Επιλογές
Ιστορικό
Όργανα Διοίκησης
Μέλη
Συνέδρια
Κλαδική Σύμβαση
Καταστατικό
Νόμοι
Πρακτικά Υποδείγματα
Φωτογραφικό Αρχείο

----------------------
----------------------

Πληροφορίες

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων

Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης

Καπετάν Άγρα 1,

591 00 Βέροια

Tηλ: 2331020530,
Fax: 2331020180,
e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Εκτύπωση E-mail
09.07.20
 

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΓΥΨΟ!  

  Το ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ  καταδικάζει το χουντικής κοπής, κατάπτυστο νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, το οποίο θα φέρει σε ψήφιση στη βουλή την ερχόμενη Πέμπτη.

 Με το νομοσχέδιο η κυβέρνηση, για λογαριασμό των εργοδοτών, συμπληρώνει τον συνολικό σχεδιασμό καταστολής που θέλει να επιβάλλει στους εργαζόμενους. Αυτή είναι η πρόθεσή τους. Να περνάνε τα αντιλαϊκά σχέδια τους για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και να μην αντιδράσει κανείς, να μην κουνιέται φύλλο μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς.

 Πιο συγκεκριμένα δίνει υπερεξουσίες στην κάθε αστυνομική αρχή, η οποία  θα αποφασίζει με κριτήρια “λάστιχο”, τη νομιμότητα μιας διαδήλωσης, με βάση το σκοπό που αυτή υπηρετεί, το περιεχόμενο της και με βάση τον αριθμό των συμμετεχόντων, τον οποίο με μαντικές ικανότητες θα υπολογίζει προκαταβολικά.

 Με αυτά τα κριτήρια θα έχει δικαίωμα η κάθε αστυνομική αρχή ακόμη και τη στιγμή της συγκρότησης μιας διαδήλωσης να την κρίνει παράνομη και να την διαλύει. Ενώ όποιος συμμετέχει σε παράνομη διαδήλωση θα θεωρείται ότι έχει επιτελέσει “ιδιώνυμο αδίκημα” και θα τιμωρείται με φυλάκιση ενός έτους.

 Ανοίγει το δρόμο για προβοκατόρικες ενέργειες, που η πείρα του παρελθόντος έχει αποδείξει ότι αυτές καθοδηγούνται από παρακρατικούς και κρατικούς μηχανισμούς, αφού θα επιβάλλονται ποινές σε ενδεχόμενο επεισοδίων, τόσο στον οργανωτή που θα έχει οριστεί υπεύθυνος για τη διαδήλωση, όσο και στην ομάδα περιφρούρησης που θα έχει οριστεί από ένα Συνδικάτο. Ξεκάθαρα, νομιμοποιεί το φακέλωμα, αφού ο οργανωτής της διαδήλωσης θα υποχρεούται να δίνει στην αστυνομία τα στοιχεία ταυτότητάς του.

 

 Επιπλέον η κυβέρνηση κλιμακώνει την κρατική καταστολή, δημιουργώντας Διεύθυνση Πρόληψης της Βίας, η οποία θα υπάγεται απευθείας στον υπουργό προστασίας του πολίτη, όπου ο σκοπός συγκρότησής της περιγράφεται ξεκάθαρα στο νόμο “θα αποτελεί ισχυρό δίκτυο συνεργασίας με στόχο την καταπολέμηση  ποικίλων μορφών και εκφάνσεων της βίας όπως η ριζοσπαστικοποίηση και η αντιμετώπιση της ιδεολογίας της βίας”.

 

Δε θα περάσει η σιγή νεκροταφείου!

Ξεκαθαρίζουμε στην κυβέρνηση και στις εργοδοτικές ενώσεις ότι οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουμε να διαδηλώνουμε πιο μαζικά και αποφασιστικά. Είναι ο μόνος δρόμος για να υπερασπιστούμε τη ζωή τη δική μας και των οικογενειών μας απέναντι στη λυσσαλέα επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά, για το δικαίωμα στην εργασία, στην αξιοπρέπεια, στο δικαίωμα για να ζούμε χωρίς τους εκμεταλλευτές που σκορπούν φτώχεια, δυστυχία, πολέμους.

 Οι εμπνευστές αυτού του τερατουργήματος να γνωρίζουν πως το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν πρόκειται να κάνει πίσω! Οι εργαζόμενοι θα ματαιώσουν στην πράξη κάθε προσπάθεια που έχει στόχο να τους βάλει φίμωτρο, να μετατρέψουν τους εργασιακούς χώρους σε γκέτο και την αντίσταση σε ποινικό αδίκημα.

 Οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστές οργανώσεις της χώρας δεν πρόκειται να ζητήσουν ποτέ άδεια από τα αφεντικά και τις κυβερνήσεις τους για να διαδηλώνουν απέναντι τους.

 

  Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια Σωματεία των ΔΕΥΑ άμεσα να συνεδριάσουν, λαμβάνοντας αποφάσεις καταδίκης ενάντια στο αντεργατικό τερατούργημα. Μέσα από συλλογικές μαζικές διαδικασίες να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι,  ώστε όχι μόνο να ακυρωθεί στην πράξη το νομοσχέδιο αυταρχισμού, αλλά κυρίως να μην νομιμοποιηθεί στη συνείδηση κανενός εργαζόμενου.

 Να συμμετέχουν μαζικά στα συλλαλητήρια που θα γίνουν σε όλη την Ελλάδα την Πέμπτη 9 Ιούλη.

 

 

 
 
< Προηγ.   Επόμ. >