Επιλογές
Ιστορικό
Όργανα Διοίκησης
Μέλη
Συνέδρια
Κλαδική Σύμβαση
Καταστατικό
Νόμοι
Πρακτικά Υποδείγματα
Φωτογραφικό Αρχείο
Πληροφορίες

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων

Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης

Μ. Καρακωστή 15,

591 00 Βέροια

Tηλ: 2331020530,
Fax: 2331020180,
e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Νέα - Ανακοινώσεις
ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
30.03.17

Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ – Δ.Ε.Υ.Α. εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου Δήμου Παπαδόπουλου, Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΥΑ Ορεστιάδας, που άφησε την τελευταία του πνοή τόσο πρόωρα.
Έφυγε από την ζωή ένας νέος άνθρωπος με δημιουργικότητα και όνειρα για το μέλλον.
Η απώλεια που αφήνει ο θάνατος,  σε συνάρτηση της προσφοράς του ως Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, αφήνει σε όλους μας ένα τεράστιο κενό.
Τον συνάδελφο Δήμο θα τον θυμόμαστε με το χαμόγελο του και την περηφάνια του αγωνιστή, θα τον τιμούμε πάντα μέσα από τους αγώνες μας για τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Καλό Ταξίδι συνάδελφε Δήμο.


 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
28.03.17

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΥΝΕΝΟΧΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΕΥΘΥΝΩΝ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αφού ετοιμάζεται να τα παραδώσει όλα στους δανειστές, επιχειρεί τώρα να μεταθέσει τις ευθύνες για τις δικές της αποφάσεις στα συνδικάτα.

Με μία επίθεση λάσπης άνευ προηγουμένου, o Πρωθυπουργός της χώρας χαρακτήρισε από τη διάσκεψη της Ρώμης, οπισθοφυλακή τα συνδικάτα της χώρας, εμπλέκοντας τη θέση τους στο δημοψήφισμα, όταν η κυβέρνηση το ΟΧΙ του ελληνικού λαού σε μία νύχτα το μετέτρεψε σε ΝΑΙ.

- Η Κυβέρνηση όμως είναι αυτή που υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο.

- Η Κυβέρνηση είναι αυτή που δέχτηκε να τεθούν τα πάντα εκ νέου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

- Η Κυβέρνηση είναι αυτή που ετοιμάζεται να αποδεχθεί και να εφαρμόσει νέα σκληρά και επώδυνα μέτρα.

Για την αποκάλυψη της αλήθειας υπενθυμίζουμε τα εξής:

  • Τα ελληνικά συνδικάτα είναι αυτά που πραγματοποίησαν τα τελευταία χρόνια 42 Απεργίες.

  • Τα συνδικάτα είναι εκείνα που προσέφυγαν στα δικαστήρια και στα διεθνή όργανα κατά των μνημονίων διατηρώντας δυνατή την παρουσία και τη συλλογική φωνή των εργαζομένων στην Ελλάδα.

  • Τα συνδικάτα προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το σύνολο των μνημονιακών νόμων και δικαιώθηκαν για τη μονομερή προσφυγή στη διαιτησία.

  • Τα συνδικάτα προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Ευρώπης (Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) και δικαιώθηκαν ανάμεσα σε άλλα και για τον υποκατώτατο  μισθό, για τους νέους κάτω των 24 ετών και εκκρεμεί η νέα απόφαση για τα μνημονιακά μέτρα, που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

  • Τα συνδικάτα προσέφυγαν από την πρώτη στιγμή το 2010, στη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας, με σειρά αποφάσεων υπέρ των εργαζομένων, ενώ κατατέθηκαν ήδη και νέες προσφυγές, με την παρουσία του ILO στην Ελλάδα να οφείλεται σε αυτές τις προσφυγές.

Η Κυβέρνηση όμως είναι που ελέγχετε γιατί δεν εφαρμόζει αυτές τις αποφάσεις.

Η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να κουνά το δάκτυλο στους εργαζόμενους, οι οποίοι είναι αυτοί που σηκώνουν στις πλάτες τους εδώ και χρόνια τα βάρη της κρίσης και των μνημονίων.

Τα μνημόνια ούτε τα διαπραγματεύονται, ούτε τα υπογράφουν και ούτε τα στηρίζουν τα συνδικάτα.

Τα διαπραγματεύονται, υπογράφουν και ψηφίζουν οι Κυβερνήσεις.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διαπραγματεύθηκε, υπέγραψε και ψήφισε το δικό της Μνημόνιο και με τα όσα λέει και κάνει, μας προετοιμάζει για ένα ακόμη…


 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 19 - 20 από 336