Επιλογές
Ιστορικό
Όργανα Διοίκησης
Μέλη
Συνέδρια
Κλαδική Σύμβαση
Καταστατικό
Νόμοι
Πρακτικά Υποδείγματα
Φωτογραφικό Αρχείο
Πληροφορίες

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων

Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης

Καπετάν Άγρα 1,

591 00 Βέροια

Tηλ: 2331020530,
Fax: 2331020180,
e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Νέα - Ανακοινώσεις
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
02.04.19
 

Στις 29/3/2019 στο Ρέθυμνο συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΔΕΥΑ με ένα από τα θέματα την πρόσκληση της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ για διαπραγμάτευση και υπογραφή της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΚΣΣΕ) του έτους 2019.

Στη συνεδρίαση καλέστηκε και συμμετείχε το προεδρείο της ομοσπονδίας.

Είναι γνωστό ότι οι συλλογικές συμβάσεις εργασίες ισχύουν και για τρεις μήνες μετά τη λήξη τους. Η ΚΣΣΕ του 2018 ίσχυε μέχρι 31/3/2019. Βλέποντας τον κίνδυνο να παρέλθει αυτή η ημερομηνία η ομοσπονδία κατέθεσε, πριν λήξει η μετενέργεια, αίτηση στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας για να διασφαλίσει έστω και με την διαιτησία τη συνέχιση της ΚΣΕΕ.

Η πρόσκληση της ομοσπονδίας συζητήθηκε και συμφώνησε το Δ.Σ. της ΕΔΕΥΑ να ανανεωθεί για το έτος 2019 με τους ίδιους όρους που ίσχυε μέχρι τέλος του 2018. Είναι γνωστές οι μνημονιακές δεσμεύσεις που δεν επιτρέπουν διαπραγμάτευση για οικονομικά θέματα παρά μόνο για θεσμικά.

Συμφώνησαν σε δύο από τις αλλαγές που πρότεινε η ομοσπονδία. Η πρώτη αφορά το μειωμένο ωράριο εργασίας. Πλέον δικαιούνται μειωμένο ωράριο εργασίας εργαζόμενοι-ες με σχέση εργασίας αορίστου και ορισμένου χρόνου με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% ανεξαρτήτου παθήσεως. Η δεύτερη αφορά την παροχή γάλακτος και για όσους έχουν προληφθεί μετά το έτος 2009 και έχουν αντίστοιχες ειδικότητες με τους εργαζόμενους που ήδη τους χορηγείται.

Η σύμβαση έχει αναδρομική ισχύ από 1/1/2019. Σύντομα θα κατατεθεί στο Υπουργείο Εργασίας για να λάβει πράξη κατάθεσης και στη συνέχεια θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας.

 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
01.04.19
 

Τα σωματεία έχουν ενημερωθεί με προηγούμενες επιστολές για τη σύγκλιση του 11ου εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου που θα διεξαχθεί στις 4-5 Απριλίου 2019 στο ξενοδοχείο GRAND PALACE HOTEL στη Θεσσαλονίκη.

 Στις 16:00 την Πέμπτη ξεκινά η εγγραφή των συνέδρων και στις 18:00 η έναρξη του συνεδρίου. Την Παρασκευή στις 14:00 ξεκινούν οι ψηφοφορίες.

Επειδή υπάρχουν ερωτήματα από αντιπροσώπους για τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής σας ενημερώνουμε ότι καλύπτονται από την Ομοσπονδία.

Όποιοι αντιπρόσωποι ταξιδέψουν με αυτοκίνητο θα καλυφθούν τα καύσιμα αρκεί να προσκομιστούν τα αποκόμματα όλων των διοδίων που υπάρχουν στη διαδρομή.

Αν ταξιδέψουν με άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς (αεροπλάνο-τρένο-καράβι-ΚΤΕΛ) πρέπει να προσκομιστούν στη γραμματεία του συνεδρίου τα εισιτήρια και οι αποδείξεις πληρωμής. Αν είναι με επιστροφή, φωτοτυπία του εισιτηρίου.

Τα έξοδα μετακίνησης θα καλυφθούν τις δύο επόμενες εργάσιμες ημέρες του συνεδρίου σε ΙΒΑΝ λογαριασμό τραπέζης (κατά προτίμηση Πειραιώς ή Εθνική) που θα προσκομίσετε στη γραμματεία του συνεδρίου. Θα διευκόλυνε φωτοτυπία της σελίδας του βιβλιαρίου που αναγράφεται ο αριθμός και το όνομα.

Στη reception του ξενοδοχείου θα είναι άνθρωποι του τουριστικού γραφείου που ανέλαβε την τακτοποίηση των δωματίων.

Υπενθυμίζουμε, οι αντιπρόσωποι να έχουν μαζί τους την Αστυνομική τους Ταυτότητα και το Βιβλιάριο Υγείας.

Επίσης σας υπενθυμίζουμε ότι για να συμμετέχουν οι αντιπρόσωποι στο συνέδριο είναι απαραίτητη η οικονομική τακτοποίηση του σωματείου σας στην ομοσπονδία.

 
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 19 - 20 από 409