Επιλογές
Ιστορικό
Όργανα Διοίκησης
Μέλη
Συνέδρια
Κλαδική Σύμβαση
Καταστατικό
Νόμοι
Πρακτικά Υποδείγματα
Φωτογραφικό Αρχείο

----------------------
----------------------

Πληροφορίες

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων

Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης

Καπετάν Άγρα 1,

591 00 Βέροια

Tηλ: 2331020530,
Fax: 2331020180,
e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΑΜ Εκτύπωση E-mail
21.10.14

Το Εργατοϋπαλληλικό Αγωνιστικό Μέτωπο καλεί όλους τους εργαζόμενους στις ΔΕΥΑ, όλα τα πρωτοβάθμια Σωματεία, να δώσουν βροντερό παρόν στο μεγάλο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη στις 12:00 στο Σύνταγμα, να διαδηλώσουν μαζί με τα εκατοντάδες άλλα σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (πάνω από 650).

Να συνεδριάσουν όλα τα Δ.Σ., να γίνουν παντού Γενικές Συνελεύσεις, να συζητηθούν τα προβλήματα με τα οποία βρισκόσαστε καθημερινά αντιμέτωποι, να μπει για συζήτηση το κάλεσμα του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου προς όλη την εργατική τάξη, για ανασύνταξη του κινήματος με βάση τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων και της πλειοψηφίας του λαού.

Να ακουστεί επιτέλους η δικιά μας φωνή, να πούμε όχι στον εργασιακό μεσαίωνα, στη ζωή δίχως δικαιώματα. Να διεκδικήσουμε το μέλλον που μας αξίζει. Να αντισταθούμε στα σχέδια κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης που μας θέλουν ακόμη πιο φθηνούς, για να στηρίξουν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Οι εργαζόμενοι στη τοπική διοίκηση και τις ΔΕΥΑ βιώνουμε καθημερινά τα προβλήματα που δημιουργεί η απαξίωση και υποβάθμιση των δημοσίων υπηρεσιών, η λειτουργία τους με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, η ιδιωτικοποίησή τους.

Η περιβόητη αξιολόγηση και ο λεγόμενος έλεγχος των συμβάσεων ΙΔΑΧ που βρίσκονται σε εξέλιξη στους δήμους, στα Νομικά τους πρόσωπα και γενικότερα σε όλο το Δημόσιο, δεν έχουν καμία σχέση ούτε με αξιοκρατία, ούτε με δικαιοσύνη, όπως προσπαθούν να μας πείσουν κυβέρνηση και τρόικα. Ένα κράτος το οποίο τσακίζει καθημερινά τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις ενός λαού, ενώ ταυτόχρονα στρώνει το χαλί για την ενίσχυση της κερδοφορίας των τραπεζιτών και των μονοπωλίων, δεν θέλει και δεν μπορεί να αξιολογήσει τις δομές του και τους ίδιους τους εργαζόμενους με βάση τις ανάγκες και τα συμφέροντα της πλειοψηφίας του λαού.

Να απορρίψουμε την στάση και την γραμμή ενσωμάτωσης της ηγεσίας του συνδικαλιστικού κινήματος, όπως εκφράζεται και μέσα από την πλειοψηφία των διοικήσεων των ΠΟΕ ΟΤΑ και ΠΟΕ ΔΕΥΑ. Όποια ταμπέλα κι αν έχουν σήμερα αυτές οι πλειοψηφίες συνεχίζουν να κρατάνε την ίδια σημαία. Αυτή της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, της καπιταλιστικής ανάπτυξης και του ευρωμονόδρομου. Γι αυτό συνεχίζουν να μην αναδεικνύουν τις πραγματικές αιτίες και τους υπεύθυνους των προβλημάτων μας. Γι αυτό συνεχίζουν να σπέρνουν αυταπάτες στους εργαζόμενους ότι μπορεί να δούνε άσπρη μέρα με «λύσεις από τα πάνω», με σωτήρες που θα αναλάβουν να διαχειριστούν την «υγιή επιχειρηματικότητα»,κλπ. Γι αυτό συνεχίζουν να αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους ζητώντας μια άλλη καλύτερη αξιολόγηση στα μέτρα τάχα των εργαζομένων, ρίχνοντας στη πραγματικότητα νερό στο μύλο της κυβέρνησης και της πολιτικής της, βάζοντας εμπόδια στη ριζοσπαστικοποίηση και αφύπνιση της λαϊκής συνείδησης.

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες,

Το πανελλαδικό – παλλαϊκό συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη στο Σύνταγμα, πρέπει και μπορεί να αποτελέσει σταθμό στους αγώνες μας. Δεν τρέφουμε αυταπάτες και προσδοκίες ότι στις 2 του Νοέμβρη θα αλλάξουν τα πάντα. Στις 2 του Νοέμβρη όμως μπορούμε να είμαστε σε θέση να τους καθυστερήσουμε ακόμα περισσότερο να πάρουν ότι μέτρα έχουν αποφασίσει για το μέλλον μας, μπορούμε να είμαστε πιο δυνατοί, πιο αποφασισμένοι, για να διεκδικήσουμε το μέλλον που μας ανήκει και μας αξίζει.

Να είμαστε όλοι εκεί να βουλιάξουμε το Σύνταγμα!

Ώρα να ακουστεί η δική μας φωνή!

 
< Προηγ.   Επόμ. >