Επιλογές
Ιστορικό
Όργανα Διοίκησης
Μέλη
Συνέδρια
Κλαδική Σύμβαση
Καταστατικό
Νόμοι
Πρακτικά Υποδείγματα
Φωτογραφικό Αρχείο
Πληροφορίες

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων

Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης

Μ. Καρακωστή 15,

591 00 Βέροια

Tηλ: 2331020530,
Fax: 2331020180,
e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Νέα - Ανακοινώσεις
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
26.04.17
 

Τελευταία περίοδο αρκετοί επίτροποι για να εγκρίνουν τις παροχές σε είδος που αναφέρει η Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασία (είδη ένδυσης και ατομικής προστασίας καθώς και τα γάλατα), απαιτούν από τις ΔΕΥΑ να τους καταθέσουν βεβαίωση από την ΠΟΕ-ΔΕΥΑ για το αν το σωματείο εργαζομένων είναι μέλος της ομοσπονδίας καθώς και ποιοι εργαζόμενοι είναι μέλη του σωματείου.

Για να ξεκαθαρίσουμε το θέμα σας ενημερώνουμε ότι είναι νόμιμη η απαίτηση των επιτρόπων. Συγκεκριμένα:

Σύμφωνα με την παράγραφο 6, του άρθρου 37, του νόμου 4024/2011, αναστέλλεται η παράγραφος 2 και 3 του άρθρου 11 του νόμου 1876/1990. Οι παράγραφοι 2 και 3 του άρθρου 11 του ν. 1876/1990 έδιναν τη δυνατότητα στις ομοσπονδίες με αίτηση τους στο Υπουργείο Εργασίας να ζητάνε την επέκταση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας (ΚΣΣΕ) και στα μη μέλη των σωματείων.

Η ΠΟΕ-ΔΕΥΑ για όλες τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας που υπέγραψε μέχρι το 2011, ζήτησε και το υπουργείο ενέκρινε την κήρυξη της υποχρεωτικότητας των συμβάσεων  και για τα μη μέλη, για να καλυφθούν εργαζόμενοι των μικρών ΔΕΥΑ που δεν είχαν δυνατότητα να ιδρύσουν σωματείο διότι δεν συμπλήρωναν το όριο των 21 εργαζομένων στην επιχείρηση που απαιτούσε ο νόμος. 

Αυτός ήταν ο λόγος της καθολικότητας της ΚΣΣΕ της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ μέχρι το 2011.

Με την μνημονιακή όμως ρύθμιση της παρ. 6, του άρθρου 37, του ν. 4024/2011, παύει να ισχύει η δυνατότητα επέκτασης ΚΣΣΕ και στα μη μέλη. 

Επόμενο είναι οι επίτροποι απαιτούν βεβαίωση που να φαίνονται τα μέλη των σωματείων. 

 Την επιστολή της ομοσπονδίας να την καταθέσετε στις ΔΕΥΑ για να έχουν πλήρη ενημέρωση για το θέμα, διότι πιθανόν να καταλογιστούν ευθύνες για τη χορήγηση σε μη μέλη παροχές που προέρχεται από την ΚΣΕΕ (ρούχα, γάλα, άδειες, κ.λ.π.).

Άλλωστε δεν είναι ηθικό μη μέλη σωματείων να ωφελούνται από Κ.Σ.Σ.Ε. συνδικαλιστικής οργάνωσης που δεν συμμετέχουν και δεν αγωνίζονται γι αυτήν. 

 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
24.04.17

Η αποστολή ανακοινώσεων, δελτίων τύπου ή οποιοδήποτε άλλου έγγραφου της Ομοσπονδίας προς τα σωματεία πραγματοποιείτε είτε μέσω fax είτε με ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα.

Πριν 2 χρόνια περίπου έγινε προσπάθεια η επικοινωνία να γίνει πιο άμεση και σύντομη με αποστολή email. Μόνο 6 σωματεία ανταποκρίθηκαν και έδωσαν τις ηλεκτρονικές τους διευθύνσεις.

Μετά από απαίτηση αρκετών συναδέλφων η ομοσπονδία αναλαμβάνει και πάλι πρωτοβουλία για την συγκέντρωση των email.

Παρακαλούμε όπως μας αποστείλετε τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των σωματείων αν υπάρχουν, των Προέδρων και των Γ. Γραμματέων των σωματείων.

Με τον τρόπο αυτό θα έχετε άμεσα τις ανακοινώσεις, τα δελτία τύπου ή οποιοδήποτε άλλο έγγραφο για τις δράσεις της Ομοσπονδίας και γενικότερα του συνδικαλιστικού κινήματος.

Τα email σας μπορείτε να τα στείλετε είτε στο email της ομοσπονδίας « Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε » είτε με fax στο 2331020180.

Σε περίπτωση οποιασδήποτε αλλαγής των στοιχείων που θα καταθέσετε να ενημερώνεται άμεσα την ομοσπονδία.

 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 11 - 12 από 336