Επιλογές
Ιστορικό
Όργανα Διοίκησης
Μέλη
Συνέδρια
Κλαδική Σύμβαση
Καταστατικό
Νόμοι
Πρακτικά Υποδείγματα
Φωτογραφικό Αρχείο

----------------------
----------------------

Πληροφορίες

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων

Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης

Καπετάν Άγρα 1,

591 00 Βέροια

Tηλ: 2331020530,
Fax: 2331020180,
e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Νέα - Ανακοινώσεις
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
28.09.20
 

Έγινε γνωστό από το Υπουργείο Εσωτερικών πριν μερικούς μήνες ότι η Κυβέρνηση προτίθεται να πραγματοποιήσει σημαντικές αλλαγές στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σ’ αυτή την κατεύθυνση το Υπουργείο ζήτησε προτάσεις και από την ΠΟΕ-ΔΕΥΑ η οποία και απέστειλε. Οι προτάσεις αφορούσαν κυρίως θέματα εργαζομένων και ζητήματα βελτίωσης της λειτουργίας των ΔΕΥΑ.

Εντός των επόμενων ημερών μας ενημέρωσαν ότι θα μας καλέσουν για συζήτηση στο πλαίσιο των προτάσεων μας. 

Διαπιστώνουμε όμως ότι η πρόθεση της κυβέρνησης είναι διαφορετική. Δια στόματος του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού και Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλη Γραφάκου σε ημερίδα στα Ιωάννινα, ανέφερε ότι πρέπει να θεωρηθούν παρελθόν οι 118 ΔΕΥΑ που λειτουργούν σήμερα.

Το δικαιολόγησε με επιχειρήματα που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα στα οποία απάντησαν συνάδελφοι που παρακολουθούσαν την ημερίδα. Από ότι φαίνεται είναι λαγός της κυβέρνησης, στην κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησης του νερού με τη συγχώνευση των ΔΕΥΑ ανά περιφέρεια, αίτημα των μεγάλων πολυεθνικών που καλοβλέπουν τη γιγάντωση των ΔΕΥΑ.

Η ΠΟΕ-ΔΕΥΑ είναι απέναντι σ’ αυτή την προοπτική που θα αντιδράσει με όλες τις δυνάμεις που διαθέτει.

Καλούμε τους κυβερνόντες να ξανασκεφτούν τις προθέσεις τους γιατί θα έχουν απέναντι εκτός από τους εργαζόμενους και όλους τους πολίτες, όλη την κοινωνία η οποία είναι κάθετα αντίθετη στην ιδιωτικοποίηση του νερού.  

 
 
ΣΧΟΛΙΚΗ ΑΔΕΙΑ
15.09.20
 

Η ΠΟΕ-ΔΕΥΑ ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, υπενθυμίζει ότι προβλέπεται η χορήγηση από τον εργοδότη άδειας σχολικής παρακολούθησης για τους γονείς παιδιών μέχρι 16 ετών, τα οποία παρακολουθούν μαθήματα στοιχειώδους ή μέσης εκπαίδευσης.


Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας (ν. 1483/1984, άρθρο 9):
 


– η διάρκεια της άδειας είναι μέχρι τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες για κάθε ημερολογιακό έτος


–η άδεια χορηγείται χωρίς περικοπή των αποδοχών.


– εφόσον και οι δύο γονείς εργάζονται αποφασίζουν ποιος από τους δυο θα κάνει χρήση της άδειας αυτής ή εφόσον επιθυμούν την από κοινού της χρήση, αποφασίζουν για πόσο χρόνο ο καθένας, που πάντως δεν μπορεί συνολικά να υπερβαίνει τις τέσσερις (4) ημέρες


– εφόσον ισχύουν ευνοϊκότερες ρυθμίσεις βάσει νόμου, ΣΣΕ ή Κανονισμών Εργασίας, εφαρμόζονται αυτές


– στη στοιχειώδη εκπαίδευση ανήκει και το νηπιαγωγείο, η φοίτηση στο οποίο με βάση το νόμο είναι πλέον διετής για τα νήπια, που συμπληρώνουν την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής ηλικία τεσσάρων (4) ετών


– η άδεια σχολικής παρακολούθησης χορηγείται αυτοτελώς για κάθε παιδί που είναι μαθητής-μαθήτρια (άρθρο 4 ΕΓΣΣΕ 2008)


Ευχόμαστε σε όλους τους γονείς και τα παιδιά τους καλή δύναμη και καλή αρχή!

 
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 15 - 16 από 443