Π.Ο.Ε. Δ.Ε.Υ.Α. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΥΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Επιλογές
Ιστορικό
Όργανα Διοίκησης
Μέλη
Συνέδρια
Κλαδική Σύμβαση
Καταστατικό
Νόμοι
Πρακτικά Υποδείγματα
Φωτογραφικό Αρχείο
Πληροφορίες

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων

Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης

Μ. Καρακωστή 15,

591 00 Βέροια

Tηλ: 2331020530,
Fax: 2331020180,
e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΥΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ Εκτύπωση E-mail
26.04.13

Αγαπητοί Συνάδελφοι ,

Για την καλύτερη οργάνωση και επιτυχία της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών «Το νερό είναι δημόσιο αγαθό- όχι εμπόρευμα» , θέλουμε να προτείνουμε για ανταλλαγή απόψεων στα Σωματεία της Π.Ο.Ε.-Δ.Ε.Υ.Α. τις παρακάτω δράσεις :

1.Να θέσουμε τα Σωματεία της Π.Ο.Ε. – Δ.Ε.Υ.Α. σε συνεργασία με τα σωματεία της ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ σαν κατ’ ελάχιστο στόχο τη συλλογή των 16.500 υπογραφών που απαιτεί ο Κανονισμός της εν λόγω Πρωτοβουλίας για την Ελλάδα .

2. Για την συλλογή του μεγαλύτερου δυνατόν αριθμό υπογραφών , εκτός από την διαδικτυακή υπογραφή , να προωθήσουμε και τη συλλογή υπογραφών με το χέρι ( εγγράφως )  όπως προβλέπει ο Κανονισμός στο σχετικό έντυπο – φόρμα  υπογραφών που υπάρχει στο διαδικτυακό χώρο www.right2water.com . Το σχετικό έντυπο  αποστέλλεται συμπληρωμένο στην Ομοσπονδία Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ ( Μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας των Ενώσεων Δημόσιων Υπηρεσιών EPSU , εκπρόσωπος και συντονιστής Ελλάδος ) , για περαιτέρω προώθηση .

Με τη παράλληλη συλλογή υπογραφών με το χέρι η δυναμική του κινήματος που αναπτύσσεται είναι πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με μόνη την διαδικτυακή υπογραφή για πάρα πολλούς ευνόητους λόγους . Το σωματείο μας έχει ήδη ιδιαίτερα θετική εμπειρία σχετικά με αυτό .

3. Το κάθε σωματείο εργαζομένων ΔΕΥΑ να βάλλει σαν κατ’ αρχή στόχο τη συλλογή υπογραφών με το χέρι ( ανεξάρτητα δηλαδή του πόσες υπογραφές έχουν μπει διαδικτυακά και των οποίων τον αριθμό δεν τον γνωρίζουμε για κάθε πόλη ξεχωριστά )  ενός κατ’ ελάχιστον αριθμού που του αναλογεί με βάση το μόνιμο πληθυσμό απογραφής 2011 του Νομού – Περιφερειακής Ενότητας .

Για παράδειγμα εμείς το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑΡ έχουμε βάλλει στόχο τη συλλογή 130 υπογραφών με το χέρι : ( χωρίς αυτές που θα μπουν πιθανά διαδικτυακά ) Ο αριθμός 130 για την ΔΕΥΑΡ  προκύπτει ως εξής :

Ελάχιστος Αριθμός Υπογραφών με το χέρι για την ΔΕΥΑΡ = 16.500 ( ελάχιστος αριθμός υπογραφών για την Ελλάδα ) Χ 85.160 ( μόνιμος πληθυσμός Π.Ε. Ρεθύμνου απογραφή  2011) / 10.787.690 ( Μόνιμος Πληθυσμός Ελλάδος απογραφή 2011) = 130 υπογραφές .

4. Από τη δική μας εμπειρία προκύπτει ότι άνετα και σε σύντομο χρόνο ο ελάχιστος αυτός αριθμός υπογραφών μπορεί να καλυφθεί από τους εργαζόμενους της κάθε ΔΕΥΑ και από τον κύκλο τους ( συγγενείς – φίλοι – γνωριμίες ) , παίρνοντας το σχετικό έντυπο υπογραφών και στο σπίτι .

5. Στο διαδικτυακό χώρο της Π.Ο.Ε. Δ.Ε.Υ.Α. να δημιουργηθεί ειδική θέση – πίνακας όπου το κάθε σωματείο σε τακτά χρονικά διαστήματα ( π.χ. κάθε 15 ημέρες ) θα ενημερώνει για το συνολικό αριθμό υπογραφών που έχει συλλέξει . Ανάλογη ενημέρωση κάνει και « η Κεντρική Πρωτοβουλία για τη κάθε χώρα ( www.right2water-τα δεδομένα από τη χώρα )  . Το δικό μας σωματείο έχει ήδη συγκεντρώσει 60 υπογραφές με το χέρι .

Η χρησιμότητα αυτής της αλληλοενημέρωσης είναι προφανής λόγω της μεταξύ μας παρότρυνσης και ανταλλαγής ιδεών – πρωτοβουλιών για την καλύτερη οργάνωση και διάχυση πληροφοριών – εμπειριών .

6. Μετά την επίτευξη του στόχου των κατ’ ελάχιστον υπογραφών και ανάλογα την εμπειρία – συμπεράσματα που θα έχουν αποκτηθεί θα μπορούσαμε να θέσουμε μεγαλύτερο στόχο όπως συλλογή υπογραφών ( με ανάλογη σχετική έκδοση ψηφισμάτων και δημοσίευση στο τοπικό τύπο ) από τα ΔΣ των ΔΕΥΑ , ΔΣ Δήμων , Σωματεία Εργαζομένων στους Δήμους , ΔΣ Εργατικών Κέντρων , ΔΣ ΑΔΕΔΥ , Φορείς , Συνδικάτα , Πολιτικά Κόμματα .

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΥΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Πρόεδρος : ΒΡΥΛΛΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Αντιπρόεδρος : ΡΟΔΙΝΟΣ ΑΝΤΡΕΑΣ

Γραμματέας : ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ταμίας : ΒΑΡΒΑΝΤΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Μέλος :   ΣΙΒΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΛΟΥΚΙΑ

 
< Προηγ.   Επόμ. >