Επιλογές
Ιστορικό
Όργανα Διοίκησης
Μέλη
Συνέδρια
Κλαδική Σύμβαση
Καταστατικό
Νόμοι
Πρακτικά Υποδείγματα
Φωτογραφικό Αρχείο

----------------------
----------------------

Πληροφορίες

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων

Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης

Καπετάν Άγρα 1,

591 00 Βέροια

Tηλ: 2331020530,
Fax: 2331020180,
e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Εκτύπωση E-mail
27.04.17

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

Να πούμε μυριόστομο ΟΧΙ σε παλιά και νέα μέτρα! 

  Συνάδελφοι / σσες

  Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά, οργανώνοντας εδώ και τώρα την πάλη μας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας!

  Απεργούμε και συμμετέχουμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.

  Η αντεργατική - αντιλαϊκή βαρβαρότητα δεν έχει τέλος αν δεν την σταματήσουμε με τη δύναμη της οργάνωσής μας, με την απόφασή μας να την ανατρέψουμε!

  Κυβέρνηση, Ε.Ε ,Δ.Ν.Τ. μαζί με τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο ετοιμάζουν και νέο πακέτο μέτρων εν’ όψη της δεύτερης αξιολόγησης.

  Πετσοκόβουν μισθούς και συντάξεις. Απελευθερώνουν τις απολύσεις. Καταργούν το δικαίωμα μας να αγωνιζόμαστε. Ιδιωτικοποιούν  μια σειρά υπηρεσίες και την ενέργεια.

  Και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.

  Η κυβέρνηση επιχειρεί να καλλιεργήσει αναμονή, να πάρει τη συγκατάθεση από τους εργαζόμενους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα για το νέο πακέτο των μέτρων, βάζοντας διάφορα προσχήματα περί δήθεν «ανάπτυξης», «παραγωγικής ανασυγκρότησης» κ.λ.π. Μέτρα και αντίμετρα ή όπως αλλιώς τα ονομάσουν ένα και μόνο στόχο υπηρετούν την εξασφάλιση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

  Ουδέποτε οι εργαζόμενοι έδωσαν την συγκατάθεση τους για τους κοπούν οι μισθοί και οι συντάξεις. Ουδέποτε οι εργαζόμενοι έδωσαν τη συγκατάθεση τους για να ξεπουληθούν μια σειρά υπηρεσίες προκειμένου να διασωθούν τα κέρδη μιας χούφτας εργοδοτών.

  Ειδικά στους δήμους, τις περιφέρειες και τις ΔΕΥΑ βρίσκονται σε εξέλιξη μια σειρά αναδιαρθρώσεις στα πλαίσια του αντιλαϊκού Καλλικράτη. Από τη γέννηση του ο θεσμός της Τοπικής Διοίκησης είναι αντιδραστικός σήμερα και με τις αναδιαρθρώσεις που επιδιώκει η κυβέρνηση, επιδιώκει να μετατραπούν οι δήμοι και οι ΔΕΥΑ σε ένα ακόμα μεγαλύτερο φοροεισπρακτικό μηχανισμό που θα έχει ως στόχο την εξυπηρέτηση της κερδοφορίας των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων και όχι τα συμφέροντα της λαϊκής οικογένειας. Οι όποιες αλλαγές γίνουν μέσω του πολυνομοσχεδίου που προωθείται για τους ΟΤΑ, πέρα από τα επιμέρους ζητήματα, θα προσαρμόσουν ακόμα περισσότερο την λειτουργία των επιχειρήσεων και τη διαχείριση του νερού γενικότερα με την αντιδραστική ευρωενωσιακή νομοθεσία που προωθεί την εμπορευματοποίηση του νερού και την ιδιωτικοποίηση με οποιαδήποτε μορφή.

Να μην τρέφουμε αυταπάτες, το πολυνομοσχέδιο δεν θα λύσει τα προβλήματα που μας βασανίζουν καθημερινά όπως είναι η στελέχωση των ΔΕΥΑ με απαραίτητο μόνιμο προσωπικό, τις συνθήκες εργασίας με την εντατικοποίηση, την εφαρμογή άθλιων ελαστικών μορφών απασχόλησης, την έλλειψη κανόνων ασφάλειας και υγιεινής.

Η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων θα εξαρτάται όλο και περισσότερο από την αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Δεν θα σταματήσει σε καμία περίπτωση η ιδιωτικοποίηση που μπαίνει καθημερινά από την πίσω πόρτα των επιχειρήσεων.

  Η επιδίωξη είναι η αναδιοργάνωση του αστικού κράτους σε όλα τα επίπεδα και στη τοπική Διοίκηση, ώστε αυτό να γίνει πιο αποτελεσματικό στην υπηρεσία της καπιταλιστικής ανάπτυξης, πιο αυταρχικό απέναντι στο εργατικό κίνημα και τους λαϊκούς αγώνες. Αυτό άλλωστε εννοούν κυβέρνηση και κόμματα του ευρωπαϊκού μονόδρομου όταν μιλάνε για «νοικοκύρεμα» τους κράτους. Καμιά φιλολαϊκή πολιτική σε τοπικό επίπεδο δεν μπορεί να υπάρξει όσο η γενική πολιτική παραμένει αντιλαϊκή.

  Την ίδια στιγμή εντείνεται η πολεμική δραστηριότητα σε όλη την υφήλιο από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις για το μοίρασμα των πετρελαίων, το φυσικό αέριο αλλά και για τους δρόμους μεταφοράς της ενέργειας και των εμπορευμάτων. Η χώρα μας με ευθύνη της κυβέρνησης μπαίνει όλο και πιο βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Με το πρόσχημα των προσφυγικών ροών έφερε το ΝΑΤΟ να φυλάξει τα σύνορα μας γνωρίζοντας βέβαια ότι το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα. Παράλληλα βρίσκονται σε 13 στρατιωτικές αποστολές σε όλο το κόσμο έλληνες στρατιώτες. Αναβαθμίζει το ρόλο της Σούδας αλλά προχωράει και στην επέκταση και άλλων βάσεων στην Ελλάδα. Δαπανάει το χρόνο 2% του ΑΕΠ για στρατιωτικές δαπάνες για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ.

  Καμιά συμμετοχή, καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που εξελίσσονται και σε αυτές που ετοιμάζονται. Να γυρίσουν πίσω πλοία και αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.

  Όχι δαπάνες πολεμικές για το ΝΑΤΟ, αλλά για τις ανάγκες της εργατικής – λαϊκής οικογένειας. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.

  Όχι στην αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.

  Όχι στο μίσος των εθνικιστών. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και στους μετανάστες. Απομόνωση σε όλους τους εργασιακούς χώρους της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής.

  Να κλείσει η βάση της Σούδας. Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και Ε.Ε.   

  Η εργατική Πρωτομαγιά είναι μια μέρα με ιδιαίτερο συμβολισμό. Συνεχίζουμε την αγωνιστική παράδοση του κινήματος. Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά οργανώνοντας την πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για  όλους με πλήρη δικαιώματα στην βάση των σύγχρονων αναγκών.

  Αντιπαλεύουμε την καπιταλιστική ανάπτυξη που επιδιώκουν, η οποία θεμελιώνεται στην άγρια εκμετάλλευση, την φθηνή δουλειά χωρίς δικαιώματα, με το αιματηρό ξαναμοίρασμα αγορών και ενεργειακών πηγών, την αμφισβήτηση και επαναχάραξη των συνόρων.

  Μέσω μαζικών διαδικασιών καλούμε τα σωματεία να πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις στους χώρους δουλειάς, να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα για τη συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση.

  Καλούμε όλους τους εργαζομένους να συμμετέχουν μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις των ταξικών δυνάμεων και του ΠΑΜΕ με κεντρικό σύνθημα:

 

Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για ένα κόσμο

χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά!

 

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

 

Ε.Α.Μ. - ΑΠΡΙΛΙΟΣ  2017

 
< Προηγ.   Επόμ. >