Επιλογές
Ιστορικό
Όργανα Διοίκησης
Μέλη
Συνέδρια
Κλαδική Σύμβαση
Καταστατικό
Νόμοι
Πρακτικά Υποδείγματα
Φωτογραφικό Αρχείο
Πληροφορίες

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων

Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης

Καπετάν Άγρα 1,

591 00 Βέροια

Tηλ: 2331020530,
Fax: 2331020180,
e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Νέα - Ανακοινώσεις
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
07.03.19

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας αποφάσισε την σύγκληση του 11ου Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου στις 4 και 5 Απριλίου, ημέρες Πέμπτη και Παρασκευή, στην Θεσσαλονίκη.

Το Συνέδριο θα γίνει στο ξενοδοχείο «Grand Hotel Palace», Μοναστηρίου 305 και οι εργασίες του θα αρχίσουν στις 6:00 το απόγευμα της Πέμπτης. Η προσέλευση των αντιπροσώπων στην αίθουσα του Συνεδρίου θα αρχίσει από τις 4:00 το απόγευμα, ώστε να τελειώσει έγκαιρα η διαδικασία τήρησης του πρωτοκόλλου παρουσίας και να μην υπάρξει καθυστέρηση στην έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης του Συνεδρίου είναι:

  1. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής, νέου Διοικητικού Συμβουλίου και λοιπών κατά το Καταστατικό Οργάνων.
  2. Διοικητικός Απολογισμός.
  3. Οικονομικός Απολογισμός.
  4. Προϋπολογισμός.
  5. Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής για την οικονομική διαχείριση.
  6. Έγκριση Διοικητικού και Οικονομικού Απολογισμού.

Τα σωματεία-μέλη θα πρέπει να γνωστοποιήσουν έγκαιρα στους αντιπροσώπους τους τις ημέρες, τις ώρες και τον τόπο που θα διεξαχθούν οι Συνελεύσεις. Απαραίτητα οι Αντιπρόσωποι-Σύνεδροι να έχουν μαζί τους την Αστυνομική Ταυτότητα και το Βιβλιάριο Υγείας.

Για τη συμμετοχή των αντιπροσώπων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση η οικονομική τακτοποίηση των σωματείων. Για το λόγο αυτό παρακαλείσθε να καταβάλετε το αργότερο μέχρι 31 Μαρτίου 2019 τη συνδρομή του σωματείου σας στον λογαριασμό 325/659424-74 (IBAN GR2001103250000032565942474) της Εθνικής Τράπεζας ή στον λογαριασμό 5243-061180-425 (IBAN GR9801722430005243061180425) της Τράπεζας Πειραιώς

  Όλοι οι σύνεδροι θα διανυκτερεύσουν στο ξενοδοχείο «Grand Hotel Palace» στις 4 Απριλίου. Οι Σύνεδροι που είναι από μακριά και δεν προλαβαίνουν να επιστρέψουν έχουν τη δυνατότητα να παραμείνουν στο ξενοδοχείο και το βράδυ της 5ης Απριλίου.

Τις ημέρες του Συνεδρίου, η Ομοσπονδία καλύπτει σε όλους τους συνέδρους τη διαμονή, το βραδινό της Πέμπτης, το πρωινό και μεσημβρινό της Παρασκευής. Σε όσους χρησιμοποιήσουν Ι.Χ. αυτοκίνητο θα καταβληθεί χιλιομετρική δαπάνη 0,15€ το χλμ., καθώς επίσης θα καταβληθούν και τα έξοδα των διοδίων. Για την καταβολή της χιλιομετρικής δαπάνης είναι απαραίτητη η επίδοση του αποδεικτικού των διοδίων. Για σωματεία που εκλέγουν μέχρι τέσσερις αντιπροσώπους θα καλυφθεί η χιλιομετρική αποζημίωση ενός αυτοκινήτου, μέχρι οκτώ δύο αυτοκινήτων. Η αποζημίωση μετακίνησης θα καλυφθεί την επόμενη εργάσιμη ημέρα σε λογαριασμούς των αντιπροσώπων λόγω κεφαλαιακών περιορισμών από τις τράπεζες. Οι αντιπρόσωποι που δικαιούνται αποζημίωση θα προσκομίσουν τους αριθμούς λογαριασμών τραπέζης στην γραμματεία του συνεδρίου.

Σε όσους ταξιδέψουν με μαζικά μέσα μεταφοράς θα τους καταβληθεί το αντίτιμο του εισιτηρίου, εφόσον προσκομίσουν απόδειξη εισπράξεως ή απόδειξη παροχής υπηρεσιών.

Χρήση τηλεφώνου στο ξενοδοχείο και οποιαδήποτε άλλη δαπάνη, επιβαρύνει εξολοκλήρου τους συνέδρους.

Όσα σωματεία δεν έχουν στείλει ακόμα τα έγγραφα νομιμοποίησης των αντιπροσώπων τους για το 11ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο, αλλά και τα συμπληρωματικά στοιχεία που έχουν ζητηθεί εγγράφως και τηλεφωνικώς παρακαλούνται να τα στείλουν κατεπειγόντως.

Σε περίπτωση που υπάρξουν μεταβολές στη σύνθεση των αντιπροσώπων σας, θα πρέπει να μας τις γνωρίσετε αμέσως, υποβάλλοντας ταυτόχρονα και τα απαραίτητα επίσημα στοιχεία, για τη νομιμοποίηση της συμμετοχής των αναπληρωματικών αντιπροσώπων. Αν αδυνατεί να παραβρεθεί τακτικός αντιπρόσωπος παραιτείται εγγράφως και στη θέση του έρχεται ο πρώτος αναπληρωματικός, εφόσον βέβαια ενημερωθεί εγκαίρως η Ομοσπονδία.

Για οποιαδήποτε πληροφορία παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με το γραφείο της Ομοσπονδίας στο τηλ. 23310 20530.

     
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
26.02.19
 

Η τελευταία κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας των ΔΕΥΑ που υπογράφηκε του το έτος 2018 παραμένει σε ισχύ μέχρι τέλος Μαρτίου 2019.

Σύμφωνα με την πράξη Υπουργικού Συμβουλίου 6/28-2-2012 η μετενέργεια των συλλογικών συμβάσεων εργασίας εφόσον λήξουν ή καταγγελθούν ισχύουν επί ένα τρίμηνο μετά τη λήξη ή καταγγελία τους.

Επομένως τα θεσμικά της σύμβασης όπως τα είδη ένδυσης και ατομικής προστασίας, το γάλα κ.ά. εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι τέλος Μαρτίου.

Η Ομοσπονδία έγκαιρα στις 11-12-2018 κατέθεσε πρόσκληση για διαπραγμάτευση στην ΕΔΕΥΑ για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας του έτους 2019.

Περιμέναμε από την ΕΔΕΥΑ να ορίσει ημερομηνία συνάντησης η οποία έπρεπε να ήταν εντός 10 ημερών σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Επειδή οι προθεσμίες έχουν περάσει και με κίνδυνο να παρέλθει και ο χρόνος της μετενέργειας, η ΠΟΕ-ΔΕΥΑ θα προσφύγει εντός των επομένων ημερών στον ΟΜΕΔ (Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας).

Ελπίζουμε η ΕΔΕΥΑ να ανταποκριθεί στην πρόσκληση όσο ο χρόνος το επιτρέπει για να μην καταλήξουμε σε μεθοδεύσεις και πρακτικές που δεν αρμόζουν στον κλάδο μας. 

 
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 15 - 16 από 401