Επιλογές
Ιστορικό
Όργανα Διοίκησης
Μέλη
Συνέδρια
Κλαδική Σύμβαση
Καταστατικό
Νόμοι
Πρακτικά Υποδείγματα
Φωτογραφικό Αρχείο
Πληροφορίες

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων

Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης

Μ. Καρακωστή 15,

591 00 Βέροια

Tηλ: 2331020530,
Fax: 2331020180,
e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Νέα - Ανακοινώσεις
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
04.04.17

Όπως είναι γνωστό από προηγούμενες ανακοινώσεις της ομοσπονδίας το Υπουργείο Εσωτερικών από αρχές του έτους 2016 είχε την πρόθεση να λύσει προβλήματα που ταλανίζουν τις ΔΕΥΑ και τους εργαζόμενους εδώ και αρκετά χρόνια.

Επί υπουργίας κ. Κουρουμπλή κατατέθηκε στη Βουλή σχέδιο νόμου που συμπεριελάμβανε αρκετά αιτήματα μας.

Με την αλλαγή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου ο νέος Υπουργός κ. Σκουρλέτης απέσυρε το σχέδιο νόμου με σκοπό να το εμπλουτίσει με νέα άρθρα.

Τελικά έδωσε στη δημοσιότητα σχέδιο νόμου στις 3-4-2016. Εντός των ημερών θα ελεχθεί από την Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής και από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και στη συνέχεια θα εισαχθεί προς συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής με στόχο, σύμφωνα με τον Υπουργό, να ψηφιστεί από την ολομέλεια αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα.

Υπάρχει όμως ο κίνδυνος να μην περάσουν κάποια άρθρα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και από τους νομικούς της Βουλής (Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή).

Αν ψηφισθεί όπως έχει θα καθορίσει την πορεία των ΔΕΥΑ και των εργαζομένων για τα επόμενα 10 τουλάχιστον χρόνια.

Το σχέδιο νόμου προβλέπει αλλαγές πολλών άρθρων του ν. 1069/80 και δίνει λύσεις σε σημαντικά προβλήματα εργαζομένων. Σημαντικότερες αλλαγές είναι:

  1. Τακτοποίηση συμβασιούχων που εργαζόταν κατά την συγχώνευση των ΔΕΥΑ αλλά και των μεταφερόμενων από τις συγχωνευθείσες ΔΕΥΑ.
  2. Αλλαγή μισθολογίου των εργαζομένων στις ΔΕΥΑ. Ρύθμιση σύμφωνα με τους εργαζόμενους των ΔΕΚΟ.
  3. Το ανθυγιεινό επίδομα χορηγείται σε αρκετές επιπλέον ειδικότητες και κατηγορίες εργαζομένων.
  4. Λύση ΔΕΥΑ με ενισχυμένη πλειοψηφία των ¾ και όχι απλή πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου.
  5. Εκπρόσωπος εργαζομένων σε όλες τις ΔΕΥΑ χωρίς περιορισμό αριθμού εργαζομένων ( μέχρι σήμερα ισχύει για ΔΕΥΑ με 20 και πλέον εργαζόμενους).
  6. Μεταφορά όλου του προσωπικού στους δήμους αν κλείσει μία ΔΕΥΑ.
  7. Κανονισμό εργασίας στις ΔΕΥΑ
  8. Νομική κάλυψη εργαζομένων ΔΕΥΑ σε περίπτωση ποινικής δίωξης για αδικήματα που αποδίδονται κατά την ενάσκηση των καθηκόντων τους.
  9. Μη φορολόγηση ΔΕΥΑ

Αν τελικά ψηφιστούν όλα τα παραπάνω θα είναι μία τεράστια επιτυχία του κλάδου μας.

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας ετοιμάζει και εναλλακτικές λύσεις αν κάποια άρθρα δεν εγκριθούν κυρίως από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Θα γίνει προσπάθεια να περάσουν με τροπολογία στη Βουλή.

Ότι νεότερο για το νομοσχέδιο θα ενημερωθούν άμεσα τα σωματεία.

 
ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 2017
02.04.17

Πραγματοποιήθηκε στις 31-3-2017 συνάντηση των προεδρείων της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ και της ΕΔΕΥΑ με σκοπό την υπογραφή της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας για το έτος 2017.

Οι διαπραγματεύσεις για τη σύναψη της νέας κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας έγιναν στο περιοριστικό περιβάλλον των μνημονιακών νόμων που απαγορεύουν την διαπραγμάτευση για οικονομικά θέματα.

Παρά το αποτρεπτικό-απορρυθμιστικό πλαίσιο, καταλήξαμε στην αναγκαιότητα υπογραφής νέας Κ.Σ.Σ.Ε, με τους ίδιους όρους, όπως και οι προηγούμενες. Αυτό αφενός μεν για να διασφαλιστεί το σύνολο των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτή και αφετέρου να εξακολουθεί να υφίσταται το ελάχιστο πλαίσιο δικαίου για τους εργαζόμενους των ΔΕΥΑ.

Για την ΠΟΕ-ΔΕΥΑ, οι ευθύνες των μνημονιακών Κυβερνήσεων είναι δεδομένες, αφού η επαναφορά του συλλογικού εργατικού δικαίου, εξακολουθεί να παραμένει υπόσχεση χωρίς αντίκρισμα.

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΤΗ ΝΕΑ ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ...

 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 17 - 18 από 336