Επιλογές
Ιστορικό
Όργανα Διοίκησης
Μέλη
Συνέδρια
Κλαδική Σύμβαση
Καταστατικό
Νόμοι
Πρακτικά Υποδείγματα
Φωτογραφικό Αρχείο

----------------------
----------------------

Πληροφορίες

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων

Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης

Καπετάν Άγρα 1,

591 00 Βέροια

Tηλ: 2331020530,
Fax: 2331020180,
e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Νέα - Ανακοινώσεις
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
16.09.19

Με ευκαιρία συμμετοχής της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ στο συλλαλητήριο που πραγματοποιούν κάθε χρόνο τα συνδικάτα την ημέρα των εγκαινίων της διεθνούς έκθεσης Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε και σύγκλιση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

  1. Εξελίξεις στα εργασιακά θέματα.
  2. Προγραμματισμός δράσης
  3. Δικαστικές αποφάσεις
  4. Αποφάσεις Ελεγκτικού Συνεδρίου
  5. Διάφορα 

                                                                                                                                                                                                                                                                Η Ομοσπονδία ζήτησε συνάντηση με τον νέο Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο. Τις επόμενες ημέρες πιστεύουμε να πραγματοποιηθεί. Τα αιτήματα που θα προβάλει η Ομοσπονδία είναι: Η επαναφορά στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, συνέχιση των προσλήψεων, απαλλαγή από την Ενιαία Αρχή Πληρωμής, μείωση της γραφειοκρατίας, εξαίρεση από τον Α.Ν. 173/67 κ.α. Από τις απαντήσεις του Υπουργού θα εξαρτηθούν και οι περεταίρω δράσεις μας. [

Το Ελεγκτικό Συνέδριο (Ε.Σ.) συνεχίζει να προκαλεί με τις απαράδεκτες αποφάσεις του. Καθημερινά μας ενημερώνουν συνάδελφοι για αποφάσεις που είναι πέρα της λογικής. Ερμηνεύουν την εργατική νομοθεσία και την κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας κατά το δοκούν χωρίς να έχουν την αρμοδιότητα. Τελευταία με απόφαση του 7ου τμήματος αμφισβητούν αποδοχές καθόλα νόμιμες με συνέπεια η απόφαση να προκαλέσει αναστάτωση σε αρκετές ΔΕΥΑ. Το προεδρείο της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ θα πραγματοποιήσει και νέα συνάντηση με την ηγεσία του Ελεγκτικού Συνεδρίου για να εκθέσει τις θέσεις του.

Υπάρχουν αρκετές τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν τους εργαζόμενους να μην ενταχθούν στο ενιαίο μισθολόγιο. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις τίθεται το ερώτημα τι θα γίνει στο εξής. Η θέση της Ομοσπονδίας μέχρι να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για επαναφορά στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας είναι να απαιτήσουν τα σωματεία υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας με την οποία και είναι νόμιμη όποια αύξηση αποδοχών πετύχουν. Η ενεργοποίηση της κλαδικής σύμβασης για τα σωματεία που δικαιώθηκαν στα δικαστήρια δεν προσφέρεται για διάφορους λόγους. Για περισσότερες λεπτομέρειες επικοινωνήστε με το προεδρείο της ομοσπονδίας. 

Εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑ που συνταξιοδοτήθηκαν μετά την Ιούνιο του 2016 και με υπεύθυνη δήλωση συνεχίζουν να εργάζονται, σύμφωνα με το νόμο Κατρούγκαλου δεν δικαιούνται σύνταξη. Απαγορεύεται να λαμβάνουν μέρος της σύνταξης, όπως παλαιοτέρα, οι εργαζόμενοι των φορέων του νόμου 3833/2010. Με την απόφαση όμως του Α.Π. 829/2018 οι εργαζόμενοι των ΔΕΥΑ δεν εμπίπτουν στις διατάξεις του παραπάνου νόμου. Ήδη έγινε ένσταση στο ΙΚΑ από συνάδελφο με τη στήριξη της ομοσπονδίας. Η επιτροπή τον δικαίωσε αλλά ο διευθυντής του ΙΚΑ έστειλε την υπόθεση στην τακτική δικαιοσύνη. Η ΠΟΕ-ΔΕΑ παρακολουθεί το θέμα και θα συμμετέχει με το νομικό της σύμβουλο διότι η δικαίωση θα βοηθήσει πολλούς συναδέλφους.

Με λύπη διαπιστώνουμε ότι πολλοί επιτυχόντες στις ΔΕΥΑ με την προκήρυξη 3Κ δεν θα δεχθούν την πρόσληψη. Αιτιολογία η μακρινή απόσταση από τον τόπο κατοικίας καθώς και οι αποδοχές που θα προκύψουν με το ενιαίο μισθολόγιο. Είναι ανάγκη να συνεχιστούν οι προσλήψεις τα επόμενα χρόνια διότι θα ενταθούν οι αποχωρήσεις συναδέλφων λόγω συνταξιοδότησης. Προσλήψεις που πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τη εντοπιότητα και αμοιβές που θα προκύπτουν από συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Παλιότερα υπήρχε πρόβλημα μετά από απόφαση του Ε.Σ. για την προσωπική διαφορά σε περίπτωση μετάταξης από ΔΕΥΑ σε ΔΕΥΑ. Με νέα απόφαση το Ε.Σ. δικαιώνει εργαζόμενο με συνέπεια να μην έχει καμία μεταβολή στις αποδοχές του. Συνάδελφοι που έχουν θιγεί να επικοινωνήσουν με το γραφείο της ομοσπονδίας.

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
20.08.19

Ενόψει ορισμού των νέων Διοικητικών Συμβουλίων των ΔΕΥΑ πρέπει να αναδειχθούν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (ν. 4623/2019, άρθρο 6, παρ. 2).

Τα Δ.Σ. των ΔΕΥΑ θα είναι 11μελή με έναν εκπρόσωπο των εργαζομένων που υποδεικνύεται από την συνδικαλιστική τους οργάνωση.

Μετά από παρέμβαση της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ, εκπρόσωπο εργαζομένων στο Δ.Σ. των ΔΕΥΑ θα έχουν όλες οι ΔΕΥΑ που απασχολούν έστω και έναν εργαζόμενο.

Όπου υφίσταται επιχειρησιακό σωματείο εργαζομένων, ο εκπρόσωπος θα αναδεικνύεται σύμφωνα με τις διαδικασίες που ορίζει το καταστατικό του σωματείου χωρίς να απαιτείται Δικαστικός Αντιπρόσωπος. Σε ΔΕΥΑ που οι εργαζόμενοι ανήκουν σε Νομαρχιακό ή Περιφερειακό σωματείο εργαζομένων ΔΕΥΑ, η διαδικασία θα γίνεται από το σωματείο που ανήκουν και θα ψηφίζουν μόνο οι εργαζόμενοι της συγκεκριμένης ΔΕΥΑ.

Εξυπακούεται ότι ψηφίζουν μόνο τα μέλη του σωματείου καθώς επίσης μόνο τα μέλη μπορούν να είναι υποψήφιοι για το Δ.Σ. της ΔΕΥΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το γραφείο της Ομοσπονδίας.

 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 15 - 16 από 415