Επιλογές
Ιστορικό
Όργανα Διοίκησης
Μέλη
Συνέδρια
Κλαδική Σύμβαση
Καταστατικό
Νόμοι
Πρακτικά Υποδείγματα
Φωτογραφικό Αρχείο

----------------------
----------------------

Πληροφορίες

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων

Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης

Καπετάν Άγρα 1,

591 00 Βέροια

Tηλ: 2331020530,
Fax: 2331020180,
e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΥΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ Εκτύπωση E-mail
26.04.13

Αγαπητοί Συνάδελφοι ,

Για την καλύτερη οργάνωση και επιτυχία της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών «Το νερό είναι δημόσιο αγαθό- όχι εμπόρευμα» , θέλουμε να προτείνουμε για ανταλλαγή απόψεων στα Σωματεία της Π.Ο.Ε.-Δ.Ε.Υ.Α. τις παρακάτω δράσεις :

1.Να θέσουμε τα Σωματεία της Π.Ο.Ε. – Δ.Ε.Υ.Α. σε συνεργασία με τα σωματεία της ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ σαν κατ’ ελάχιστο στόχο τη συλλογή των 16.500 υπογραφών που απαιτεί ο Κανονισμός της εν λόγω Πρωτοβουλίας για την Ελλάδα .

2. Για την συλλογή του μεγαλύτερου δυνατόν αριθμό υπογραφών , εκτός από την διαδικτυακή υπογραφή , να προωθήσουμε και τη συλλογή υπογραφών με το χέρι ( εγγράφως )  όπως προβλέπει ο Κανονισμός στο σχετικό έντυπο – φόρμα  υπογραφών που υπάρχει στο διαδικτυακό χώρο www.right2water.com . Το σχετικό έντυπο  αποστέλλεται συμπληρωμένο στην Ομοσπονδία Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ ( Μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας των Ενώσεων Δημόσιων Υπηρεσιών EPSU , εκπρόσωπος και συντονιστής Ελλάδος ) , για περαιτέρω προώθηση .

Με τη παράλληλη συλλογή υπογραφών με το χέρι η δυναμική του κινήματος που αναπτύσσεται είναι πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με μόνη την διαδικτυακή υπογραφή για πάρα πολλούς ευνόητους λόγους . Το σωματείο μας έχει ήδη ιδιαίτερα θετική εμπειρία σχετικά με αυτό .

3. Το κάθε σωματείο εργαζομένων ΔΕΥΑ να βάλλει σαν κατ’ αρχή στόχο τη συλλογή υπογραφών με το χέρι ( ανεξάρτητα δηλαδή του πόσες υπογραφές έχουν μπει διαδικτυακά και των οποίων τον αριθμό δεν τον γνωρίζουμε για κάθε πόλη ξεχωριστά )  ενός κατ’ ελάχιστον αριθμού που του αναλογεί με βάση το μόνιμο πληθυσμό απογραφής 2011 του Νομού – Περιφερειακής Ενότητας .

Για παράδειγμα εμείς το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑΡ έχουμε βάλλει στόχο τη συλλογή 130 υπογραφών με το χέρι : ( χωρίς αυτές που θα μπουν πιθανά διαδικτυακά ) Ο αριθμός 130 για την ΔΕΥΑΡ  προκύπτει ως εξής :

Ελάχιστος Αριθμός Υπογραφών με το χέρι για την ΔΕΥΑΡ = 16.500 ( ελάχιστος αριθμός υπογραφών για την Ελλάδα ) Χ 85.160 ( μόνιμος πληθυσμός Π.Ε. Ρεθύμνου απογραφή  2011) / 10.787.690 ( Μόνιμος Πληθυσμός Ελλάδος απογραφή 2011) = 130 υπογραφές .

4. Από τη δική μας εμπειρία προκύπτει ότι άνετα και σε σύντομο χρόνο ο ελάχιστος αυτός αριθμός υπογραφών μπορεί να καλυφθεί από τους εργαζόμενους της κάθε ΔΕΥΑ και από τον κύκλο τους ( συγγενείς – φίλοι – γνωριμίες ) , παίρνοντας το σχετικό έντυπο υπογραφών και στο σπίτι .

5. Στο διαδικτυακό χώρο της Π.Ο.Ε. Δ.Ε.Υ.Α. να δημιουργηθεί ειδική θέση – πίνακας όπου το κάθε σωματείο σε τακτά χρονικά διαστήματα ( π.χ. κάθε 15 ημέρες ) θα ενημερώνει για το συνολικό αριθμό υπογραφών που έχει συλλέξει . Ανάλογη ενημέρωση κάνει και « η Κεντρική Πρωτοβουλία για τη κάθε χώρα ( www.right2water-τα δεδομένα από τη χώρα )  . Το δικό μας σωματείο έχει ήδη συγκεντρώσει 60 υπογραφές με το χέρι .

Η χρησιμότητα αυτής της αλληλοενημέρωσης είναι προφανής λόγω της μεταξύ μας παρότρυνσης και ανταλλαγής ιδεών – πρωτοβουλιών για την καλύτερη οργάνωση και διάχυση πληροφοριών – εμπειριών .

6. Μετά την επίτευξη του στόχου των κατ’ ελάχιστον υπογραφών και ανάλογα την εμπειρία – συμπεράσματα που θα έχουν αποκτηθεί θα μπορούσαμε να θέσουμε μεγαλύτερο στόχο όπως συλλογή υπογραφών ( με ανάλογη σχετική έκδοση ψηφισμάτων και δημοσίευση στο τοπικό τύπο ) από τα ΔΣ των ΔΕΥΑ , ΔΣ Δήμων , Σωματεία Εργαζομένων στους Δήμους , ΔΣ Εργατικών Κέντρων , ΔΣ ΑΔΕΔΥ , Φορείς , Συνδικάτα , Πολιτικά Κόμματα .

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΥΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Πρόεδρος : ΒΡΥΛΛΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Αντιπρόεδρος : ΡΟΔΙΝΟΣ ΑΝΤΡΕΑΣ

Γραμματέας : ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ταμίας : ΒΑΡΒΑΝΤΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Μέλος :   ΣΙΒΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΛΟΥΚΙΑ

 
< Προηγ.   Επόμ. >