 

 
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 19 - 20 από 415