Επιλογές
Ιστορικό
Όργανα Διοίκησης
Μέλη
Συνέδρια
Κλαδική Σύμβαση
Καταστατικό
Νόμοι
Πρακτικά Υποδείγματα
Φωτογραφικό Αρχείο
Πληροφορίες

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων

Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης

Καπετάν Άγρα 1,

591 00 Βέροια

Tηλ: 2331020530,
Fax: 2331020180,
e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Νέα - Ανακοινώσεις
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
29.08.18
 

Η προσπάθεια του Δημάρχου Βόλου να κλείσει τη ΔΕΥΑΜ Βόλου και να μεταφέρει το αντικείμενο του νερού και της αποχέτευσης στον δήμο Βόλου με απώτερο σκοπό το ξεπούλημα σε εργολάβους απέτυχε.

Παρά την τρομοκρατία, τους μπράβους και τα ΜΑΤ που επιστράτευσε εναντίον των πολιτών και των εργαζομένων που διαμαρτύρονταν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την ενισχυμένη πλειοψηφία των 3/4 των δημοτικών συμβούλων. Για τη λύση και την εκκαθάριση της ΔΕΥΑΜΒ ψήφισαν μόνο οι δημοτικοί σύμβουλοι της δικής του δημοτικής ομάδας. 

Σημαντική στην έκβαση του αποτελέσματος ήταν η συντονισμένη προσπάθεια του Σωματείου Εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ, της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ και των κινημάτων πολιτών του Βόλου. Με συσκέψεις φορέων της πόλης, συνεντεύξεις στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και ιδιαίτερα με τις τοποθετήσεις των Προέδρων της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ και του Σωματείου Εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ στο δημοτικό συμβούλιο, ενημερώθηκαν οι δημότες και οι δημοτικοί σύμβουλοι για την αναγκαιότητα λειτουργίας της ΔΕΥΑΜΒ.

Η επιτυχία της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ να διεκδικήσει και να πετύχει την τροποποίηση του νόμου για λύση ΔΕΥΑ όπου από απλή πλειοψηφία έγινε ενισχυμένη των 3/4 των δημοτικών συμβούλων, ήταν καθοριστική για τη συνέχιση λειτουργίας της ΔΕΥΑΜΒ. Η διάταξη αυτή θα αποδειχτεί αποτρεπτική για παρόμοιες προθέσεις κι άλλων δημάρχων.

Η ΠΟΕ-ΔΕΥΑ αγωνίζεται ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης αποχέτευσης, ενάντια στις πονηρές σκέψεις για αλλαγή του νομικού πλαισίου των ΔΕΥΑ, ενάντια στην απαξίωση τους για να μην είναι εύκολη λεία στις ορέξεις μεγαλοεργολάβων και πολυεθνικών.

 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΝΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
30.07.18
Η ΠΟΕ-ΔΕΥΑ εκφράζει τη βαθιά της θλίψη και οδύνη μπροστά στην εθνική τραγωδία που βιώνει η χώρα μας από τις φονικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου στην Αττική και η οποία στοίχισε ήδη τη ζωή σε δεκάδες εργαζόμενους και συμπολίτες μας.
Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες και στους οικείους των θυμάτων.
Απαιτούμε από την πολιτεία να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα προκειμένου να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα, να υπάρξει άμεση παροχή βοήθειας σ’ αυτούς που έχασαν τις περιουσίες τους και τους οικείους τους και να δρομολογηθούν έργα για την αποκατάσταση της περιοχή.
Καλούμε τα σωματεία μας και τους εργαζόμενους να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη στους πληγέντες, συνεισφέροντας όπως και όσο μπορούν στην ανακούφιση των συμπολιτών μας.
Η ΠΟΕ-ΔΕΥΑ, ως ελάχιστη πράξη αλληλεγγύης, θα συνεισφέρει χρηματικό ποσό για την ανακούφιση των πληγέντων.

 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 17 - 18 από 387