Επιλογές
Ιστορικό
Όργανα Διοίκησης
Μέλη
Συνέδρια
Κλαδική Σύμβαση
Καταστατικό
Νόμοι
Πρακτικά Υποδείγματα
Φωτογραφικό Αρχείο
Πληροφορίες

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων

Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης

Μ. Καρακωστή 15,

591 00 Βέροια

Tηλ: 2331020530,
Fax: 2331020180,
e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Νέα - Ανακοινώσεις
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
18.10.18

Μετά από ερωτήματα πολλών συναδέλφων και τη δημοσιότητα, που έχει λάβει το θέμα αναφορικά με τη διεκδίκηση των Δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και Επιδόματος Αδείας η Ομοσπονδία στα πλαίσια ενημέρωσης των μελών της επιθυμεί να εκθέσει τα παρακάτω.

Οι αποφάσεις, που δημοσιεύθηκαν στον τύπο, είναι πρωτόδικες αποφάσεις, οι οποίες δικαιώνουν τους εργαζομένους Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και Δημοσίου για τα συγκεκριμένα επιδόματα, που καταργήθηκαν με τον ν. 4093/2012 (Δ.Χ. 500 ευρώ, Δ.Πάσχα 250 ευρώ και Επ.Αδ. 250 ευρώ).

Με τις συγκεκριμένες αποφάσεις δεν αμφισβητείται η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου αλλά με συγκεκριμένη νομική βάση γίνεται δεκτό, ότι δεν ήταν νόμιμη η περικοπή των συγκεκριμένων μισθολογικών παροχών.

Στην περίπτωση των εργαζομένων στις Δ.Ε.Υ.Α. υπενθυμίζουμε από το έτος 2013 δεκάδες σωματεία εργαζομένων Δ.Ε.Υ.Α έκαναν προσφυγή για να μην ισχύσει ο νόμος 4093/12 που μας εντάσσει ευθέως στο ενιαίο μισθολόγιο του νόμου 4024/2011. Από 1-1-2016 ισχύει το νέο ενιαίο μισθολόγιο ν. 4354/2015.

Με τις αγωγές τους ζητούν να μην εφαρμοστεί το ενιαίο μισθολόγιο από 1-1-2013 και να παραμείνουν στους μισθούς του 2012. Αυτό σημαίνει ότι θα χορηγούνται και πάλι τα δώρα των συνολικού ύψους 1000 ευρώ, θα χορηγείται το επίδομα επιφυλακής και οι υπερωρίες θα υπολογίζονται σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία.

Πολλά σωματεία έχουν δικαιωθεί με αποφάσεις Πρωτοδικείων και λιγότερα Εφετείων για να μην ισχύσει ο νόμος 4093/2012. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι κερδήθηκαν και αρκετές αγωγές εναντίων του ν. 4354/2015 που απαγορεύουν την εφαρμογή του στο μισθολογικό καθεστώς των εργαζομένων στις Δ.Ε.Υ.Α..

Ήδη με τις δικαστικές αποφάσεις, που έχουν εκδοθεί μετά από προσφυγή των εργαζομένων στις Δ.Ε.Υ.Α., διαμορφώνεται βάσιμο νομικό πλαίσιο καταβολής των συγκεκριμένων παροχών.

Ο κλάδος μας είναι πολύ πιο μπροστά στην διεκδίκηση των δώρων και όχι μόνο.

Σωματεία, που δεν έχουν προσφύγει στα δικαστήρια για την μη εφαρμογή των νόμων 4093/2012 και 4354/2015, μπορούν να επικοινωνήσουν με το προεδρείο της ομοσπονδίας για περαιτέρω ενημέρωση.

Το θέμα θα αναλυθεί διεξοδικά στις περιφερειακές συσκέψεις που θα πραγματοποιήσει η ομοσπονδία τέλος του μήνα Οκτώβρη.

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
29.08.18
 

Η προσπάθεια του Δημάρχου Βόλου να κλείσει τη ΔΕΥΑΜ Βόλου και να μεταφέρει το αντικείμενο του νερού και της αποχέτευσης στον δήμο Βόλου με απώτερο σκοπό το ξεπούλημα σε εργολάβους απέτυχε.

Παρά την τρομοκρατία, τους μπράβους και τα ΜΑΤ που επιστράτευσε εναντίον των πολιτών και των εργαζομένων που διαμαρτύρονταν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την ενισχυμένη πλειοψηφία των 3/4 των δημοτικών συμβούλων. Για τη λύση και την εκκαθάριση της ΔΕΥΑΜΒ ψήφισαν μόνο οι δημοτικοί σύμβουλοι της δικής του δημοτικής ομάδας. 

Σημαντική στην έκβαση του αποτελέσματος ήταν η συντονισμένη προσπάθεια του Σωματείου Εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ, της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ και των κινημάτων πολιτών του Βόλου. Με συσκέψεις φορέων της πόλης, συνεντεύξεις στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και ιδιαίτερα με τις τοποθετήσεις των Προέδρων της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ και του Σωματείου Εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ στο δημοτικό συμβούλιο, ενημερώθηκαν οι δημότες και οι δημοτικοί σύμβουλοι για την αναγκαιότητα λειτουργίας της ΔΕΥΑΜΒ.

Η επιτυχία της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ να διεκδικήσει και να πετύχει την τροποποίηση του νόμου για λύση ΔΕΥΑ όπου από απλή πλειοψηφία έγινε ενισχυμένη των 3/4 των δημοτικών συμβούλων, ήταν καθοριστική για τη συνέχιση λειτουργίας της ΔΕΥΑΜΒ. Η διάταξη αυτή θα αποδειχτεί αποτρεπτική για παρόμοιες προθέσεις κι άλλων δημάρχων.

Η ΠΟΕ-ΔΕΥΑ αγωνίζεται ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης αποχέτευσης, ενάντια στις πονηρές σκέψεις για αλλαγή του νομικού πλαισίου των ΔΕΥΑ, ενάντια στην απαξίωση τους για να μην είναι εύκολη λεία στις ορέξεις μεγαλοεργολάβων και πολυεθνικών.

 
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 13 - 14 από 384