Επιλογές
Ιστορικό
Όργανα Διοίκησης
Μέλη
Συνέδρια
Κλαδική Σύμβαση
Καταστατικό
Νόμοι
Πρακτικά Υποδείγματα
Φωτογραφικό Αρχείο
Πληροφορίες

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων

Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης

Μ. Καρακωστή 15,

591 00 Βέροια

Tηλ: 2331020530,
Fax: 2331020180,
e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Νέα - Ανακοινώσεις
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
06.03.18
 

Τα σωματεία έχουν ενημερωθεί πριν αρκετούς μήνες ότι το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας αποφάσισε τη χρηματοδότηση ντοκιμαντέρ για το νερό.

Στόχος είναι να αναδειχθεί μέσα από το ντοκιμαντέρ  το πρόβλημα που προέκυψε με την ιδιωτικοποίηση του πόσιμου νερού όπου πραγματοποιήθηκε αλλά και το ρόλο των ΔΕΥΑ στη βελτίωση των υποδομών, υπηρεσιών και της ποιότητας του νερού. 

Η ταινία προβλήθηκε στο απολογιστικό συνέδριο της Ομοσπονδίας που πραγματοποιήθηκε στις 20-10-2017 στην Αθήνα. Επίσης έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο και την έχουν δει χιλιάδες άνθρωποι.

Είναι ευκαιρία με τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας νερού στις 22-3-2018 να πραγματοποιηθούν μαζί με άλλους φορείς εκδηλώσεις για το νερό που να αναδεικνύουν τα παραπάνω. Η προβολή της ταινίας μπορεί να βοηθήσει στην πραγματοποίηση αυτών των εκδηλώσεων.

Το ντοκιμαντέρ υπάρχει στην ιστοσελίδα μας.

 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
01.02.18
Στις 16-1-2018 με επιστολή ενημερώθηκαν τα σωματεία για την διάταξη του νόμου 4483/2017 (άρθρο 1, παρ. 2) που αφορά την υποχρέωση των ΔΕΥΑ να καταρτίσουν Κανονισμό Εργασίας. Ομάδα εργασίας που συστήθηκε από μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, συνέταξε σχέδιο πρότυπου Κανονισμού Εργασίας και τον ανήρτησε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας την ίδια ημερομηνία. Ζητήθηκε από τα σωματεία να πραγματοποιήσουν τις παρατηρήσεις-προτάσεις τους εντός 10 ημερών. Υπήρξε ανταπόκριση από ελάχιστα σωματεία. Οι προτάσεις-παρατηρήσεις εντάχθηκαν στο τελικό κείμενο το οποίο και το κοινοποιούμε μέσω της ιστοσελίδας της Ομοσπονδίας. Αυτονόητο είναι το κάθε σωματείο, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της ΔΕΥΑ, θα προσθέσει ή θα αφαιρέσει ρυθμίσεις στον Κανονισμό Εργασίας που θα προτείνει στην επιχείρηση. Επισημαίνουμε ότι είναι σημαντικό να ρυθμίζονται με Κανονισμό Εργασίας και όχι με Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των εργαζομένων διότι μόνο μ’ αυτό τον τρόπο υπάρχει δυνατότητα διαπραγμάτευσης και συνδιαμόρφωσης αυτών των ζητημάτων.
Για να κατεβάσετε τον πρότυπο Κανονισμό Εργασίας πατήστε ΕΔΩ.

 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 15 - 16 από 371