Επιλογές
Ιστορικό
Όργανα Διοίκησης
Μέλη
Συνέδρια
Κλαδική Σύμβαση
Καταστατικό
Νόμοι
Πρακτικά Υποδείγματα
Φωτογραφικό Αρχείο
Πληροφορίες

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων

Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης

Μ. Καρακωστή 15,

591 00 Βέροια

Tηλ: 2331020530,
Fax: 2331020180,
e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Νέα - Ανακοινώσεις
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
19.03.18

Στις 8-3-2018 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προεδρείου της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ με την ΕΔΕΥΑ με θέμα την υπογραφή της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του έτους 2018.
Σε δύο προηγούμενες συναντήσεις δεν υπήρξε συμφωνία λόγω αντιδράσεων μελών της ΕΔΕΥΑ.
Στην τελευταία συνάντηση υπήρξαν και πάλι αντιδράσεις για επιμέρους θέματα της συλλογικής σύμβασης όπως οι παροχές σε είδος καθώς και το ωράριο εργασίας.
Μετά από έντονη συζήτηση και με ωριμότερες σκέψεις συμφωνήθηκε η υπογραφή της.
Είναι γνωστό ότι υπάρχει περιοριστικό πλαίσιο λόγω μνημονιακών νόμων που δεν επιτρέπει τη διαπραγμάτευση οικονομικών θεμάτων.
Καταλήξαμε στην υπογραφή της ΚΣΣΕ του έτους 2018 με τους ίδιους όρους όπως οι προηγούμενες. Έτσι διασφαλίζουμε το σύνολο των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτήν.
Το ζητούμενο βέβαια είναι η επαναφορά του συλλογικού εργατικού δικαίου που θα δώσει τη δυνατότητα διαπραγμάτευσης και οικονομικών θεμάτων.
Η συλλογική σύμβαση εργασίας κατατέθηκε στο Υπουργείο Εργασίας με πράξη κατάθεσης 2/16-03-2018, οπότε είναι καθόλα νόμιμη με αναδρομική ισχύ από 01-01-2018.
Για να δείτε την ΚΣΣΕ του έτους 2018 πατήστε ΕΔΩ...


 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
08.03.18
 

Καθημερινά οι γυναίκες παγκοσμίως έρχονται αντιμέτωπες με προκλήσεις, απειλές και καταπάτηση των δικαιωμάτων τους. Αντιμετωπίζουν εκβιασμούς, διακρίσεις, απειλές, παρενοχλήσεις, διλήμματα στο εργασιακό αλλά και στο οικογενειακό περιβάλλον στο οποίο ζουν, προσφέρουν και εργάζονται. Καθημερινά αγωνίζονται, διεκδικούν και απαιτούν ισότητα στη διεύρυνση των δικαιωμάτων τους στην εργασία και στην κοινωνία.

Η ανατροπή ξεκίνησε στις 8 Μάρτη του 1857 όταν οι εργάτριες της υφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, διεκδίκησαν πρώτες, ίσα δικαιώματα και αμοιβές στην εργασία. Εν έτει 2018 και σχεδόν 160 χρόνια μετά, οι εργαζόμενες στην Ελλάδα της κρίσης υφίστανται σε μεγαλύτερο βαθμό την επίθεση στα εργασιακά τους δικαιώματα και είναι εκείνες που καλούνται να πληρώσουν το πιο βαρύ, ίσως, τίμημα των μνημονιακών πολιτικών.

Μάλιστα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε καταδεικνύεται η σκληρή καθημερινότητα που βιώνουν οι γυναίκες του μόχθου, αφού σε ποσοστό 59% εργάζονται έως 49 ώρες εβδομαδιαίως. Το 39% εργάζεται με καθεστώς μερικής απασχόλησης, το 37% δεν πληρώνεται τις υπερωρίες ενώ το 27% λαμβάνει μισθό έως 500 ευρώ, όταν το 30% των αντρών λαμβάνει μισθό έως 2.000 ευρώ.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, χαιρετίζουμε τους διαχρονικούς αγώνες των γυναικών και καλούμε τις εργαζόμενες και τις άνεργες να πυκνώσουν τις γραμμές των σωματείων και τους συλλογικούς αγώνες για έναν κόσμο ισότητας και δικαιοσύνης.

 

 

 
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 13 - 14 από 371