Επιλογές
Ιστορικό
Όργανα Διοίκησης
Μέλη
Συνέδρια
Κλαδική Σύμβαση
Καταστατικό
Νόμοι
Πρακτικά Υποδείγματα
Φωτογραφικό Αρχείο
Πληροφορίες

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων

Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης

Καπετάν Άγρα 1,

591 00 Βέροια

Tηλ: 2331020530,
Fax: 2331020180,
e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Νέα - Ανακοινώσεις
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
12.12.18
 

Την Τρίτη 11-12-2018 ψηφίστηκε στο κοινοβούλιο τροποποίηση του άρθρου 13 του ν. 4483/2017.

Με την συγκεκριμένη διάταξη (άρθρο 13 του ν. 4483/2017) ικανοποιήθηκε πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας για την τακτοποίηση των συμβασιούχων των ΔΕΥΑ.

Προέκυψαν όμως πολλά ζητήματα κατά την εφαρμογή του συγκεκριμένου άρθρου με αρκετούς επιτρόπους να αντιδρούν στην τακτοποίηση των συναδέλφων.

Η ομοσπονδία όλο το χρονικό διάστημα από την ψήφιση του ν. 4483/2017 αναφορικά με τη συγκεκριμένη διάταξη έχει προβεί σε πολλές παραστάσεις προς το Ελεγκτικό Συνέδριο και επαφές με το  υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να υπάρξει διευθέτηση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν κατά την εφαρμογή του άρθρου 13.

Σε άμεσο χρόνο θα σας αποσταλεί το τροποποιημένο άρθρο για να υπάρξει ενημέρωση των ενδιαφερόμενων εργαζομένων προκειμένου να γίνει επικαιροποίηση των αποφάσεων των Δ.Σ. των ΔΕΥΑ, που εμπίπτουν στη συγκεκριμένη διάταξη.

 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
26.11.18

Η ΠΟΕ-ΔΕΥΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους στην 24ωρη Γενική Απεργία Τετάρτη 28 Νοεμβρίου και στο συλλαλητήρια των συνδικάτων που θα πραγματοποιηθούν κατά τόπους.

Απεργούμε και απαιτούμε από την Κυβέρνηση

  • Θωράκιση του δημόσιου χαρακτήρα των επιχειρήσεων παροχής αγαθών και υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας και στρατηγικής σημασίας. Όχι στο ξεπούλημα που απαιτούν οι διεθνείς δανειστές.
  • Σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς και διαδικασίες. Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό στην άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.
  • Ναι στην υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας και σε οικονομικά θέματα.
  • Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών μνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των εργατικών δικαιωμάτων.
  • Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους με ίσα δικαιώματα.
  • Όχι στις μνημονιακές δεσμεύσεις που φέρνουν απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.
  • Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων από τα άδικα και υπέρμετρα βάση της φορολογικής επιδρομής.
  • Μόνιμη και αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας–ρητή απαγόρευση πλειστηριασμού της.

 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 19 - 20 από 398