Επιλογές
Ιστορικό
Όργανα Διοίκησης
Μέλη
Συνέδρια
Κλαδική Σύμβαση
Καταστατικό
Νόμοι
Πρακτικά Υποδείγματα
Φωτογραφικό Αρχείο
Πληροφορίες

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων

Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης

Καπετάν Άγρα 1,

591 00 Βέροια

Tηλ: 2331020530,
Fax: 2331020180,
e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Νέα - Ανακοινώσεις
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
05.07.19

Η ΠΟΕ-ΔΕΥΑ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στην Εταιρεία Ύδρευσης – Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) για την υπογραφή νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία οι εργαζόμενοι των ΔΕΚΟ που είναι στο χρηματιστήριο έχουν την δυνατότητα από το 2019 και στη συνέχεια να υπογράφουν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Αυτό το δικαίωμα το στερεί η διοίκηση στους εργαζόμενους της ΕΥΑΘ. Ενώ τους είχαν διαβεβαιώσει ότι θα υπογραφεί νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με την έγκριση του Υπερταμείο - Υπουργείο, υπαναχώρησαν και διακόπηκε η διαπραγμάτευση. O Πρόεδρος της ΕΥΑΘ παραιτήθηκε αφήνοντας μετέωρους τους εργαζομένους με συνέπεια την υπόθεση να την αναλάβει το Υπερταμείο.

Τις επόμενες ημέρες το Προεδρείο της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ θα συναντηθεί με το Προεδρείο του σωματείου εργαζομένων στην ΕΥΑΘ για να ενημερωθεί για τις εξελίξεις και να δηλώσει από κοντά την συμπαράσταση στον αγώνα και στις κινητοποιήσεις που κάνουν

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
26.06.19
 

Την τελευταία περίοδο έχουν δημιουργηθεί αρκετά προβλήματα με τους κατά τόπους Επιτρόπους. Προέκυψαν προβλήματα με τα γάλατα, τα είδη ατομικής προστασίας, την παροχή των 500€ για την απόκτηση τέκνου, τις μειώσεις των αποδοχών που έγιναν με το άρθρο 31 του ν. 4024/2011, τις δικαστικές αποφάσεις κ.α.

Ερμηνεύουν την Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ, παραβλέποντας την εργατική νομοθεσία σύμφωνα με την οποία τις συλλογικές συμβάσεις τις ερμηνεύουν αυτοί που τις υπογράφουν.

Τα θέματα αυτά προωθήθηκαν από τους Επιτρόπους στο το Ελεγκτικό Συνέδριο (Ε.Σ.), παραμένοντας σε εκκρεμότητα εδώ και πολλούς μήνες.

Η προσπάθεια και ο αγώνας μας είναι πλέον διμέτωπος. Αρχικά να πείσουμε την πολιτική ηγεσία να νομοθετήσει και στη συνέχεα να πείσουμε το Ε. Σ. να εγκρίνει.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η τακτοποίηση των συμβασιούχων. Ενώ με την καθοριστική παρέμβαση της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ έγιναν δύο τροποποιήσεις νόμου, το Ε.Σ. δεν ενέκρινε σε αρκετές ΔΕΥΑ την τακτοποίησή τους.

Το Προεδρείο της ομοσπονδίας συναντήθηκε αρκετές φορές με στελέχη και την Πρόεδρο του 7ου Τμήματος, καταθέτοντας την άποψη του κλάδου για όλα τα θέματα που εκκρεμούν.

Αν λάβουμε υπόψη ότι ξεκίνησε και ο κατασταλτικός έλεγχος σε κάποιες ΔΕΥΑ για το έτος 2011 (καθοριστική χρονιά για τις μειώσεις αποδοχών), οι παρεμβάσεις μας είναι απαραίτητες.

Μετά τις Βουλευτικές Εκλογές θα ληφθούν αρκετές αποφάσεις από το Ε.Σ. Για ότι νεότερο θα ενημερωθούν τα σωματεία.

 
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 11 - 12 από 408