Επιλογές
Ιστορικό
Όργανα Διοίκησης
Μέλη
Συνέδρια
Κλαδική Σύμβαση
Καταστατικό
Νόμοι
Πρακτικά Υποδείγματα
Φωτογραφικό Αρχείο
Πληροφορίες

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων

Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης

Μ. Καρακωστή 15,

591 00 Βέροια

Tηλ: 2331020530,
Fax: 2331020180,
e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Νέα - Ανακοινώσεις
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
20.11.17

Σε προηγούμενη ανακοίνωση της Ομοσπονδίας στις 13-11-2017 ενημερώθηκαν τα σωματεία ότι εντός των ημερών θα εκδώσει το Υπουργείο Εσωτερικών εγκύκλιο που θα ερμηνεύει το νόμο 4483/2017.

Η εγκύκλιος δικαιώνει την προσπάθεια της Ομοσπονδίας για δύο σημαντικά ζητήματα που προέκυψαν στην ερμηνεία του νόμου. Την τακτοποίηση των συμβασιούχων και το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.

Για την τακτοποίηση των συμβασιούχων δικαιώνονται και οι εργαζόμενοι των ΔΕΥΑ που δεν συγχωνεύτηκαν με άλλη ΔΕΥΑ, αλλά απορρόφησαν δίκτυα άλλων δήμων (π.χ. Ηράκλειο).

Για το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας δικαιώνονται και εντάσσονται στην ανώτερη κατηγορία των 150 € όλοι οι εργάτες και τεχνίτες των ΔΕΥΑ (ανεξαρτήτου ειδικότητας) που εργάζονται αποκλειστικά στους βιολογικούς καθαρισμούς, στα δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης, τηλεθέρμανσης, αντλιοστάσια ύδρευσης, αποχέτευσης, καθώς και οι χειριστές, οδηγοί, εργάτες των αποφρακτικών μηχανημάτων.

Για να δείτε την εγκύκλιο πατήστε ΕΔΩ


 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
13.11.17

Είναι γνωστό ότι με το νόμο 4483/2017 ικανοποιήθηκαν αρκετά από τα αιτήματα της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ. Στην εφαρμογή τους όμως προέκυψαν προβλήματα ερμηνείας με συνέπεια να προκληθούν προστριβές μεταξύ εργαζομένων και ΔΕΥΑ.

Τα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στην εφαρμογή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και στην τακτοποίηση των συμβασιούχων. Μετά από επαφές που πραγματοποιήθηκαν στο Υπουργείο Εσωτερικών και τα δυο προβλήματα θα διευθετηθούν θετικά για τους εργαζόμενους μέσα από την εγκύκλιο που θα εκδοθεί εντός των ημερών.

Η πίεση έφερε αποτέλεσμα και στο θέμα της πρόσληψης επιστημονικού προσωπικού. Στην υπουργική απόφαση για προσλήψεις στις ΔΕΥΑ προστέθηκε και το επιστημονικό προσωπικό. Εγκρίθηκαν έτσι όλα τα αιτήματα των ΔΕΥΑ για προσωπικό Υποχρεωτικής, Μέσης και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Η διαδικασία των προσλήψεων θα ξεκινήσει μέχρι τον Μάρτιο του 2018.

Είναι επίσης γνωστό το πρόβλημα ασφάλισης των υδραυλικών. Υπάρχουν αρκετές ΔΕΥΑ που τους ασφαλίζουν με μεικτά ένσημα. Σ’ αυτό συντέλεσε και μία εγκύκλιος του ΙΚΑ που εκδόθηκε μετά την Υπουργική Απόφαση  για τον Κανονισμό Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (26816/929/30-11-2011).

Η ομοσπονδία έκανε ερώτημα στα κεντρικά του ΕΦΚΑ παραθέτοντας στοιχεία για το αντικείμενο εργασίας των υδραυλικών των ΔΕΥΑ. Η απάντηση δικαιώνει πλήρως τη θέση της Ομοσπονδίας και εντάσσει τους υδραυλικούς των ΔΕΥΑ στον Κανονισμό Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων δηλαδή στα Βαρέα.

Για να δείτε την απάντηση του ΕΦΚΑ πατήστε ΕΔΩ


 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 15 - 16 από 362