Επιλογές
Ιστορικό
Όργανα Διοίκησης
Μέλη
Συνέδρια
Κλαδική Σύμβαση
Καταστατικό
Νόμοι
Πρακτικά Υποδείγματα
Φωτογραφικό Αρχείο

----------------------
----------------------

Πληροφορίες

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων

Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης

Καπετάν Άγρα 1,

591 00 Βέροια

Tηλ: 2331020530,
Fax: 2331020180,
e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

ΕΑΜ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2014 Εκτύπωση E-mail
30.04.14
 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Κάντε την απεργία της πρωτομαγιάς, μέρα αγωνιστικής διεκδίκησης και εκδήλωσης της αγανάκτησης και της οργής σας. Πυκνώστε τις γραμμές των σωματείων, οργανώστε τις λαϊκές επιτροπές, μπείτε στους συλλογικούς αγώνες με πίστη στο δίκιο σας. Να πούμε όχι στα σύγχρονα εργασιακά κάτεργα, στη σύγχρονη δουλεία. Να βροντοφωνάξουμε πως «δούλοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουμε».

 Η 1η Μάη είναι η μέρα που η παγκόσμια εργατική τάξη τιμά αγωνιστικά τους νεκρούς εργάτες του Σικάγο, τους ηρωικούς αγώνες και τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος στην ταξική πάλη με το κεφάλαιο και τα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού, διατρανώνοντας την απόφαση της να συνεχίσει ως το τέλος, ως τη νίκη.

 Αποτελεί σύμβολο στον αγώνα των εργαζόμενων για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

 Ο αιματοβαμμένος Μάης του 1886 και η ανεπανάληπτη θυσία των εργατών του Σικάγο αποτελεί οδηγό για το σήμερα και τις νέες μάχες που θα ακολουθήσουν, εμπνέει τους λαούς για τις μελλοντικές ηρωικές σελίδες που θα γραφτούν.

 Η 1η Μάη μας καλεί, να προωθήσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά την ενότητα της τάξης μας, για την ανασύνταξη του εργατικού-λαϊκού κινήματος, να οργανώσουμε τη δική μας αντεπίθεση. Να δημιουργήσουμε τους όρους για την ανατροπή της σημερινής κατάστασης.

 Σήμερα, υπάρχουν όλες οι δυνατότητες, να έχουμε όλοι δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς και μεροκάματα, να εργαζόμαστε λιγότερες ώρες, να αυξηθεί ο ελεύθερος χρόνος. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις να ζούμε χωρίς το βραχνά της ανασφάλειας και της ανεργίας, να είμαστε καλυμμένοι από ένα ευρύ σύστημα κοινωνικής φροντίδας.  

 Και όμως ζούμε με αδιάκοπο άγχος, ανασφάλεια και να κυνηγάμε τη ζωή από πίσω.

 Κάθε εργάτης, νέος, άνεργος πρέπει να αναζητήσει την απάντηση στο ερώτημα  ποιες είναι οι πραγματικές αιτίες που μας οδήγησαν να ζούμε βουτηγμένοι στην ανασφάλεια και το άγχος, να βιώνουμε την ανεργία, την κακοπληρωμένη ή απλήρωτη εργασία και να υποχρεωνόμαστε να ακριβοπληρώνουμε τις χαμηλής ποιότητας παροχές υγείας και παιδείας.

 Έχει σημασία να γνωρίζουμε τι φταίει που οι συλλογικές συμβάσεις και οι μισθοί τσακιστήκαν, που θα εργαζόμαστε μέχρι τα βαθιά γεράματα, που η ανεργία καλπάζει, που οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις πολλαπλασιάζονται και μονιμοποιούνται, που συντάξεις και επιδόματα καταργούνται, που αμφισβητείται το δικαίωμα στην απεργία, που ποινικοποιούνται οι αγώνες. 

 Η απάντηση που κρύβουν κυβέρνηση, ΕΕ, κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός, η πραγματική αίτια του τσακίσματος της ζωής και των δικαιωμάτων μας είναι ο καπιταλιστικός τρόπος ανάπτυξης. Τον παραγόμενο από εμάς πλούτο τον αρπάζουν μια χούφτα καπιταλιστές και κριτήριο της παραγωγής είναι η αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων τους και όχι η κάλυψη των λαϊκών αναγκών.                          

 Τα συνεχόμενα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που προσφέρουν τεράστια αύξηση κερδών και προνομίων στα μονοπώλια είναι όρος για να ξεπεράσουν την κρίση τους. Οι εξελίξεις αυτές χτυπούνε τη συντριπτική λαϊκή πλειοψηφία, τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους μικροβιοτέχνες και τους επαγγελματίες, τη νεολαία, τις γυναίκες. Τα μονοπώλια και το σύστημα τους βάζουν λουκέτο στα μαγαζιά, ξεκληρίζουν τους αγρότες από τη γη τους.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

 

 Για να βγει αλώβητος και νικητής ο λαός, απαιτείται άμεση οργάνωση της πάλης στους χώρους δουλειάς και στους κλάδους. Χρειάζεται να δυναμώσει ο συντονισμός του αγώνα, να αναπτυχθεί ένα ορμητικό αγωνιστικό ποτάμι αντίστασης για να αναχαιτίσει την κυβερνητική επίθεση, να γκρεμίσει μνημόνια και αφεντικά.

 Να μπει φρένο στην απελευθέρωση των απολύσεων. Να δοθούν κονδύλια για την κάλυψη των αναγκών στην Παιδεία, στην Υγεία και την Πρόνοια. Αποκλειστικά Δημόσια - Δωρεάν Υγεία και Παιδεία. 

 Να αντισταθούμε στην ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα του νερού και άλλων υπηρεσιών στους δήμους, να βάλουμε φρένο στις ιδιωτικοποιήσεις και την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων που επιφέρουν.

 Να σταματήσουν τώρα όλα τα χαράτσια της ΔΕΗ και της εφορίας. Να σταματήσει κάθε κατάσχεση και πλειστηριασμός στα σπίτια του εργαζόμενου λαού.

 Να σταματήσει κάθε συζήτηση για παρέμβαση του κράτους και των εργοδοτών στη συνδικαλιστική δράση και στο δικαίωμα της απεργίας.

 Το κίνημά μας έχει ένα δρόμο – μια διέξοδο: φιλολαϊκή ανάπτυξη με επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες και όχι το κέρδος των τραπεζιτών και των βιομηχάνων.

 Παλεύουμε αδιάκοπα για την ανασυγκρότηση σε ταξική βάση του συνδικαλιστικού εργατικού κινήματος. Εργατικό κίνημα που δεν θα το χρησιμοποιεί το σύστημα ως γρανάζι, που θα βάζει πλάτες για να φύγει η σημερινή κυβέρνηση και να έρθει μια άλλη, με το λαό και τις ανάγκες του στη γωνία. Εμείς παράγουμε τον πλούτο, εμείς πρέπει να το διαφεντεύουμε – όχι τα μονοπώλια και οι κυβερνήσεις τους. Κίνημα πάλης ενάντια στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό παλιό και νέο.

 Η 1η Μάη είναι η ιστορία των εργαζομένων και μας καλεί:

 Καμιά υποταγή, κανένα συγχωροχάρτι σε αυτήν τη βαρβαρότητα. Μπορούμε να ζήσουμε καλυτέρα. Όταν εμείς το αποφασίσουμε να συγκρουστούμε με την πολιτική των μονοπωλίων, της συγκυβέρνησης, της Ε.Ε., του ΔΝΤ.

   Όλοι στον αγώνα για μια ζωή αντάξια της δουλειάς μας και των αναγκών μας. Για να γίνει η εργατική τάξη δύναμη ανατροπής και εξουσίας.

 Ανοίγουμε το δρόμο για ένα ελπιδοφόρο αύριο.

Το Ε.Α.Μ.  καλεί τους εργαζόμενους στις ΔΕΥΑ, τα πρωτοβάθμια σωματεία, να πάρουν σε κάθε πόλη πρωτοβουλίες αγωνιστικού ταξικού γιορτασμού της 1ης Μάη,  να υπερασπιστούν το χαρακτήρα της πρωτομαγιάς.

 

Να συμμετέχουν αγωνιστικά στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

Ζήτω η 1η Μάη!

Ζήτω η παγκόσμια εργατική τάξη!

Ε.Α.Μ. - ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014

 

 
< Προηγ.   Επόμ. >