Επιλογές
Ιστορικό
Όργανα Διοίκησης
Μέλη
Συνέδρια
Κλαδική Σύμβαση
Καταστατικό
Νόμοι
Πρακτικά Υποδείγματα
Φωτογραφικό Αρχείο
Πληροφορίες

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων

Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης

Καπετάν Άγρα 1,

591 00 Βέροια

Tηλ: 2331020530,
Fax: 2331020180,
e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ Εκτύπωση E-mail
15.02.13

Στον πανικό τους ενόψει του εκλογικού συνεδρίου της Ομοσπονδίας, εμφανίστηκε όπως συνηθίζει πριν τα συνέδρια η μειοψηφία της Ομοσπονδίας με «καταγγελία» εναντίον της πλειοψηφίας.

Αντί να απολογηθούν στους εργαζόμενους για τις καταστροφικές θέσεις τους για τις ΔΕΥΑ που προέρχονται κατ’ επιταγή του κόμματος που ανήκουν, αντίθετα λένε και ψέματα για την εφαρμογή του μνημονίου. 

Ενώ θα έπρεπε να απολογηθούν γιατί εδώ και χρόνια πιέζουν να κλείσουν οι ΔΕΥΑ και να μεταφερθεί το αντικείμενο στους δήμους, με συνέπεια την ένταξη των εργαζομένων στο ενιαίο μισθολόγιο, καταγγέλλουν την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας γιατί κάνει αγώνα να υπάρχουν οι ΔΕΥΑ και να αποφύγουν οι εργαζόμενοι το ενιαίο μισθολόγιο.

Αντί να «καταγγέλλουν» ας ζητήσουν συγνώμη από πρώην συναδέλφους της ΔΕΥΑ Αμαλιάδας που εντάχθηκαν στο δήμο και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Ενώ θα έπρεπε να κάνουν αγώνα μαζί μας για να μην κλείσουν οι ΔΕΥΑ γιατί με το τρίτο μνημόνιο όποιος φορέας κλείσει το προσωπικό τίθεται αυτόματα σε διαθεσιμότητα το αντίθετο «καταγγέλλουν» την πλειοψηφία που έχει αναδείξει το έργο και την αναγκαιότητα ύπαρξης των ΔΕΥΑ

Χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τις μειώσεις των αποδοχών λόγω ένταξης μας στο ενιαίο μισθολόγιο, ενώ ταυτόχρονα αγωνίζονται για το κλείσιμο των ΔΕΥΑ και τη μεταφορά μας στο δήμο που θα είχε άμεση συνέπεια την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου χωρίς κανέναν περιορισμό.

Έπεσαν τόσο χαμηλά που αναφέρουν στην «καταγγελία» τους ότι η κυβέρνηση μας θυμήθηκε και μας έβαλε στο πρώτο μνημόνιο επειδή η Ομοσπονδία πίεζε προς κάθε κατεύθυνση να μην ενταχθεί ο κλάδος στο μνημόνιο. Γνωρίζουν ότι στα μνημόνια μας ενέταξαν με τον όρο «Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου των ΟΤΑ» και όχι με τον όρο «αυτοδιοικητικού σκοπού».

Εσκεμμένα παραπληροφορούν τους εργαζόμενους μήπως και ξεχάσουν τις δικές τους καταστροφικές θέσεις. Το πρόβλημα τους είναι ότι βάζουν πάνω από τα συμφέροντα των εργαζομένων του κλάδου τις θέσεις του κόμματος τους.

Επειδή όμως πολλά γράφουν για αγώνες μήπως πρέπει να αναφέρουν τους αγώνες που έκαναν στα σωματεία που ελέγχουν. Μήπως θα έπρεπε να μάθουμε όλοι μας τι πέτυχαν για τους εργαζόμενους στις ΔΕΥΑ που ελέγχουν συνδικαλιστικά. Μήπως πρέπει να αναφέρουν ποιες ήταν οι προτάσεις τους για το πρόγραμμα δράσης της Ομοσπονδίας. Καμία συγκεκριμένη πρόταση παρά μόνο καταγγελίες και γενικόλογες θέσεις.

Τους κάνουμε έκκληση για άλλη μια φορά για κοινή προσπάθεια και κοινό αγώνα. Οι «καταγγελίες» που εξυπηρετούν μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες δεν αγγίζουν κανένα εργαζόμενο.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία στις 20-2-13, στις κοινές συγκεντρώσεις και όχι στις διασπαστικές με τα αιτήματα και το πλαίσιο που έβαλε η Ομοσπονδία στην ανακοίνωση της.    

 
< Προηγ.   Επόμ. >