Επιλογές
Ιστορικό
Όργανα Διοίκησης
Μέλη
Συνέδρια
Κλαδική Σύμβαση
Καταστατικό
Νόμοι
Πρακτικά Υποδείγματα
Φωτογραφικό Αρχείο
Πληροφορίες

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων

Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης

Μ. Καρακωστή 15,

591 00 Βέροια

Tηλ: 2331020530,
Fax: 2331020180,
e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Νέα - Ανακοινώσεις
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
20.04.17

Απόδοση ΑΦΜ σε συνδικαλιστικές οργανώσεις

Αρκετά σωματεία εργαζομένων στις ΔΕΥΑ δεν έχουν αποκτήσει ΑΦΜ. Η απόκτησή του συνεπαγόταν και πρόστιμο για τα προηγούμενα χρόνια που δεν είχαν ΑΦΜ και δεν κατέθεσαν φορολογικές δηλώσεις.
Το πρόβλημα το λύνει πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση.
Σας κοινοποιούμε επιστολή της ΓΣΕΕ για το θέμα.
Για την επιστολή της ΓΣΕΕ πατήστε ΕΔΩ...


 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
19.04.17
 

Λάβαμε γνώση την πρόθεση της ΔΕΥΑ Χερσονήσου να μεταβάλει την προϋπηρεσία των εργαζομένων Π.Ε. και Τ.Ε. 

Ενώ πολλά χρόνια πριν αναγνώριζε η ίδια η επιχείρηση την προϋπηρεσία των συναδέλφων, σύμφωνα με την ερμηνεία της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ που υπογράφει την Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, μετατρέπει τους όρους της συλλογικής σύμβασης μετά από απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών.

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το νόμο για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας (1876/90) τις συλλογικές συμβάσεις τις ερμηνεύουν αυτοί που τις υπογράφουν. Αν υπάρχει διχογνωμία τότε την ερμηνεία την κάνουν τα δικαστήρια. 

Κανένα υπουργείο δεν έχει το δικαίωμα (ούτε το υπουργείο εργασίας που υποχρεωτικά κατατίθενται) να ερμηνεύει συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Η παρέμβαση τους είναι άκαιρη, κάνοντας υπέρβαση καθήκοντος στο οποίο θα κληθούν να λογοδοτήσουν οι αρμόδιοι υπάλληλοι. 

Η ερμηνεία που δίνει η ΠΟΕ-ΔΕΥΑ είναι η μόνη που ισχύει.

Η θέση μας είναι ότι η προϋπηρεσία λαμβάνεται υπόψη από κτήση πτυχίου. Αν ίσχυε αυτό που το υπουργείο αναφέρει δεν χρειαζόταν να τεθεί ο όρος «για την μισθολογική ένταξη των Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης εργαζομένων η προϋπηρεσία προσμετράτε από το χρόνο κτήσης του πτυχίου τους»

Κακώς η επιχείρηση έκανε το ερώτημα στο υπουργείο οικονομικών. Άλλωστε σύμφωνα με το νόμο 4093/2012 που μας ενέταξε στο ενιαίο μισθολόγιο (4024/2011), η προϋπηρεσία που λαμβάνεται υπόψη είναι αυτή που αναγνωριζόταν τον Δεκέμβριο του 2012. Επίσης σύμφωνα με το νόμο 4354/2015 (παρ. 1, άρθρο26) για την κατάταξη του προσωπικού λαμβάνεται υπόψη η προϋπηρεσία του Δεκεμβρίου του 2015. 

Η αλλαγή στην αναγνώριση της προϋπηρεσίας είναι βλαπτική μεταβολή των ωρών εργασίας των εργαζομένων Π.Ε. και Τ.Ε. οι οποίοι και θα αποκρούσουν με κάθε τρόπο την παρανομία.

Η Ομοσπονδία θα βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων που θίγονται με τον τρόπο που αυτή θα κρίνει.


 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 13 - 14 από 336