Επιλογές
Ιστορικό
Όργανα Διοίκησης
Μέλη
Συνέδρια
Κλαδική Σύμβαση
Καταστατικό
Νόμοι
Πρακτικά Υποδείγματα
Φωτογραφικό Αρχείο

----------------------
----------------------

Πληροφορίες

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων

Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης

Καπετάν Άγρα 1,

591 00 Βέροια

Tηλ: 2331020530,
Fax: 2331020180,
e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Εκτύπωση E-mail
17.02.21

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΥΔΡΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΖ που, ανεξάρτητα Διοικήσεων, επί χρόνια πασχίζουμε να παρέχουμε υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης στους πολίτες του νησιού,   είμαστε υποχρεωμένοι να τους ενημερώσουμε για τα τεκταινόμενα σε αυτήν.

Πρέπει να μάθουν όσοι δεν το έχουν αντιληφθεί, ότι αν λειτουργούν ακόμα τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, έτσι όπως λειτουργούν, αυτό οφείλεται αποκλειστικά στην προσπάθεια των εργαζομένων.

Η Διοίκηση αντί να προσπαθεί να λύσει σε συνεργασία μαζί μας, τα πολλά προβλήματα που υπήρχαν και συνεχίζουν να υπάρχουν και να πολλαπλασιάζονται, έχει επιλέξει να μας απειλεί και να μας διώκει άδικα.

Πολλές φορές στα Διοικητικά Συμβούλια έχουν συζητηθεί τα προβλήματα, έχουν παρθεί ανάλογες αποφάσεις αλλά δεν εκτελούνται.

Έχουν παρθεί αποφάσεις για ενίσχυση των τμημάτων με τα απαιτούμενα μέσα,  εργαλεία και προσωπικό και αντί αυτών, το προσωπικό μειώνεται, τα μέσα λιγοστεύουν σε σημείο να μην μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας.

Έχουν παρθεί  αποφάσεις για πρόσληψη Γενικού Διευθυντή, δεν εκτελούνται με αποτέλεσμα να διοικούμαστε από μια απόφοιτο Λυκείου, χωρίς τα προσόντα και με απρεπή, απαράδεκτη συμπεριφορά. Η συγκεκριμένη, ούτε μπορεί, ούτε θέλει να τηρήσει τα καθήκοντά της και για να καλύψει τις παραλήψεις και τα λάθη της, προβαίνει σε σωρεία αψυχολόγητων ενεργειών μίσους και διώξεων προς το προσωπικό (αναφορές, τιμωρίες, μετακινήσεις κ.ά.).

Ούτε η πανδημία, ούτε ο «Ιανός» στάθηκαν ικανά να αφυπνίσουν την παρούσα Διοίκηση να πάρει μέτρα προστασίας των εγκαταστάσεων και του προσωπικού. Και αντί να εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες που δίνει για αυτά το κράτος, στρουθοκαμηλίζει μπρος τα προβλήματα και προσπαθεί με απειλές και διώξεις να αποπροσανατολίζει και να βγάλει από πάνω της την ευθύνη για την κατάντια μας.

Ο Δήμαρχος αδυνατεί να εκτελέσει τα καθήκοντά του ως Πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ και επιπλέον δεν την στελεχώνει με το κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό για την Διοίκηση και λειτουργία της.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ:

  • Να απομακρυνθεί η υπάλληλος που κάνει προσωρινά την Γενική Διευθύντρια και να τοποθετηθεί κατάλληλο άτομο που να έχει τα προσόντα που προβλέπονται.

  • Να προστατεύονται οι χώροι εργασίας και οι εργαζόμενοι από την πανδημία επαρκώς, όπως προβλέπεται και να προσληφθεί επί τέλους καθαρίστρια, που δεν έχουμε επί 4 χρόνια (1 με κορονοϊό).

  • Να εκτελεστούν επιτέλους οι διοικητικές και δικαστικές αποφάσεις για τις οφειλές προς το προσωπικό.

  • Να σταματήσει επιτέλους η καταστρατήγηση των συλλογικών συμβάσεων και εργασιακών Νόμων και να αποδίδονται στους εργαζόμενους οι παροχές που προβλέπονται για την απασχόλησή τους και έχουν σταματήσει παράνομα το 2020.

  • Η ανοχή μας έφτασε στα όριά της και θα προβούμε σε κλιμάκωση του αγώνα μας για καλύτερη ΔΕΥΑΖ, ξεκινώντας με δίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας την Τρίτη 16-2-21, και θα ενημερώνουμε τακτικά τους πολίτες της Ζακύνθου για τα τεκταινόμενα.

 
< Προηγ.   Επόμ. >