Επιλογές
Ιστορικό
Όργανα Διοίκησης
Μέλη
Συνέδρια
Κλαδική Σύμβαση
Καταστατικό
Νόμοι
Πρακτικά Υποδείγματα
Φωτογραφικό Αρχείο
Πληροφορίες

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων

Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης

Καπετάν Άγρα 1,

591 00 Βέροια

Tηλ: 2331020530,
Fax: 2331020180,
e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Νέα - Ανακοινώσεις
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
26.02.19
 

Η τελευταία κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας των ΔΕΥΑ που υπογράφηκε του το έτος 2018 παραμένει σε ισχύ μέχρι τέλος Μαρτίου 2019.

Σύμφωνα με την πράξη Υπουργικού Συμβουλίου 6/28-2-2012 η μετενέργεια των συλλογικών συμβάσεων εργασίας εφόσον λήξουν ή καταγγελθούν ισχύουν επί ένα τρίμηνο μετά τη λήξη ή καταγγελία τους.

Επομένως τα θεσμικά της σύμβασης όπως τα είδη ένδυσης και ατομικής προστασίας, το γάλα κ.ά. εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι τέλος Μαρτίου.

Η Ομοσπονδία έγκαιρα στις 11-12-2018 κατέθεσε πρόσκληση για διαπραγμάτευση στην ΕΔΕΥΑ για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας του έτους 2019.

Περιμέναμε από την ΕΔΕΥΑ να ορίσει ημερομηνία συνάντησης η οποία έπρεπε να ήταν εντός 10 ημερών σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Επειδή οι προθεσμίες έχουν περάσει και με κίνδυνο να παρέλθει και ο χρόνος της μετενέργειας, η ΠΟΕ-ΔΕΥΑ θα προσφύγει εντός των επομένων ημερών στον ΟΜΕΔ (Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας).

Ελπίζουμε η ΕΔΕΥΑ να ανταποκριθεί στην πρόσκληση όσο ο χρόνος το επιτρέπει για να μην καταλήξουμε σε μεθοδεύσεις και πρακτικές που δεν αρμόζουν στον κλάδο μας. 

 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
04.02.19

Την Παρασκευή 1-2-2019 συνεδρίασε το Δ.Σ. της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ στα νέα γραφεία στη Βέροια με τα παρακάτω θέματα :

1. Πολιτικοοικονομικές εξελίξεις και εργασιακά θέματα.

2. Καθορισμός εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου.

3. Επιλογή χώρου διεξαγωγής του συνεδρίου.

4. Καταγγελία της Κ.Σ.Σ.Ε.

5. Αιτήματα για νομοθετική ρύθμιση.

6. Συνεργασία με το κέντρο Μέριμνας ΑΜΕΑ.

Την ίδια ώρα έγινε και ο έλεγχος του ταμείου της ομοσπονδίας από την Εξελεγκτική Επιτροπή.

Το Δ.Σ. αποφάσισε το τακτικό εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο να διεξαχθεί στις 4 και 5 Απρίλη στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένο πρόγραμμα θα σταλεί σύντομα στα σωματεία.

Επίσης το Δ.Σ. αποφάσισε για καταγγελία της Συλλογικής Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας του έτους 2018. Σύντομα και εντός του τριμήνου που ισχύει η μετενέργεια πιστεύουμε να υπογραφεί  η νέα Κ.Σ.Σ.Ε. του έτους 2019.

Το Υπουργείο Εσωτερικών εντός των επόμενων ημερών θα καταθέσει στη Βουλή νομοσχέδιο για θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σύμφωνα με διαβεβαιώσεις συμβούλων του Υπουργού Εσωτερικών θα ενταχθούν και αιτήματα της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ. Όταν οριστικοποιηθούν θα γίνει και η σχετική ενημέρωση.

Το Δ.Σ. της ομοσπονδίας θέλοντας να δείξει και το ανθρώπινο πρόσωπο των εργαζομένων του κλάδου αποφάσισε να είναι αρωγός με όποιο τρόπο αυτό μπορεί να γίνει στο Κέντρο Μέριμνας παιδιών με ειδικές δεξιότητες. Μετά τη συνεδρίαση τα μέλη του Δ.Σ. επισκέφτηκαν το χώρο του Κέντρου Μέριμνας για να διαπιστώσουν την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από ορισμένους ανθρώπους να κρατήσουν την κοινωνική δομή που δημιουργικά αξιοποιούν το χρόνο τους παιδιά που χρειάζονται ειδική φροντίδα. Η προσπάθεια των εθελοντών καθώς και η επαφή με τα παιδιά συγκίνησε ιδιαίτερα τα μέλη του Δ.Σ.                   

Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 19 - 20 από 404