Επιλογές
Ιστορικό
Όργανα Διοίκησης
Μέλη
Συνέδρια
Κλαδική Σύμβαση
Καταστατικό
Νόμοι
Πρακτικά Υποδείγματα
Φωτογραφικό Αρχείο

----------------------
----------------------

Πληροφορίες

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων

Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης

Καπετάν Άγρα 1,

591 00 Βέροια

Tηλ: 2331020530,
Fax: 2331020180,
e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Ε.Α.Μ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ Εκτύπωση E-mail
12.06.13

Το προκλητικό κλείσιμο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και οι απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων με μια Υπουργική απόφαση σηματοδοτεί το βάθος της επίθεσης που έχουν  εξαπολύσει  συγκυβέρνηση, τρόικα και κεφάλαιο στον ευρύτερο  Δημόσιο τομέα, στους ΟΤΑ  και τα ΝΠΙΔ όπως είναι οι ΔΕΥΑ.

Οι απολύσεις σήμερα χιλιάδων εργαζομένων της ΕΡΤ και το επόμενο χρονικό διάστημα στον υπόλοιπο Δημόσιο τομέα και την τοπική αυτοδιοίκηση, το κλείσιμο και ξεπούλημα φορέων και υπηρεσιών του Δημοσίου, γίνεται σε απαίτηση του κεφαλαίου και μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων οι οποίοι θέλουν να επενδύσουν τα κεφάλαιά τους και να βρουν διέξοδο στη κρίση, σε βάρος των εργαζομένων και του λαού γενικότερα.

Καταγγέλλουμε  την πολιτική των κομμάτων της συγκυβέρνησης, των κομμάτων του ευρωμονόδρομου  και τις συνδικαλιστικές παρατάξεις που ενώ στη πράξη υιοθετούν την πολιτική της Ε.Ε η οποία χθες προωθούσε την ανταποδοτικότητα και σήμερα την απελευθέρωση και ιδιωτικοποίηση του νερού, παρουσιάζονται τάχα ως υπέρμαχοι των δικαιωμάτων των εργαζομένων  και της υπεράσπισης του νερού ως κοινωνικό αγαθό.

 Το Ε.Α.Μ. εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και καλεί όλους τους εργαζόμενους στις Δ.Ε.Υ.Α. σε δράση και αγώνα. Το νερό ως κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα πρέπει να αποτελέσει βάση συσπείρωσης πάνω στην οποία θα οικοδομηθεί αντικειμενικά το κοινό συμφέρον εργαζομένων και λαϊκών στρωμάτων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση. Το μέγεθος της επίθεσης που μας έχουν εξαπολύσει δεν αντιμετωπίζεται από κάθε κλάδο ξεχωριστά. Προειδοποιούμε ότι έρχεται η δικιά μας σειρά εάν δεν οργανωθούμε σε κοινό μέτωπο με όλους τους εργαζόμενους στην αυτοδιοίκηση και στους Δήμους, όλους τους εργαζόμενους σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα.  

Καλούμε όλα τα Σωματεία να πάρουν αποφάσεις, να καταδικάσουν άμεσα με κάθε τρόπο τον αυταρχισμό της κυβέρνησης. Να απαιτήσουν να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου. Καμιά απόλυση - καμιά διαθεσιμότητα.

Να προετοιμάσουμε καλά οργανωμένη απεργιακή κινητοποίηση όλων των εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση ως άμεση απάντηση στον αυταρχισμό και τα σχέδια Κυβέρνησης – Ε.Ε.

Δεν έχουμε περιθώριο για κανένα εφησυχασμό.

Ενιαία πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Οργανώνουμε τον αγώνα όλοι οι εργαζόμενοι μαζί.

Ένας για όλους και όλοι για έναν.

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη. Κανένας μόνος του!

 
< Προηγ.   Επόμ. >