Επιλογές
Ιστορικό
Όργανα Διοίκησης
Μέλη
Συνέδρια
Κλαδική Σύμβαση
Καταστατικό
Νόμοι
Πρακτικά Υποδείγματα
Φωτογραφικό Αρχείο
Πληροφορίες

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων

Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης

Μ. Καρακωστή 15,

591 00 Βέροια

Tηλ: 2331020530,
Fax: 2331020180,
e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Νέα - Ανακοινώσεις
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
27.04.18
 

Η ΠΟΕ-ΔΕΥΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, στην 24ωρη Γενική Απεργία για την Εργατική Πρωτομαγιά, την Τρίτη 1η Μαΐου και στο Συλλαλητήριο των Συνδικάτων στο Εργατικό Κέντρο. 

Η Κυβέρνηση συνεχίζοντας τις ίδιες καταστροφικές πολιτικές για κοινωνία και οικονομία, φορτώνει στις πλάτες μισθωτών και συνταξιούχων νέα δυσβάστακτα μέτρα.

Τα μέτωπα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι πολλά και συνεχή και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία έχει εξαντλήσει τα όρια αντοχών και ανοχών της.

Η βίαιη – χωρίς ιστορικό προηγούμενο για ευρωπαϊκή χώρα σε ειρηνική περίοδο – επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων πολιτών αντικατοπτρίζει μια ανεξέλεγκτα καθοδική πορεία.

Μια συνολική και καθολική υποβάθμιση, με τη μορφή κατακρήμνισης για την εργασία και την οικονομία, χωρίς σταματημό αφού συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και κλιμακώνονται σωρευτικά οι πολιτικές ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ και ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗΣ.

Η ΑΝΕΡΓΙΑ με τις ποσοτικές και ποιοτικές της διαστάσεις αλλά και σαν βασική αιτία της «ΔΙΑΡΡΟΗΣ ΕΓΚΕΦΑΛΩΝ», η ΦΤΩΧΕΙΑ και ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ως επώδυνη κατάσταση ή απειλή για το 1/3 των συμπολιτών μας, η ακραία ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ των μόνιμων υποζυγίων – μισθωτών και συνταξιούχων, των μικρών και μεσαίων επαγγελματιών, των νέων επιστημόνων, της υγιούς επιχειρηματικότητας σε συνδυασμό με την ΑΠΟΡΡΥΘΜΙΣΗ της ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, τη γενίκευση των ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ σε κατοικίες και επαγγελματική στέγη, την αποδόμηση του ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, την ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ, διαμορφώνουν ένα ζοφερό περιβάλλον όπου οι διογκούμενες ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ και ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ θεωρούνται «κανονικότητα».

Οι μισθοί των εργαζομένων και οι συντάξεις των συνταξιούχων συρρικνώνονται, τα εισοδήματα των λαϊκών κοινωνικών στρωμάτων εξαϋλώνονται με κοινό παρανομαστή την κατάρρευση της μισθωτής εργασίας αλλά και της μεσαίας τάξης. Τα δεδομένα είναι αρκετά δυσοίωνα καθώς με την πίεση των «θεσμών» για επιτάχυνση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στο επόμενο χρονικό διάστημα, ένας μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας θα χάσει την περιουσία του. Και είναι προφανές ότι δεν αναφερόμαστε σε στρατηγικούς «κακοπληρωτές» ή κατά το κοινώς λεγόμενο «μπαταχτσήδες».

Απέναντι στη διαιρετική πρακτική του κοινωνικού αυτοματισμού, στα κελεύσματα της «ανθρωποφαγίας» καθώς και στην τάση πολλών ελλήνων να υποστηρίζουν ή να θέλουν να πιστέψουν ότι ευθύνονται για την υφιστάμενη πραγματικότητα, τα δεδομένα είναι σαφή… χωρίς να υπεκφεύγουμε από την επιβεβλημένη αυτοκριτική μας.

Αυτή την ιστορική μέρα της 1ης Μάη, ενώνουμε τη φωνή μας με όλους εκείνους που παλεύουν ενάντια στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, στις αδικίες, στις διακρίσεις, στην κατακρήμνιση δημοκρατικών, εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Στις βάρβαρες και αδιέξοδες πολιτικές, η απάντηση του κόσμου της μισθωτής εργασίας είναι ΞΕΚΑΘΑΡΗ, ΕΝΩΤΙΚΗ και ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

 • Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν στον στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων.
 • Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων.
 • Διασφάλιση από το Κράτος της βιωσιμότητας και των παροχών των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και την επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.
 • Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Όχι άλλα άδικα και υπέρμετρα βάρη, όχι στη συνέχιση της φορολογικής επιδρομής.
 • Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου.
 • Αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.
 • Καμία παρέμβαση στην αποτελεσματική άσκηση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, καμία παρέμβαση στο ισχύον πλαίσιο για την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και την απαγόρευση του lock out (ανταπεργία) των εργοδοτών.
 • Επανασύσταση των φορέων εργατικής εστίας και κατοικίας.
 • Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας. Όχι στο ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.
 • Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων από τα άδικα και υπέρμετρα βάση της φορολογικής επιδρομής.
 • Τέλος στον αυταρχισμό και τη φτωχοποίηση.

Τιμώντας τους πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού κινήματος, όλους εκείνους που θυσιάστηκαν διαχρονικά για τα μεγάλα και ιερά δικαιώματα της τάξης μας, όλους εκείνους που υπερασπίστηκαν με την ίδια τη ζωή τους τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, την ΙΣΟΤΗΤΑ, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, την ΕΙΡΗΝΗ, και τα ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ οφείλουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να δώσουμε αγωνιστικό-απεργιακό παρόν στο κάλεσμα των συνδικάτων την Τρίτη 1η Μάη.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
24.04.18
 

Στη συνέχεια της πώλησης των αεροδρομίων και λιμανιών έρχεται η σειρά και των τελευταίων δημοσίων αγαθών που έχουν απομείνει υπό το δημόσιο έλεγχο, όπως είναι η ενέργεια και το νερό της Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

 

Εφαρμόζοντας κατά γράμμα τις απαιτήσεις των δανειστών η κυβέρνηση μετά την πώληση του ΑΔΜΗΕ, έρχεται τώρα με νέο νομοσχέδιο να προχωρήσει στην πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.

 

Οι ιδιωτικοποιήσεις αυτές είναι απαιτήσεις των δανειστών τις οποίες η Κυβέρνηση δεν έχει κανένα πρόβλημα να ικανοποιήσει.

 

Ειδικά στο χώρο της ενέργειας, όπως δείχνουν οι εξελίξεις στα ΕΛΠΕ και στο φυσικό αέριο, τα επιχειρηματικά συμφέροντα είναι τεράστια και η Κυβέρνηση δεν κάνει τίποτε άλλο από το να τα διευκολύνει.

 

Η εκχώρηση - πώληση της ΔΕΗ δεν είναι μια απλή ιδιωτικοποίηση μιας οποιασδήποτε Δημόσιας Επιχείρησης.

Η πώληση της ΔΕΗ και μάλιστα με τους όρους που επιχειρείται έχει τα χαρακτηριστικά του ξεπουλήματος, αφού οι λιγνιτικές μονάδες εκχωρούνται στους ιδιώτες με χαμηλό τίμημα και μάλιστα χωρίς να προαπαιτείται ούτε επένδυση ούτε εκσυγχρονισμός σε αυτές, σε αντίθεση με όσες θα απομείνουν στην κατοχή της ΔΕΗ.

Όμως πέραν του ξεπουλήματος του αγαθού της Ενέργειας στους ιδιώτες και ότι αυτό σημαίνει για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, η ιδιωτικοποίηση των λιγνιτικών μονάδων θα διαλύσει και την ίδια τη ΔΕΗ.

Εκφράζουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους εργαζόμενους της ΔΕΗ και συντασσόμαστε με τα συνδικάτα και τους φορείς της Δυτ. Μακεδονίας και Αρκαδίας οι οποίοι αγωνίζονται ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για ξεπούλημα της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης της χώρας.

 

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ

 

ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΝΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΓΑΘΑ

 

 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 13 - 14 από 376