Επιλογές
Ιστορικό
Όργανα Διοίκησης
Μέλη
Συνέδρια
Κλαδική Σύμβαση
Καταστατικό
Νόμοι
Πρακτικά Υποδείγματα
Φωτογραφικό Αρχείο
Πληροφορίες

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων

Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης

Μ. Καρακωστή 15,

591 00 Βέροια

Tηλ: 2331020530,
Fax: 2331020180,
e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Νέα - Ανακοινώσεις
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
16.01.18

Η ΠΟΕ-ΔΕΥΑ με παλαιότερη ανακοίνωση ενημέρωσε τα σωματεία για την διάταξη του νόμου 4483/2017  (άρθρο 1, παρ. 2) που αφορά την υποχρέωση των ΔΕΥΑ να καταρτίσουν Κανονισμό Εργασίας για τους εργαζόμενους.

Κανονισμός εργασίας είναι οι κανόνες, που ρυθμίζουν το εσωτερικό δίκαιο της επιχείρησης και πιο συγκεκριμένα τις εργασιακές σχέσεις. Οι κανόνες, που περιλαμβάνονται στον κανονισμό εργασίας είναι γενικοί και αφηρημένοι και δε μπορούν να αναπληρωθούν από τους όρους της ατομικής σύμβασης εργασίας, διότι η ισχύς της ατομικής σύμβασης περιορίζεται μεταξύ των μερών, που συμβάλλονται (εργοδότης – εργαζόμενος). Οι κανόνες, που περιλαμβάνονται στον κανονισμό εργασίας δεσμεύουν την εργοδότρια επιχείρηση και τον εργαζόμενο, καθορίζουν τα πλαίσια λειτουργίας της εργασιακής σχέσης, εξασφαλίζεται η δίκαιη πειθαρχική εξουσία, η ομοιομορφία, η ενιαία κατεύθυνση και η ίση μεταχείριση μεταξύ των εργαζομένων της επιχείρησης. Οι σκοποί αυτοί δε μπορούν να επιτευχθούν με κανένα άλλο τρόπο πλην του κανονισμού εργασίας, ο οποίος είναι ιδιαίτερα ουσιώδης για την  επίτευξη εργασιακής ειρήνης.

Η Π.Ο.Ε. – Δ.Ε.Υ.Α. έχει καταρτίσει ένα σχέδιο κανονισμού εργασίας, το οποίο καλύπτει όλα τα ζητήματα λειτουργίας των εργασιακών σχέσεων, που έχουν διαπιστωθεί διαχρονικά. Η σημαντικότητα συμφωνίας του κανονισμού εργασίας κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική λαμβανομένων υπόψη των μεταβολών στα πλαίσια τόσο του ατομικού όσο και του συλλογικού εργατικού δικαίου.

Τονίζουμε, ότι αποτελεί κοινό τόπο, η άμεση ανάγκη διασφάλισης  των όρων απασχόλησης όλων των εργαζομένων και οι εντεινόμενες προσπάθειες της ομοσπονδίας με κορυφαία δικαίωση τον πρόσφατο νόμο 4483/2017 θα έχουν πάντα σκοπό την διαμόρφωση συνθηκών δίκαιων όρων απασχόλησης του προσωπικού των Δ.Ε.Υ.Α.. 

Το σχέδιο για τον πρότυπο Κανονισμό Εργασίας θα το βρείτε ΕΔΩ. Εντός 10 ημερών αναμένουμε τις παρατηρήσεις-προτάσεις των σωματείων για να οριστικοποιήσουμε την τελική πρόταση.


 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
12.01.18

Παρασκευή 12/1/2018 έως Δευτέρα 15/1/2018. Το τριήμερο ντροπής της Κυβέρνησης των ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ.
Το πολυνομοσχέδιο προαπαιτούμενων για την τρίτη αξιολόγηση, συζητείται και ψηφίζεται στη Βουλή από αυτούς που θα έσκιζαν τα μνημόνια.
Θυσιάζουν την πρώτη κατοικία αφού μετά την ποινικοποίηση των κινημάτων ενάντια στους πλειστηριασμούς, υλοποιούν περήφανα τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για όσους χρωστάνε σε τράπεζες, Δημόσιο και ταμεία το αστρονομικό ποσό των 500 Ευρώ και πάνω.
Χαρίζουν τις ΔΕΚΟ στους δανειστές εντάσσοντάς τες όλες στο Υπερταμείο ώστε να μπορέσουν εύκολα, χωρίς «ευθύνη» της Κυβέρνησης να «αξιοποιηθούν τεμαχίζοντας και ξεπουλώντας τες με θύματα τόσο τους χρήστες των κοινωνικών αγαθών όσο και τους εργαζόμενους σ αυτές.
Και ως επιστέγασμα…  Καταργούν επί της ουσίας το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας.
Νομοθετούν απόφαση για απεργία σε πρωτοβάθμιο σωματείο μόνο από Γ.Σ. με 51% συμμετοχή των ταμειακώς εντάξει μελών, όταν ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό στα πανελλαδικά σωματεία και τα κλαδικά είναι να υπάρξει απεργία για να γίνει Γ.Σ.
Η απάντηση των δανειστών να μας στερήσουν το δικαίωμα της απεργίας δεν είναι τυχαίο. Ξέρουν πολύ καλά τι άλλο μας ετοιμάζουν και μας απαλλάσσουν από τα όπλα μας.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά σε κάθε κινητοποίηση που αποφασίζει η ΓΣΕΕ και  τοπικά τα εργατικά κέντρα.

 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 19 - 20 από 371