Επιλογές
Ιστορικό
Όργανα Διοίκησης
Μέλη
Συνέδρια
Κλαδική Σύμβαση
Καταστατικό
Νόμοι
Πρακτικά Υποδείγματα
Φωτογραφικό Αρχείο

----------------------
----------------------

Πληροφορίες

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων

Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης

Καπετάν Άγρα 1,

591 00 Βέροια

Tηλ: 2331020530,
Fax: 2331020180,
e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΥΑ ΠΑΡΟΥ Εκτύπωση E-mail
26.04.13

           Επανερχόμαστε με δελτίο τύπου στα Μ.Μ.Ε. μην έχοντας πλέον άλλο τρόπο επικοινωνίας με τη Διοίκηση, γιατί θεωρούμε κατασκευασμένο ψέμα και συκοφαντική δυσφήμηση προς το Σωματείο μας τα όσα γράφονται στην με αρ. πρωτ: 990 ανακοίνωση – απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α.Π προς τα Μ.Μ.Ε, για δήθεν «ομάδα» επεξεργασίας στημένων ανακοινώσεων με σκοπό τον εκφοβισμό και τη διάσπασή μας. 

            Πρέπει κάποτε ορισμένοι να καταλάβουν, όσο κι αν τους είναι δύσκολο, ότι η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων και οι ομόφωνες αποφάσεις αυτής, δεν είναι ούτε «ομάδα εργαζομένων» ούτε στημένες ανακοινώσεις. Δεν είμαστε πολιτικοί, δεν μιλάμε πολιτικά και κυρίως δεν υπεκφεύγουμε πολιτικά. Έχουμε στη διάθεση όποιου ενδιαφερομένου, χωρίς πολιτικά τερτίπια και μανιφέστα, καθαρά και ξάστερα, όλες τις αποδείξεις για όσα καταγγείλαμε.

            Κρατήθηκαν παράνομα χρήματα από την μισθοδοσία μας για 13 μήνες χωρίς κανένα λόγο, χωρίς κανένα νόμο, αλλά με προφορική εντολή του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α.Π και με την σύμφωνη γνώμη των συμβούλων αφού σιωπούσαν είτε από αδράνεια, είτε από άγνοια, είτε από αδιαφορία. Την οικονομική ζημιά και την ηθική βλάβη που υπέστησαν πολλοί εργαζόμενοι από αυτή την αλλοίωση της μισθοδοσίας μας καθώς και η αδυναμία να ανταπεξέλθουν σε οικονομικές τους υποχρεώσεις, ενδεχομένως να την κρίνει η Ελληνική δικαιοσύνη. Όσο για τα έγγραφα του υπουργείου οικονομικών και των άλλων υπουργείων όπου εσκεμμένα για λόγους καθυστέρησης στείλατε ερωτήματα για τα αυτονόητα, πήρατε τις ανάλογες προσβλητικές απαντήσεις. Σας προκαλούμε λοιπόν να δώσετε στη δημοσιότητα αυτά τα έγγραφα, για να κρίνει η Παριανή κοινωνία ποιος προσπαθεί να παραπλανήσει και αν το Σωματείο μας καταγγέλλει κακοήθειες. Εμείς απλά παραθέτουμε μια παράγραφο από το έγγραφο του υπουργείου οικονομικών που αναφέρετε στην απόφαση – απάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α.Π :  «Την εγκύκλιο αυτή (2073/18-11-2011) θα έπρεπε να γνωρίζετε και να έχετε εφαρμόσει από το 2011, πολύ πριν η αρμοδιότητα για τα μισθολογικά ζητήματα των Ν.Π.Ι.Δ. και των Δ.Ε.Κ.Ο. περιέλθει στην υπηρεσία μας. Από την απλή ανάγνωση της εν λόγω εγκυκλίου προκύπτει αβίαστα ότι τα όρια ανέρχονται σε….»

            Με την εισήγηση του Αρείου Πάγου που επικαλείστε συνέχεια, ίσως και αυτό για λόγους εκφοβισμού των εργαζομένων, προκαταλαμβάνετε την απόφαση. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, ότι ο Άρειος Πάγος αν δε συμφωνεί με την απόφαση του δικαστηρίου, παραπέμπει αυτή πίσω να ξαναδικαστεί. Όσο για την περιβόητη δέσμευση των 73.000,00 € από το ταμείο της Δ.Ε.Υ.Α.Π εδώ και 2 χρόνια που αναφέρετε στην ανακοίνωσή σας, αποκλειστικά υπεύθυνοι γι’ αυτό είσαστε εσείς κ. Πρόεδρε και το Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α.Π και όχι οι εργαζόμενοι.  Είχε ενημερωθεί προσωπικά ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου 3 ημέρες πριν πάρει στα χέρια του την τελεσίδικη απόφαση του δικαστηρίου με την άμεση εκτέλεσή της, από τον συνάδελφο κ. Πιερτζοβάνη Κωνσταντίνο. Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, είχε άλλες 3 ημέρες περιθώριο να κάνει αυτό που έπρεπε δηλαδή αναστολή της απόφασης. Φταίνε οι εργαζόμενοι γι’ αυτό ; Αυτά για να μην παραπληροφορείτε τους συμπολίτες μας.

            Κατηγορούμαστε σαν κοινοί συκοφάντες αν δεν προσκομίσουμε στοιχεία για τα άστοχα ανοίγματα της Δ.Ε.Υ.Α.Π και τις ψηφοθηρικές τρύπες.  Δεν θα πέσουμε στη παγίδα σας να δημοσιοποιήσουμε οικονομικά στοιχεία της επιχείρησης. Άλλωστε ξέρετε πολύ καλά ότι γνωρίζουμε αυτά τα στοιχεία, όπως τα γνωρίζετε και εσείς.

           

 
< Προηγ.   Επόμ. >