Π.Ο.Ε. Δ.Ε.Υ.Α. - Αρχική
Επιλογές
Ιστορικό
Όργανα Διοίκησης
Μέλη
Συνέδρια
Κλαδική Σύμβαση
Καταστατικό
Νόμοι
Πρακτικά Υποδείγματα
Φωτογραφικό Αρχείο
Πληροφορίες

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων

Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης

Μ. Καρακωστή 15,

591 00 Βέροια

Tηλ: 2331020530,
Fax: 2331020180,
e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Νέα - Ανακοινώσεις
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
12.01.18

Παρασκευή 12/1/2018 έως Δευτέρα 15/1/2018. Το τριήμερο ντροπής της Κυβέρνησης των ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ.
Το πολυνομοσχέδιο προαπαιτούμενων για την τρίτη αξιολόγηση, συζητείται και ψηφίζεται στη Βουλή από αυτούς που θα έσκιζαν τα μνημόνια.
Θυσιάζουν την πρώτη κατοικία αφού μετά την ποινικοποίηση των κινημάτων ενάντια στους πλειστηριασμούς, υλοποιούν περήφανα τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για όσους χρωστάνε σε τράπεζες, Δημόσιο και ταμεία το αστρονομικό ποσό των 500 Ευρώ και πάνω.
Χαρίζουν τις ΔΕΚΟ στους δανειστές εντάσσοντάς τες όλες στο Υπερταμείο ώστε να μπορέσουν εύκολα, χωρίς «ευθύνη» της Κυβέρνησης να «αξιοποιηθούν τεμαχίζοντας και ξεπουλώντας τες με θύματα τόσο τους χρήστες των κοινωνικών αγαθών όσο και τους εργαζόμενους σ αυτές.
Και ως επιστέγασμα…  Καταργούν επί της ουσίας το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας.
Νομοθετούν απόφαση για απεργία σε πρωτοβάθμιο σωματείο μόνο από Γ.Σ. με 51% συμμετοχή των ταμειακώς εντάξει μελών, όταν ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό στα πανελλαδικά σωματεία και τα κλαδικά είναι να υπάρξει απεργία για να γίνει Γ.Σ.
Η απάντηση των δανειστών να μας στερήσουν το δικαίωμα της απεργίας δεν είναι τυχαίο. Ξέρουν πολύ καλά τι άλλο μας ετοιμάζουν και μας απαλλάσσουν από τα όπλα μας.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά σε κάθε κινητοποίηση που αποφασίζει η ΓΣΕΕ και  τοπικά τα εργατικά κέντρα.

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
09.01.18
 

Στις 11-12-2017 η ΠΟΕ-ΔΕΥΑ κατήγγειλε την Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του 2017 και κάλεσε την ΕΔΕΥΑ σε διαπραγμάτευση για τη νέα σύμβαση του 2018.

Είναι γνωστό ότι οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας κινούνται στο περιοριστικό περιβάλλον των μνημονιακών νόμων που απαγορεύουν την διαπραγμάτευση για οικονομικά θέματα.

Για το λόγο αυτό η πρόταση μας είναι να υπογραφεί η ΚΣΣΕ όπως έχει για να διασφαλιστούν τα όποια δικαιώματα μας έχουν απομείνει και το σημαντικότερο να εξακολουθεί να υφίσταται το δικαίωμα στην διαπραγμάτευση.

Το θέμα τέθηκε στο συμβούλιο της ΕΔΕΥΑ που πραγματοποιήθηκε στις 19-12-2017 και αναβλήθηκε. Θα επανέλθει σύντομα και πιθανόν εντός του Ιανουαρίου.

Επειδή πολλοί συνάδελφοι επικοινωνούν με το γραφείο της Ομοσπονδία και με μέλη του Προεδρείου, να επαναλάβουμε ότι η ΚΣΣΕ του 2017 ισχύει με την μετενέργεια της μέχρι τέλος του Μάρτη του 2018.

Επομένως τα δικαιώματα μας παύουν να ισχύουν από τον Απρίλιο. Μέχρι τότε πιστεύουμε ότι θα έχουμε υπογράψει με την ΕΔΕΥΑ την ΚΣΣΕ του έτους 2018 με αναδρομική ισχύ από 1-1-2018. 

 
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 19 - 20 από 370