Επιλογές
Ιστορικό
Όργανα Διοίκησης
Μέλη
Συνέδρια
Κλαδική Σύμβαση
Καταστατικό
Νόμοι
Πρακτικά Υποδείγματα
Φωτογραφικό Αρχείο

----------------------
----------------------

Πληροφορίες

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων

Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης

Καπετάν Άγρα 1,

591 00 Βέροια

Tηλ: 2331020530,
Fax: 2331020180,
e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Νέα - Ανακοινώσεις
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
23.07.19

Η ΠΟΕ-ΔΕΥΑ εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη στους συμβασιούχους της ΔΕΥΑ Καλαμάτας που εδώ και καιρό έχουν ξεκινήσει έναν δίκαιο αγώνα, διεκδικώντας την μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου και την συνέχιση της εργασίας τους.

Πρόκειται για 26 συμβασιούχους, που προσλήφθηκαν από το 2015 με 8μηνες συμβάσεις εργασίας, για τους οποίους όλα αυτά τα χρόνια ανανεώθηκαν οι συμβάσεις τους (με αποφάσεις δικαστηρίων που αναγνώρισαν ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες). Οι εργαζόμενοι διεκδικούν το αυτονόητο, να έχουν μόνιμη και σταθερή εργασία ώστε να μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους, τις ανάγκες των οικογενειών τους.

Είναι γνωστό ότι με την απαγόρευση των προσλήψεων τα τελευταία χρόνια δημιουργήθηκε μεγάλο πρόβλημα στην λειτουργία των ΔΕΥΑ. Οι προσλήψεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα δεν κάλυψαν επαρκώς τα τεράστια κενά που υπάρχουν στις περισσότερες ΔΕΥΑ.

Η υποστελέχωση δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στην λειτουργία των επιχειρήσεων και ταυτόχρονα κινδύνους για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και της προστασίας του περιβάλλοντος εξαιτίας του αντικειμένου που διαχειρίζονται οι ΔΕΥΑ. Επιπλέον αυξάνεται η εντατικοποίηση της εργασίας και ο κίνδυνος για εργατικά ατυχήματα ενώ μια σειρά από υπηρεσίες των ΔΕΥΑ εκχωρούνται σε ιδιώτες εργολάβους, με συνέπεια την υποβάθμιση των υπηρεσιών προς τους πολίτες και την προώθηση της εμπορευματοποίησης του νερού από την πίσω πόρτα των επιχειρήσεων.

Αρκετοί εργαζόμενοι οι οποίοι αρχικά είχαν προσληφθεί για ορισμένο χρονικό διάστημα, ουσιαστικά κάλυψαν στην πορεία και εξακολουθούν να καλύπτουν μέχρι σήμερα πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε μια σειρά από επιχειρήσεις. Η συνέχιση της εργασίας τους και η μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου είναι απαραίτητη προϋπόθεση ώστε στοιχειωδώς σήμερα οι ΔΕΥΑ να ανταποκριθούν στον κοινωφελή σκοπό της λειτουργίας τους.

Ζητάμε,

  • να σταματήσει άμεσα η ομηρία όλων των συναδέλφων μας συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου.
  • Καμία άμεση ή έμμεση ιδιωτικοποίηση του νερού και των υπηρεσιών των ΔΕΥΑ. Προσλήψεις απαραίτητου μόνιμου προσωπικού για τις ανάγκες όλων των ΔΕΥΑ. Καμία απόλυση συμβασιούχου. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.

Καλούμε την Δημοτική αρχή Καλαμάτας μέσω του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ, να συνομολογήσει μέσω της Δικαστικής οδού στο αίτημα των εργαζομένων, για μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
05.07.19

Η ΠΟΕ-ΔΕΥΑ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στην Εταιρεία Ύδρευσης – Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) για την υπογραφή νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία οι εργαζόμενοι των ΔΕΚΟ που είναι στο χρηματιστήριο έχουν την δυνατότητα από το 2019 και στη συνέχεια να υπογράφουν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Αυτό το δικαίωμα το στερεί η διοίκηση στους εργαζόμενους της ΕΥΑΘ. Ενώ τους είχαν διαβεβαιώσει ότι θα υπογραφεί νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με την έγκριση του Υπερταμείο - Υπουργείο, υπαναχώρησαν και διακόπηκε η διαπραγμάτευση. O Πρόεδρος της ΕΥΑΘ παραιτήθηκε αφήνοντας μετέωρους τους εργαζομένους με συνέπεια την υπόθεση να την αναλάβει το Υπερταμείο.

Τις επόμενες ημέρες το Προεδρείο της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ θα συναντηθεί με το Προεδρείο του σωματείου εργαζομένων στην ΕΥΑΘ για να ενημερωθεί για τις εξελίξεις και να δηλώσει από κοντά την συμπαράσταση στον αγώνα και στις κινητοποιήσεις που κάνουν

 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 17 - 18 από 415