Π.Ο.Ε. Δ.Ε.Υ.Α. - Αρχική
Επιλογές
Ιστορικό
Όργανα Διοίκησης
Μέλη
Συνέδρια
Κλαδική Σύμβαση
Καταστατικό
Νόμοι
Πρακτικά Υποδείγματα
Φωτογραφικό Αρχείο
Πληροφορίες

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων

Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης

Μ. Καρακωστή 15,

591 00 Βέροια

Tηλ: 2331020530,
Fax: 2331020180,
e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Νέα - Ανακοινώσεις
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
01.02.18
Στις 16-1-2018 με επιστολή ενημερώθηκαν τα σωματεία για την διάταξη του νόμου 4483/2017 (άρθρο 1, παρ. 2) που αφορά την υποχρέωση των ΔΕΥΑ να καταρτίσουν Κανονισμό Εργασίας. Ομάδα εργασίας που συστήθηκε από μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, συνέταξε σχέδιο πρότυπου Κανονισμού Εργασίας και τον ανήρτησε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας την ίδια ημερομηνία. Ζητήθηκε από τα σωματεία να πραγματοποιήσουν τις παρατηρήσεις-προτάσεις τους εντός 10 ημερών. Υπήρξε ανταπόκριση από ελάχιστα σωματεία. Οι προτάσεις-παρατηρήσεις εντάχθηκαν στο τελικό κείμενο το οποίο και το κοινοποιούμε μέσω της ιστοσελίδας της Ομοσπονδίας. Αυτονόητο είναι το κάθε σωματείο, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της ΔΕΥΑ, θα προσθέσει ή θα αφαιρέσει ρυθμίσεις στον Κανονισμό Εργασίας που θα προτείνει στην επιχείρηση. Επισημαίνουμε ότι είναι σημαντικό να ρυθμίζονται με Κανονισμό Εργασίας και όχι με Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των εργαζομένων διότι μόνο μ’ αυτό τον τρόπο υπάρχει δυνατότητα διαπραγμάτευσης και συνδιαμόρφωσης αυτών των ζητημάτων.
Για να κατεβάσετε τον πρότυπο Κανονισμό Εργασίας πατήστε ΕΔΩ.

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
30.01.18

Την προηγούμενη εβδομάδα το Προεδρείο της Ομοσπονδίας συναντήθηκε με τους νομικούς συμβούλους του κ. Σκουρλέτη στο Υπουργείο Εσωτερικών για το θέμα που προέκυψε με το άρθρο 348 του νόμου 4512/18 που αφορά τους Γενικούς Διευθυντές των ΔΕΥΑ.

Το υπουργείο δεσμεύτηκε ότι σύντομα το πρόβλημα θα διευθετηθεί. Ο κ. Σκουρλέτης ζήτησε να πραγματοποιηθεί συνάντηση στο Υπουργείο που θα συμμετέχουν Γενικοί Διευθυντές με στόχο την ενημέρωση του Υπουργού στην κατεύθυνση επίλυσης του προβλήματος. Η συνάντηση με τον Υπουργό θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2-02-2018.

Το Προεδρείο της Ομοσπονδίας ζήτησε από το Υπουργείο να νομοθετήσει μοριοδότηση των συμβασιούχων των ΔΕΥΑ στις προσλήψεις που πρόκειται να γίνουν. Μας απάντησαν ότι είναι ανέφικτο διότι οι προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν άμεσα. Ενδεχομένως εντός της εβδομάδας θα αρχίσει η διαδικασία από τον ΑΣΕΠ.

Την Παρασκευή 26-1-2018 με πρόταση του σωματείου εργαζομένων της ΔΕΥΑ Κοζάνης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη σωματείων εργαζομένων στις ΔΕΥΑ και επιχειρήσεις τηλεθέρμανσης της Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα, με κυρίαρχο θέμα το τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Η ΔΕΗ αντί να μειώσει τα τιμολόγια που χρεώνει τις ΔΕΥΑ και τις επιχειρήσεις Τηλεθέρμανσης ξεκίνησε προσπάθεια είσπραξης με κατασχέσεις λογαριασμών όπως έκανε στη ΔΕΥΑ Κοζάνης. Στη σύσκεψη αποφασίσθηκε:

  1. Να πραγματοποιηθεί συνάντηση εκπροσώπων σωματείων και της Ομοσπονδίας με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Καρυπίδη.
  2. Να τεθεί το ζήτημα και στην ΕΔΕΥΑ ώστε να είναι κοινή η προσπάθεια.
  3. Να προτείνουμε νομοθετική ρύθμιση στον αρμόδιο Υπουργό.
  4. Σε αντίθετη περίπτωση θα καταθέσουμε αγωγή εναντίον της ΔΕΗ για παράνομες χρεώσεις.
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 15 - 16 από 370