Επιλογές
Ιστορικό
Όργανα Διοίκησης
Μέλη
Συνέδρια
Κλαδική Σύμβαση
Καταστατικό
Νόμοι
Πρακτικά Υποδείγματα
Φωτογραφικό Αρχείο

----------------------
----------------------

Πληροφορίες

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων

Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης

Καπετάν Άγρα 1,

591 00 Βέροια

Tηλ: 2331020530,
Fax: 2331020180,
e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Νέα - Ανακοινώσεις
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
09.03.20

Λόγω των πολλών αλλαγών στο ασφαλιστικό και κυρίως στο συνταξιοδοτικό ζήτημα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους εργαζόμενους να πληροφορηθούν πότε μπορούν να συνταξιοδοτηθούν.

Οι περισσότεροι απευθύνονται σε δικηγορικά γραφεία με συνέπεια την οικονομική επιβάρυνση που κάποιες φορές φθάνει μέχρι την αισχροκέρδεια από πλευράς των δικηγόρων.

Η Ομοσπονδία θέλοντας να βοηθήσει τους συναδέλφους-ισσες που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη συνεχίζει την συνεργασία με το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ.

O κάθε ενδιαφερόμενος έχει τη δυνατότητα διατύπωσης σχετικών ερωτημάτων σε συγκεκριμένα έντυπα, τα οποία στη συνέχεια επεξεργάζονται και απαντώνται από εξειδικευμένους νομικούς συμβούλους του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ.

Για τους παραπάνω λόγους σας στέλνουμε φόρμα υποβολής ερωτήματος (υπάρχει και στην ιστοσελίδα της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ) την οποία θα συμπληρώνετε και θα την στέλνετε στο γραφείο της Ομοσπονδίας στο fax ή στο email που αναγράφονται παραπάνω στο λογότυπο.

Δεν δίνονται απαντήσεις για το ποσό της σύνταξης.

Ερωτήματα μπορούν να κατατίθενται και για συγγενείς και φίλους που δεν εργάζονται σε ΔΕΥΑ.

Να αναγράφετε φαξ ή mail που θέλετε να σας σταλεί η απάντηση.

Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν. 

Προσοχή η συμπλήρωση του ερωτήματος να είναι πλήρης.

Συγκεκριμένα:

-  Ακριβής ημερομηνία έναρξη ασφάλισης.

-  Καταγραφή του αριθμού των ενσήμων και ειδικότερα μέχρι την 31/12/2010, μέχρι την 31/12/2012 και μέχρι και σήμερα.

- Εφόσον υπάρχει περίπτωση διαδοχικής ασφάλισης, συγκεκριμενοποίηση χρονικών διαστημάτων ασφάλισης σε διαφορετικά ταμεία (ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, Δημόσιο, ΝΑΤ κα).

-  Εάν υπάρχει δυνατότητα αναγνώρισης πλασματικών ετών ασφάλισης.

-  Για τις μητέρες ανηλίκων τέκνων εάν συντρέχει η ανηλικότητα του τέκνου και πότε.

- Εάν υφίστανται οι προϋποθέσεις υπαγωγής σε συνταξιοδοτικό καθεστώς αναπηρίας, πλήρης καταγραφή των στοιχείων που την στοιχειοθετούν. 

Στην ανάπτυξη των ερωτημάτων κρίνεται χρήσιμο να υπάρχει μια μικρή αναφορά στο εργασιακό ιστορικό.

>> ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ


 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
04.03.20

Στις 7/2/2020 στην Αθήνα συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΔΕΥΑ με ένα από τα θέματα την πρόσκληση της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ για διαπραγμάτευση και υπογραφή της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΚΣΣΕ) του έτους 2020.

Στη συνεδρίαση καλέστηκε και συμμετείχε το προεδρείο της ομοσπονδίας.

Είναι γνωστό ότι οι συλλογικές συμβάσεις εργασίες ισχύουν και μέχρι τρεις μήνες μετά τη λήξη τους. Η ΚΣΣΕ του 2019 ίσχυε μέχρι 31/3/2020.  Για να μην παρέλθει αυτή η ημερομηνία η ομοσπονδία κατέθεσε αίτηση στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας για να διασφαλίσει έστω και με την διαιτησία τη συνέχιση της ΚΣΕΕ.

Η πρόσκληση της ομοσπονδίας συζητήθηκε και συμφώνησε το Δ.Σ. της ΕΔΕΥΑ να ανανεωθεί για το έτος 2020 με δύο αλλαγές που αφορούν θεσμικά αιτήματα. Είναι γνωστές οι μνημονιακές δεσμεύσεις που δεν επιτρέπουν διαπραγμάτευση για οικονομικά θέματα παρά μόνο για θεσμικά.

Συμφώνησαν στα παρακάτω αιτήματα:

Α) Στους εργαζόμενους που απασχολούνται αποκλειστικά και με πλήρες ωράριο στα εξωτερικά συνεργεία (εργάτες- τεχνίτες- οδηγοί-χειριστές μηχανημάτων έργων) καθώς και στους εργαζόμενους σε μονάδες επεξεργασίας λυμάτων, αντλιοστάσια ύδρευσης-αποχέτευσης-τηλεθέρμανσης-αφαλάτωσης, με τη συμπλήρωση των 3 ετών απασχόλησης χορηγείται επιπλέον κανονική άδεια 2 ημερών το χρόνο. Την παραπάνω άδεια δεν δικαιούται στο προσωπικό που τους χορηγείται η άδεια των 5 ημερών επιπλέον  της κανονικής.

Β)  Υπάλληλοι που πάσχουν ή έχουν σύζυγο ή τέκνο που πάσχει από νόσημα το οποίο απαιτεί τακτικές μεταγγίσεις αίματος ή χρήζει περιοδικής νοσηλείας δικαιούνται ειδική άδεια με αποδοχές έως είκοσι δύο (22) εργάσιμες ημέρες το χρόνο.

Η ΚΣΣΕ έχει κατατεθεί στο Υπουργείο Εργασίας με πράξη κατάθεσης 2/26-2-2020.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τη σύμβαση εργασίας.


 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 15 - 16 από 425