Επιλογές
Ιστορικό
Όργανα Διοίκησης
Μέλη
Συνέδρια
Κλαδική Σύμβαση
Καταστατικό
Νόμοι
Πρακτικά Υποδείγματα
Φωτογραφικό Αρχείο
Πληροφορίες

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων

Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης

Μ. Καρακωστή 15,

591 00 Βέροια

Tηλ: 2331020530,
Fax: 2331020180,
e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Νέα - Ανακοινώσεις
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
24.10.17

Στις 20-10-2017 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το απολογιστικό συνέδριο της Ομοσπονδίας.

Συμμετείχαν αντιπρόσωποι από την συντριπτική πλειοψηφία των σωματείων.

Στον Διοικητικό Απολογισμό αναλύθηκαν τα προβλήματα του κλάδου και οι ενέργειες του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.

Το πρώτο πρόβλημα που τέθηκε ήταν η έλλειψη προσωπικού. Ενημερώθηκαν οι αντιπρόσωποι ότι ο Υπουργός Εσωτερικών ενέκρινε την πρόσληψη 700 τακτικών υπαλλήλων υποχρεωτικής και μέσης εκπαίδευσης. Ο κ. Σκουρλέτης μας διαβεβαίωσε ότι σύντομα θα νομοθετηθεί και η δυνατότητα πρόσληψης επιστημονικού προσωπικού.

Το δεύτερο θέμα που τέθηκε στον απολογισμό του Δ.Σ. ήταν η μισθοδοσία των εργαζομένων στις ΔΕΥΑ.

Διαπιστώθηκε ότι έγιναν μειώσεις αποδοχών μεγαλύτερες από 35% μέσου κόστους από το 2009 μέχρι σήμερα. Πολλές ΔΕΥΑ δεν έλαβαν υπόψη την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου 268/31-12-2011 με συνέπεια μαζί με την περικοπή των δώρων οι μειώσεις να ξεπεράσουν το 45%.

Συνεχίζεται η προσπάθεια να γίνει νομοθετική ρύθμιση του μισθολογίου μας. Ενώ ήταν στο αρχικό σχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, τελικά αφαιρέθηκε μετά από διαφωνία του Υπουργού Οικονομικών και έτσι δεν συμπεριελήφθη στο νόμο 4483/2017.

Το τρίτο θέμα που συζητήθηκε ήταν οι ευνοϊκές ρυθμίσεις του νόμου 4483/2017.

Ικανοποιήθηκαν διαχρονικά αιτήματα του κλάδου μας όπως η τακτοποίηση των συμβασιούχων, η μεγαλύτερη κατοχύρωση των θέσεων εργασίας με αλλαγή του νόμου για την λύση μίας ΔΕΥΑ και η μεταφορά όλων των εργαζομένων στο δήμο σε περίπτωση που υπάρξει λύση, την χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας σε επιπλέον ειδικότητες, τη συμμετοχή εκπροσώπων των εργαζομένων στο Δ.Σ. σε ΔΕΥΑ που απασχολούν έστω και έναν εργαζόμενο καθώς και τη θεσμοθέτηση Κανονισμού Εργασίας.

Συζητήθηκαν επίσης τα προβλήματα στη λειτουργία των ΔΕΥΑ με την επιπλέον γραφειοκρατία που προέκυψε από την υπαγωγή τους στον έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το πρόβλημα με την αμοιβή των υπερωριών και της επιφυλακής και γενικότερα την απαξίωση των ΔΕΥΑ λόγω αδυναμίας να εξυπηρετήσουν όπως παλιότερα τους πολίτες.

Το συνέδριο απασχόλησε και το ζήτημα των θετικών δικαστικών αποφάσεων όπως του Αρείου Πάγου για την ΔΕΥΑ Ξάνθης καθώς και η απόφαση Εφετείου που απαγορεύει την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου.

Η ομοσπονδία χρηματοδότησε ταινία 25 λεπτών για να αναδείξει την αρνητική διεθνή εμπειρία από την ιδιωτικοποίηση του νερού καθώς και το έργο των ΔΕΥΑ.

Συμμετείχε σε όλες τις συναντήσεις των συλλογικοτήτων και κινημάτων εναντίον της ιδιωτικοποίησης του νερού. Συμμετείχε επίσης σε εκδήλωση για το νερό στο Ευρωκοινοβούλιο. Ταυτόχρονα συνεχίζει την προσπάθεια με τα συνδικάτα της ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ με διάφορες δράσεις, εναντίον της ιδιωτικοποίησης του νερού στη χώρα μας.

Την επόμενη περίοδο θα συνεχισθεί η προσπάθεια να υλοποιηθούν αυτά που νομοθετήθηκαν. Υπάρχουν προβλήματα με την τακτοποίηση των συμβασιούχων παρά τη νομοθετική ρύθμιση και με την χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Θα συνεχισθεί η προσπάθεια για πρόσληψη τακτικού επιστημονικού προσωπικού καθώς και τον συντονισμό των δικαστικών προσφυγών.

Αυτονόητο είναι ότι η ΠΟΕ-ΔΕΥΑ θα συμμετέχει με ακόμη μεγαλύτερη αγωνιστικότητα στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων της χώρας μας εναντίον των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και των πολιτικών λιτότητας που συνεχίζουν να εφαρμόζονται τα τελευταία 7 χρόνια.

 
ΠΡΟΓΡΑΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ
17.10.17

Όπως έχετε ενημερωθεί η γενική συνέλευση των Αντιπροσώπων της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ θα πραγματοποιηθεί στις 20-10-2017 στο ξενοδοχείο STANLEY στην Αθήνα. Οι αντιπρόσωποι των σωματείων θα διανυκτερεύσουν στο ίδιο ξενοδοχείο την Πέμπτη 19 Οκτώβρη και όποιοι είναι από μακριά και την Παρασκευή 20 Οκτώβρη 2017.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 20-10-2017

09:30 – 10:00 Προσέλευση Αντιπροσώπων - Προβολή ταινίας 25 λεπτών για το νερό

10:00 – 11:00 Διοικητικός απολογισμός - Προγραμματισμός δράσης

11:00 – 14:30 Τοποθετήσεις Αντιπροσώπων

14:30 – 15:30 Γεύμα

 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 17 - 18 από 362